Összes oldalmegjelenítés

2013. november 20., szerda

Minden nap ugyanolyan; új ágya van a csajomnak

Minden napunk ugyanolyan ... de mégsem ...
Olyan összevisszaságban vagyunk, közben meg monotonitást érzek.
Reggel 3/4 6-kor kelünk. Otthonról elindulunk hárman 3/4 7-kor, Dorka bölcsije az első, aztán kirak engem Krisz, majd megy ő is a dolgára. Délután 1/2 3-kor indulok a munkahelyemről Dorkáért, 3 - 1/4 4-re vagyok a bölcsiben, onnan vagy gyalog vagy busszal megyünk tovább. Krisz 6 körül ér haza, vacsi, fürdés és többnyire fél 7-kor a gyerek alszik.
A gyalog vagy busszal alatt azt kell érteni, hogy minnél korábban kezd szürkülni, én annál gyorsabban fogok hazaérni, ugyanis szürkületben nem látok már, így Dorkát sem érzem biztonságban.
Lehet ez a komfort-zavar zavar?!
Alig tudunk a gyerekkel együtt lenni, mert kutya füle a majd' 3 óra fürdetéssel együtt. Ám az a gond, hogy a csajom hozza a "tatajómat" fél 5-kor, hogy "Dótá ámos, jójészatát aja, apa, Maja!" ... és ha hagynám bevonulni a szobába, akkor képes lenne elaludni. Ennyire kevés neki a másfél óra alvás a bölcsiben. Hétvégén fél 1-kor lerakom aludni és többnyire fél 5-kor kel fel, viszont este 7-kor fürdetünk.
Hétvégén 8 körül szokott kelni, bár anyám jelezte, hogy Dorka 6-kor kelt vasárnap - ott töltötte a hétvégét, amíg mi szülinapoztunk -. Emellett eszik non-stop, mindig "éjes bagyok aja".
Amikor hazaérünk, holott uzsonna után max. fél órával otthon vagyunk. Iszonyat jó étvágya van. Mindent megeszik, tényleg bármit. Inni otthon vizet iszik. Krisz megőrjítette a "Hejjó Kitti" "cutor"-ral. Ezzel bármire rá tudja venni. Korrekten szívja például az orrát orrsziporszival.
Engem ki lehet kergetni a világból a "Hejjó Kittivel". Szívből gyűlölöm de nem tudom kikerülni, ráadásul észrevettem, hogy kezd a lakásunkba is beszivárogni apránként, amiért nagyon haragszom. Már Dorka ágytakarója is ilyen. Én még a cukorból sem vagyok hajlandó neki adni, sőt van ugyanilyen ivójoghurt, amit szintén ellenzek.
Ágytakaróról eszembe jutott az ágy.
Van új ágya Dorkának. Májva színű, sarokülő garnitúra. Dupla ágyneműtartós, plusz óriáspárnákkal. Kihúzva nagyobb, mint a miénk, a szobája 2/3-át elfoglalja este. 3-an kényelmesen elférünk rajta. Ronyóztam tőle nagyon.
Este megbeszéltük, hogy most alszik utoljára a kiságyban, holnap a babaágy elmegy egy másik babához, "pá-pá kiságy, bigyázz madada meg a básik babára" mondta mindezt olyan édesen, hogy meghatódtam tőle. Reggel minden ugyanúgy zajlott. Elment mindenki a dolgára, Krisz szétszerelte a kiságyat, kipaolt, mire hazaértem, már csaka a helyére kellett pakolni mindent és mehettünk Dorkáért. Nagyon édesen fogadta. Megölelgette az ágyat, a szőnyeget. Kapott új szőnyeget ő is, a nappali is, meg a konyha is. Rácsodálkozott minden egyes négyzetmillimétérre. Régi-új játékok kerültek elő, olyanok, amik már születésétől kezdve megvannak, csak elsiklottunk felettük. Csajos szobája lett. Erre az ágyra már a pasik is jöhetnek. 99.900,- Ft-ról volt leárazva 49.990,- Ft-ra. Nagyon jó áron vásároltuk meg a Bútor Outletben.
Szépen alszik rajta, az első estét leszámítva, amikor is nem húztuk ki, hiszen azt gondoltuk 90x200 centis ülőfelületen csak elalszik, hát nem. 85-ször raktam vissza úgy, hogy megvolt az oldal támaszték. Szóval kihúzzuk, így biztonságos és elfér rajta bőven. Ami a bosszúságot okozza, hogy a bukóablak alá kerül az ágy nyitás után - hol máshol lenne, ez az egy ablak van a szoba közepén - és baromi hideg jön be még szigetelés után is, leterítettem már lepedővel is, valamivel jobb a helyzet, de a hideg még mindig érződik. Amivel egyébként nem lenne baj, ha a kazánunk jól üzemelne. De nem. Fél óránként lekapcsol, a szerelő majd december elején hajlandó lesz kijönni. Éjjel kelünk visszakapcsolni de pl. ma este Krisz fél 11-kor feküdt le, én fél 2-kor mentem ki ellenőrzésre és 17,2 fokra hült le a lakás. Hozzáteszem még mínuszok sincsenek. Hiába állítom be a thermosztátot, amikor be kellene kapcsolnia a kazánnak és fűteni kellene, megjelenik a piros gomb és leáll a rendszer. Tavaly ilyenkor volt ellenőrzés. Portalanítás - ezt jelölték meg hibaforrásnak - után pár hétig működött rendesen, igaz, hogy ritkábban, de kikapcsolt. A negyed órás művelet 32.000,-+ÁFA-ba került. No comment! A bölcsivel kapcsolatban még: A gyümölcs napot mindig elfelejtem. Olyankor egy darab gyümit kellene bevinni a gyerekeknek, amit tanulmányoznak, majd megesznek. Eddig egyszer sikerült az időpontot eltalálni; mert viszek be gyümit, csak akkor nincs gyümölcsnap. Tegnap mosás-vasalás kombónál találtam egy nekem majdnem jó, Dorkának óriási szó szerint "bugyogót". Ma visszavittem, mondták, hogy ez bölcsis alsónemű. Nem értettem mit keresett Dorkán, amikor neki van váltóruhája. Ugyanis bepisilt egyik nap alvás közben. Szólt a gondozó, hogy abszolút az ő hibája, elfelejtette a gyerekeket kivinni wc-re és pelust is elfelejtettek adni rájuk ebéd után. Bár Dorkától nem kell kérdezgetni, ha kell neki, kimegy, szóval azt gondolom, elég mélyen aludt ahhoz, hogy észrevegye, pisi lesz.
Dorkára a bölcsi abszolút jó hatással van. Előtte is, de most hatványozozottan odafigyel a körülötte lévő rendre, illetve pl. fürdés előtt szó nélkül "papol" és csak ha rend van, megy fürödni. Letörli maga után az asztalt, ha eszik, a poharat elrakja a mosogatóba. Az étvágya nagyon jó. A kortársaival nem irigy egyáltalán és már büszkén megyünk érte a laposkúszás helyett.
A héten színeslapokat és rajzlapokat vittünk be Krisszel, hogy tudjanak készülni rendesen Mikulásra. Mikulásos verseket, énekeket tanulnak már. Ilka néni mesélte, hogy Dorka úgy döntött, hogy majd ő kiáll szavalni a Mikulásnak, a többiek meg csak tapsoljanak és dicsőítsék a gyerekem. :)
Eddig ha egy szó nem jutott eszébe, inkább csendben maradt és kivárta, amíg vagy eszébe jutott vagy kimondtuk. Most "a-a-a-a-" ... majd ha eszébe jut mondja.
Teljes mondatokban beszél, helyesen ragoz. Szerepjátékot ügyesen végigviszi, miközben hangszínt változtat. Nagyon bírom.
Imád birkózni, rajzolni, mondókázni. Mindenkinek hangosan köszön, bárkivel leáll beszélgetni, a lépcső- és társasházban mindenkit ismer, tudja az állatokat személyekhez kapcsolni. Ági néni "tutusa a Pajipán" - parcipán -.
Emellett a két legkirályságosabb szóhasználata a "apa/papa/mama/aja - akárki- csinád magadat!" - szégyeld magad -! Ezt milliószor elmondja egy nap, teljesen képben van a jó és a rossz dolgokkal, illetve a mit szabad és mit nemmel.
A "pejsze aja". Pl.: mondja, hogy a szájvíz "Dótájé azs", mondom neki, hogy nem! Az nem Dótáé. Hanem kié?
"Apáé azs, pejsze" - Dótá maddem effejejtette!
Jó fej nagyon, bírom a csajom :)

Hétvégén Dorka anyáméknál volt, erre mentünk:
Kirúzsozva úgy, hogy az egész arca össze volt kenve, csak az ajkai nem.
Sacc - húgom - tűsarkújában parádézik egy nyakba akasztós felsőt táskának használva.
Természetesen tűsarkú szabadidővel stílszerűen :)
Majd ráüvölt a csajom - 25 éves, gyereket magától 100 km távolságra megtűrni nem bíró, gyerekgyűlölő kivéve Dorka - húgomra, aki ki merészel menni a szobából pisilni, hogy :"Sáji! Azonnal gyeje vissza szejintem!"

Mi ezzel a Renáéktól lopott Mikulás bácsival készülünk. Annyi karika vana a szakállán, ahány nap van vissza a Télapó érkezéséig.
Köszi Rena mégegyszer!
Ez Martina és Levente Mikulása

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én még jobban! :)
      Itt van az ágyról kép, neked szántam, már korábban is beszéltünk róla :)

      Törlés
    2. Jajj, de nagyon szép! Lehet Védának is inkább ilyen kéne...Na, majd kitaláljuk.

      Törlés
  2. Nagyon cuki a magassarkúban :D Az ágya pedig tök szuper és tényleg jó áron vettétek.
    Egyébként nekem a párom gázvezeték-szerelő mester, ha gondolod átugrik hozzátok :D Hol is laktok? :D Szerintem kb. 200 km lehet köztünk.
    Amúgy a Mikulást mindenki úgy csinálja ahogy akarja, mármint a karikákat, de nekünk csak a függő része számít, ami az arcához van ragasztva, az nem számít, így Mikulás napján is marad még rajta karika. Na remélem érted. De ti csinálhatjátok úgy is, hogy ahány karika annyi nap, tehát beleszámít az arcához rögzített is, és akkor csak a vattaszakáll marad.
    Na ezt jól körbemagyaráztam :D Puszi nektek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenis!!! Értettem! Máris! :D :D :D
      Na jó, tényleg vágom.
      Mi úgy csináljuk, hogy annyi karika, ahány nap van. Minden nap egy karika jön le és csak vattapamacs marad a végére.
      Ma már talán befejezzük végre.
      Mi Győriek vagyunk, szerintem még több is, mint 200 km :-)
      A héten jön egy ismerősünk, ránéz a kazánunkra, mert ha csak a por miatt akadozik a rendszer, akkor a portalanítás meglesz ingyen. Ha más gond van, az gáz ... szó szerint. :) Remélem nem a CO2-szivárgástól áll le a kazánunk mindig. Abba már csak belehaltunk volna ... bár nálunk mindig nyitva vana a fürdőajtó, ahol vana a szellőzőnk :) fasza ... most így belegondolva ...

      Törlés
  3. Nagyon szuper az új ágy!!!! És Dorka.... Igazi okos-ügyes nagylány! Olyan jó, hogy ennyire értelmesen lehet már Vele beszélni! Meglásd, valaki nagyon fontos ember lesz belőle ezzel az elbűvölő személyiséggel!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is azt gondolom, hogy híres ember lesz belőle a szövege miatt :))) Akin ennyit meg így tud beszélni ... :-D

      Törlés
  4. Fantasztikus az új ágy, nagyon király!!!! Basszus kihúzva milyen óriási! Sajnálom, hogy pont ablak alá esik. Remélem találtok vmi megoldást rá. Egyébként marha jól megoldottátok az ágy kérdést! Így már nem is tűnik olyan picinek Dorka szobája! Szép ágy, no!
    Dorka baromi okos kiscsaj, tényleg büszkék lehettek rá! Jó volt olvasni ezt a bejegyzést!

    VálaszTörlés
  5. Dorka imádlak! :-)

    A kazánotok meg igen gyorsan javuljon meg!

    Jó hogy jön a karácsony mert ezt a monotonitást én is érzem.

    VálaszTörlés
  6. Liz, ezt Neked :-)
    http://vilagutazo.blog.hu/2013/11/18/a_tiz_legjobb_sarki_feny_megfigyelo_hely

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úr Isten!!!! Ez gyönyörűséges!!!!! Egyszer látni fogom én is az Északi-fényt! A skóciai tetszett a legjobban! Gyönyörű! :)

      Törlés