Összes oldalmegjelenítés

2016. július 13., szerda

"Úgy vagyunk, hogy jól vagyunk" ... (ciszta és az étkezés)

... mondta Dorka, mikor megkérdezték tőle, hogy s mint van!
A diétára értette, hiszen ekörül forognak a mindennapjaink.
Dorka úgy van, hogy laktózmenteset laktóztoleránsként ehet bármiből bármilyen mennyiséggel. Az árakat hagyjuk is ... de még mindig olcsóbb, mint a mindenmentes tejtermékek. 
Hetente kétszer kap sima hagyományos krémtúrót, tejszínt, trappista sajtot gyakorlatilag normál tejterméket, habarásba anyósom sima tejfölt használ én laktózmenteset. A szalámikat, pékárukat már nem nézem.
Amitől képes izzadásig görcsölni: Ráma margarin, sima tej
Imádja ezt a helyzetet és persze gyerekhez méltón igyekszik minden nap könyörögni, lehetőséget látni mindenben.
Mióta rájött arra tapasztalat útján, hogy az evés nem jár fájdalommal, 22 kiló és 118 centi lett, 31-es cipőket hord. Mindenki elsősnek nézi. A múltkor megkérdezték, hogy az oviba miért tartom vissza még mindig Dorkát, miért nem engedem iskolába?! 4,5 évesen talán még oviban a helye.

Májusban visszamentünk megnézetni a Backer-cisztáját a lábában. 30 millimétert nőtt másfél év, most 22 centi. Az orvos szerint keresni kell Dorkának egy gyermekortopédust és egy sebészt, akik véglegesen állást foglalnak ebben a kérdésben, mert így nem lesz jó. Nem akadályozza semmiben, viszont többször mondta, hogy fáj a lába, amit én a cisztán kívül a növésnek tudnék be. Azt mondta a doki, hogy a Backer-ciszta egy következmény, valaminek az oka. Olyan mint a láz ... önmagában nincs. Az oka millió-egy féle dolog lehet. lehet pl. egy bakteriális fertőzés következménye is. Olyan makacs ez a csomó, hogy nem tudja a természetgyógyászunk sem kezelni. Azt mondja az orvos, ha az ő gyereke lenne Dorka egy tűszúrással beljebb lenne; ebben az esetben a ciszta tokja maradna, csak lecsapolnák a cisztát. Itt nem vágnak, 3-4 napos pihi és utána mehet. Ha műteni kell, az egy nagyon szar helyzet lenne, mert egy 22 centis cisztát tokostúl kivenni, ami már érintkezik idegekkel, erekkel stb ... szóval nagyon bízom benne, hogy lecsapolják és a vett mintából megmondják mi a kiváltója ennek a cisztának.
Gondolkozom nagyon: elbasszam a nyarát azzal, hogy megműtetem nyáron és lekötöm pár napra az ágyba vagy várjak szeptemberbe, amikor meg az ovikezdést húzom keresztbe ... esetleg tartogassam az ünnepekre a dolgot.
Mindenesetre ki fog derülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése