Összes oldalmegjelenítés

2017. szeptember 29., péntek

Itt a vége, fuss el véle!

Dorka blogját 2011. február 22-én kezdtem el írni; 6 éve, 8 hónapja.
Leírni, kimondani is sok. Belegondolni még hihetetlenebb, hogy eltelt több, mint 6 év, 7 majdnem a terhességgel együtt. 
Sokszor görcsbe rándul a gyomrom, amikor arra gondolok, mikor nőtt meg ez a lány ekkorára? 
Hogy lehet az, hogy az én pici babám 5 nap múlva 6 éves lesz????
El tudok-e számolni az elmúlt időszakkal?
Boldog kislány-e Dorka, mi jó szülei vagyunk-e?
Nyilván ezekre az eget-rengető kérdésekre nem tudom a választ; csak bízni tudok abban, hogy jól csinálom, jól csináljuk. 
Szívem legmélyebb szeretetével szeretem Dorkát. A lehető legjobbat akarom neki még akkor is, ha épp azt gondolja rossz anyja vagyok, mert nem engedem fejen állni ott, ahol életveszélyes, vagy épp fejhangon üvöltök vele egy olyan dolog miatt, amit ezredszerre nem ért meg normál hangon. 
Akkor is szeretem, ha szigorú vagyok vele ... márpedig az vagyok. Hiszem, hogy ez fogja előre vinni.
Hiszem, hogy ismerem a gyerekemet annyira, hogy ez lesz neki jó , mert ő szabályok nélkül nem érzi jól magát. Neki kell a rutin hétköznapokon, a lazulás hétvégén és akkor píszendláv van. 
Szeretem akkor is, ha heti 3-szor fél 7-kor hulla fáradtan érünk haza, mert edzésre jár. Lovaglás, úszás. Ráadásul felvették az úszóegyesületbe, ott tökéletesíti tudását. Meglátjuk mi lesz belőle.
Akkor is szeretem, amikor méla undorral minden hétvégén leülünk 0,5-1 órára fejlesztőzni.
Szeretem akkor is, amikor most, iskolaválasztás előtt agyalok, keresem a lehetőséget, ismerőst, hogy a "legjobba" járhasson.
Szeretném, ha szép emlékekkel gondolna vissza azokra az évekre, amik eddig elteltek csöpp életéből. Nagyon nehéz helyzetben voltunk, de igyekeztem megoldani mindent a lehető legjobb tudásom szerint úgy, hogy ne sérüljön a gyerek. 
Az idő választ fog adni mennyire cselekedtem jól vagy épp helytelenül. 
Ez a blog kiforrta magát. Már nem tudok úgy és annyit írni Dorkáról, hogy érdemes legyen folytatni. Ebben benne van a nyilvánosság/nyíltság árnyoldala is. Nem szeretném Dorkát kitenni annak, hogy iskolás társai - szülei - megbélyegezzék bármivel, mielőtt megismernék.
Ez a felület babablognak indult. Dorkát bárhonnan is nézem mindenre hasonlít, csak babára nem. 24,5 kg, 128 centi magas 6 éves nagykislány (ahogy mondta rengetegszer).
Nagyon sokat kaptam az írástól, tőletek, akik olvastatok. Sokszor terápia volt, sokszor gondolatébresztő.
Folytatom az írást rólunk, legfőképp magamról.
Ha valaki szeretne olvasni más fórumon, szívesen elküldöm privben az elérhetőséget, ha itt jeleztek.
Köszönöm neked, Édes kis pöttyöm, hogy mindig adtál érkezést arra, hogy beszámoljak rólad, az életedről. Remélem 18  évesen te is annyi mosollyal az arcodon olvasod majd, amint amennyivel én írtam ezeket a sorokat.
Puszipá!

33 megjegyzés:

 1. Szia. Èvek olvaslak, ritkán írtam, de sokszor jöttem. Nagyon meghatò sorokat írtál. Nekem kèt gyerek van, megèrtem h a babablogot kinöttèt. Ha lehet èn szeretnèlek Meg olvasni. kovacs.lina@freemail.hu vagy face Fodor kovacs Lina

  VálaszTörlés
 2. Szia! Sajnálom, hogy vége, de hát valóban felnőttek a kisbabik :-) (Dorkáddal egy idős a kisnagyfiam) A kezdetektől olvaslak, együtt gömbölyödtem veled :-D Örülnék, ha olvashatnálak továbbra is, viszont azt is megértem ha nem :-)
  Minden jót nektek!
  Jucka

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Ugyanazt írhatom, amit az előttem szóló:mindig jöttem, olvastalak, csendben. És nagyon tiszteltelek, ahogy helytálltál egyedül!
  Követnélek, ha szabad: melindat@vipmail.hu
  Dorkának nagyon boldog 6. születésnapot!

  VálaszTörlés
 4. 2,5 éves volt Dorka amikor olvasni kezdtelek benneteket. Sokat adtál (pont annyira vagy határozott mint amennyire én nem) szeretnélek ezután is követni habár kommentelni soha nem volt az erősségem.
  E-mail: csillagtancos@freemail.hu
  Üdv: Cal

  VálaszTörlés
 5. Szia! Én 2011 májusában lettem terhes az első kisfiammal (azóta született még másik kettő FIÚ). Az egyik első volt a te blogod mikor elkezdtem olvasgatni mindenki mindennapjait! Szeretnék Veled/Veletek maradni, ha lehetséges és persze ha időm engedi. Az itthoni pucus szaporulat :) mellett mondhatni felüdülés volt nekem ez a csajos eresztés itt Nálad! Remélem "találkozhatunk" még! Szívesen követnélek: bneszaboilona@gmail.com ;)

  VálaszTörlés
 6. Szia , csöndben követelek néha hozzád szóltam .
  Szívesen követnélek tovább kardos.mariann78@gmail.com .
  Szia Mariann

  VálaszTörlés
 7. Szia. Mindenkèpp szeretnèlek olvasni tovább. :) E- mail: beni.renata@gmail.com
  Dorkának pedig boldog születésnapot kívánunk :) Nekem is hihetetlen,hogy Levi 6 èves lesz. Teljesen megèrtelek,hogy bezársz. ( Jah, ès kèpzeld, nekünk is lesz egy Dorkánk :) )

  VálaszTörlés
 8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 9. Szia Aliz! Együtt "pocakosodtunk", több, mint 6 éve olvaslak, nagyon szeretem az írásaidat. Szívesen követném tovább. E-mail: zsuzsa.varanka@gmail.com. Dorkát pedig Isten éltesse nagyon sokáig!

  VálaszTörlés
 10. aniko8302@gmail.com Olvastalak, hiányoznál....

  VálaszTörlés
 11. Szia! Én is zugolvasód vagyok már évek óta sok erőt adtál és adsz az egyedülálló anyukáknak ,ahogy helyt álltál a nehéz időkben. Remélem olvashatlak tovább. kosido@freemail.hu

  VálaszTörlés
 12. Szívesen olvasnálak tovább. Drukkoltam nektek minden helyzetben.
  Mészáros Gyöngyi.
  detlef@citromail.hu

  VálaszTörlés
 13. Jó volt Titeket olvasni, természetesen továbbra is érdekelnének az írásaid! Email: kurinakatica@gmail.com Köszönöm :)

  VálaszTörlés
 14. Hiányoznának az írásaid :) mencsik.emese@gmail.com

  VálaszTörlés
 15. Igyekeztem mindenkinek elküldeni az új elérhetőségem! Reni! Hatalmas gratula nektek! Dorka nomen est omen .... legszuperebb csajszi lesz! nyilván a két még szuperebb meglévő mellett! :D

  VálaszTörlés
 16. Liiiz, természetesen itt vagyok, olvaslak és olvasnálak, csak mostanában nincs időm kommentelni. :(
  Evi
  redeevel@gmail.com, vagy Face-n megtalálsz, ha megtisztelsz vele. :)

  VálaszTörlés
 17. Szia! Én is követnélek a továbbiakban is, már évek óta olvaslak. sibenebis@gmail.com

  VálaszTörlés
 18. Szia, én is zugolvasó vagyok a kezdetektől, szívesen olvasnám tovább, cherhaj@gmail.com

  VálaszTörlés
 19. Ki ne hagyj belőle! :) (ziziman@gmail.com)

  VálaszTörlés
 20. Szia.en szeretnelek tovabb olvasni .ancsa1118@gmail.com

  VálaszTörlés
 21. Én lelkes zugolvasó vagyok nálatok :)♥ Ha megengeded továbbra is örömmel követnélek benneteket!♥ :) julianna.fakan@gmail.com Köszönöm!♥

  VálaszTörlés
 22. Szia! 3 éve követem az írásaid, sokszor merítettem Belőletek erőt. Véletlen találtam anno Rátok, és miután lelkes olvasóddá váltam, kiderült, hogy egy oviba jártak a csajaink (csak mi a másik csoportba). A stílusod eszméletlen, nem sok ilyen Nőt (nem)ismerek, mint Te. Szeretnélek követni továbbra is, ha lehet.
  kicsi0716@hotmail.com
  Köszi, Kati

  VálaszTörlés
 23. Szia én is szeretnélek olvasni wikyyy89@gmail.com. Eddig csak a háttérből fugyeltelek, de nagyon hiányozna, ha nem olvashatnálak tovább.

  VálaszTörlés
 24. Szia! :) Eddig a háttérből olvastalak, de nagyon szeretnélek tovább olvasni most is. gyd.kp.98@gmail.com

  VálaszTörlés
 25. Szia! Eddig sosem kommenteltem, de mindig alig vártam hogy írj.. Szívesen olvasnám ezután is az írásaidat. eszti.kalman@gmail.com

  VálaszTörlés
 26. Szia!
  Nagyon szívesen olvasnálak továbbra is, ha megengeded (angi313@freemail.hu).
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
 27. Én is szeretnélek tovább olvasni.
  valyinora@gmail.com

  VálaszTörlés
 28. Szia.Évek óta olvaslak.Szeretnék továbbra is tudni rólad ha lehet.:)
  czerna79@freemail.hu

  VálaszTörlés
 29. Teljesen megértem a döntésed, de ha valahol lesz még blogod, akár zárt, akár nyilvànos, olvasnàm :) lzsuzsanna@vipmail.hu

  VálaszTörlés
 30. Ezt megértem, azt szintén ;) Jöhetek én is? darvasmoni@gmail.com Puszi Nektek!!

  VálaszTörlés
 31. Szívesen olvasnálak
  salamonnevivi@hotmail.com

  VálaszTörlés
 32. szia! első gyermekemmel való terhességem óta olvaslak (2012) ,idő közben született még egy csimota,idestova 3 éve már.. ezért ritkábban jut időm ide kattintani,de továbbra is szívesen olvasnálak! tancsics.nikolett@gmail.com - köszönöm,ha megtisztelsz egy meghivoval :)

  VálaszTörlés
 33. Szió!
  Igaz, most két gyerek mellett ritkábban jövök (olyankor pótolom a hiányzókat is :D ), de szeretnélek tovább is olvasni :)
  juen.padar@gmail.com

  Köszi, Viv

  VálaszTörlés