Összes oldalmegjelenítés

2013. december 6., péntek

"Mitujás bácsi" 2013

Tegnap megérkezett - győri nagyszülőkhöz - a Mikulás, aki az ablakon zörgetett be.
Dorka erre úgy megijedt, hogy 2 lábnyújtással felszökkent anyósomék emelt ágyára és közölte: "féjek nagyon!" Mondtuk, hogy a szakállas nem bánt, nagyon szereti a gyerekeket, semmi baj, gyorsan meg is nyugodott.
Ám a Mikulás annál jobban verte a spalettát, erre anyósom és Kati 2 infarktust kaptak, hiszen a spaletta mögötti ablakok iszonyat hangerővel kedtek el rezegni. kiabálni kezdek neki, hogy "te Mikulás ne verd annyira a spalettát, mert betörik az ablak!!!!" Ezt Mikulás biztatásnak vette és még jobban ütötte, majd anyósom rohant ki, hogy a dupla üvegű, hangszigetelt 4 szárnyas ablakot másodpercek választják a ripittyára töréstől.
Szóval mindenki üvöltött, én és Krisz hangosan röhögtünk, Dorka teli torokból énekelte a "Hujj a pelyhes fejérhóóóóót". Bejött apósom - gondolom ezzel minden elárultam - és mesélni akarta, hogy a kertek alatt látta a Mikulás bácsit, akik a szarvasok húztak. A gyerekem közölte, hogy "Mitujás bácsi nem tejtek ajatt megy, mejt a tejtek ajatt a judaim megfagynak" - hát hátast dobtam!
Kész kabaré volt most is.
Már csak anyám gyújtogatós hajlamainak eljövetele hiányzik, amiből már egy kis darab megvolt, ugyanis nálunk - szó szerint - lángol minden évben vagy-vagy alapon, de jó esetben sorrendben a karácsonyi fa/nappali/konyha pult. De volt már olyan is, hogy az öngyújtó robbant akkorát, mintha bombatámadás lett volna :) ... szóval ha ez megvan, kész a karácsonyi feeling ... és én így szeretem, nekem így teljes! Egyébként fura, de az idén már nagyon karácsonyi hangulatom van :)
Hozzánk előbb jön a "Dézuska" most egy héttel, a történet meséjét majd leírom, ha eljutottunk odáig.
Face-re posztoltam ki a napokban:
A kovetkezo beszelgetes zajlott par perce:
Mondom Krisznek:
-"Delutan beszeltem anyammal"
Krisz:-"Te! Tegnap volt Advent elso vasarnapja, az elso gyertyat meg kellett gyujtani nem??!! Akkor ne is folytasd! Mi egett a konyha vagy a nappali???"
Csak ennyire ismer jol a fiad! — derült.

Arról annyit, hogy miylen megfigyelőkéjük van:
Tavaly 1 éves múlt, mikor felismerte az állig beöltözött, csak két szeme látszó Mikulásban Karcsi papát.
Idén 2 éves múlt: mikor Kati jött be, a táskában hozott csomag átlászódott, és Dorka megkérdezte, hogy Kati, te má tajájkoztál út köbben a Mitujással? - Ennyi :)

Pár kép:

Dorka arca mindent felülmúl és minden csodálatom rajta, gyönyörű a várakozáa, a reménye, ami hitet ad nekünk is újra :)

CSODÁLKOZÁS

Dorka, Karcsi papa és Kati

Mindenki bont valamit

Dorka Mikulás ünnepségre öltözve, csiniben reggel 6-kor

Pózolós "dzsíííííz"!

11 megjegyzés:

  1. :) Veletek mindig történik valami. Olyan okos Dorka, Ádám pont lesz@rja a Mikulást. Aztán este meglátjuk mi lesz az ünnepségen, de valószínű nálunk majd csak jövőre érik meg a dolog.
    Mindenesetre megint jót mosolyogtak! (Kivéve egy mondaton, de úgyis tudod melyiken)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, de írtam már, hogy TE csak mosolyogj, hiszen én sem sírok! :) Neked van okod a mosolyra, nekem is van okom, hiszen babát vársz és szívem legmélyebb szeretetével örülök nektek, hiszen tudod!!!!!!!

      Törlés
  2. :-D

    A Dorka meg nagyon szép és okos és igaza van, kertek alatt ludak vannak és megfagynak! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, az a nyuszis könyv nekem is megvolt! :D (Átjött a lényeg, ugye? :P)

    VálaszTörlés
  4. Ezen a poszton olyan jót derültem :))) Nem semmi a lányod :DDD

    VálaszTörlés
  5. Dorkának szuper dumája! Nagyon cuki és gyönyörűséges!!! :D

    VálaszTörlés