Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 22., péntek

A pótbefizetésről és a mi óvodánkról

... ahol felcsillant a remény a szeptemberi óvoda kezdésre :)
Ez azért lenne fontos számunkra, mert Dorka bölcsődés csoporttársai szeptember elsejével elmennek oviba. Dorka Julikával marad és sok-sok 10 hónapos körüli "babával". Ha hivatalos formában mennek a dolgok, akkor október 3-ával, a harmadik szülinapját betöltött napon mehet először. Ha rugalmasak, akkor szeptember második-harmadik hetében.
Nem mindegy, hogy még 6 vagy már csak 2-3 hetet kell bölcsibe eltölteni, hiszen a kicsik mégiscsak minikék, jó lenne, ha Dorka ennél jobban már nem fejlődne vissza. Emellett szerintem unatkozni fog - hiszen mit tudnak tevékenykedni ennyi idős gyerekekkel főleg csoportosan ... a vizuális nevelést hagyjuk is - és szerintem terrorizálni fogja a dedeket. Bár Ilka nélni szerint Dorka nagy segítség szokott lenni az új gyerek beilleszkedése kapcsán, amit én nem nagyon tudok elképzelni. Érdekes ez, hiszen ott van példának okáért Máté baba az ő majdnem 3 hónapjával, akiért Dorka szerintem ölni is képes lenne, annyira szereti. Ezzel szemben Levi baba, akit szintén nagyon szeret Dorka addig, amíg előbb említett le nem rombolja, bele nem nyúl, fel nem löki, át nem alakítja és még sorolhatnám mit nem csinál Dorka tortáival/ételével/várával stb. Ami Levi részéről normális viselkedés ennyi idősen, mert Dorka is ezt csinálta régen ... ám képes arrébb tenni/lökni/tolni simán egy gyereket akár kisebb, akár nagyobb nála.
Ennyi időt nem tudok és nem is akarok megoldani otthon, egyben.
Hétfőn, 25-én pótbefizetés lesz a győri, Lehel utcai központban 8-12 óráig. 
Hívtak telefonon kedden, hogy nem fizettem be augusztus elején a szeptemberi étkezési térítési díjat. Mondtam nekik 1: talán azért nem fizettem, mert nem tudtam, hogy befizetés lesz. 
2: miért fizetnék augusztusban szeptemberi díjat, ha a gyerek októberben kezd? Oké, hogy előre fizetek ... de két hónappal?
Végül utánanéztek, hogy valóban nem értesítettek ki
Szóval itt a reménysugár, hogy kezdhet szeptemberben. :)

Győri Mosolyvár Óvoda
Kismegyeri Tagóvodája
9028 Győr, Arató u. 5.
Tel.: 96/425-661
E-mail: kismegyeriovi@ogmk.hu
Tagóvodavezető: Kustyánné Szentmihályi Ildikó
Nyitott kapuk napja: 2014. március 19.


„A nevelés nem más, mint szeretet és példaadás.”
                                                                                  (Pestalozzi)

Óvodánk Győr zöldövezeti részén Kismegyeren családi házak között található. Hatalmas parkosított, virágos, sziklakertes udvarunk természetes környezetet biztosít óvodásaink számára, hogy megismerjék, megszeressék és óvják a természetet és állatvilágát. Ezenkívül remek lehetőséget nyújt, hogy gyermekeink szabadon mozoghassanak és megismerkedjenek a legkülönfélébb mozgásformákkal.
Saját óvodai nevelési programunk középpontjában a gyermeki személyiség fő fejlesztő tevékenysége - a JÁTÉK áll. Nevelő munkánkkal arra törekszünk, hogy az óvodában eltöltött évek során a kisgyermekek igényeinek megfelelően életük legfontosabb tevékenysége a játék legyen, hogy megmaradjon bennük az új megismerésének vágya, a gyermeki rácsodálkozás képessége, s, hogy az évek során önálló, gondolkodó, magabiztos, kreatív emberek váljanak belőlük.
Két vegyes életkorú csoportunk (Süni, Cica) lehetővé teszi, hogy mindenki ismerje egymást, a másik csoportbelieket és a felnőtteket egyaránt. Igazán ez teszi intézményünket családiassá, ehhez járul hozzá az egyéni bánásmód és az otthonos légkör.
Figyelünk a gyermekekhez igazodó beszoktatásra, a testvérek és a barátok egy csoportba kerülhetnek. Felújított csoportszobáink tágasak, esztétikusak, jól felszereltek konstrukciós és természetes anyagú fejlesztő játékokkal, vidám színes babaszobával.
Célunk, hogy a hozzánk járó gyermekek jól érezzék magukat, kötődjenek a mesékhez, versekhez, mondókákhoz, a zenéhez, a környezetük szépségeihez, az alkotó tevékenységekhez, a művészetekhez, hogy minél több tapasztalatszerzési lehetőséget megragadva élményekben gazdagon teljenek óvodás éveik.
Amire büszkék vagyunk: Nevelési munkánkban kiemelkedő szerepet kap a színvonalas vizuális nevelőmunka, tehetséggondozás, melynek eredményeként minden évben számos rajzpályázati díjat vehetnek át óvodásaink. Óvodánk jelentős szerepet tölt be a település kulturális életében, hagyománnyá vált ünnepeinket a tanító nénikkel közös játszóházaink és óvodásaink műsorai színesítik nagy sikerrel. Ezek a programok hatalmas közösségformáló erővel bírnak, bensőségesek, hangulatosak, rengeteg élményt adnak.
Programjaink: Kismegyeri Családi Nap, Őszi – tavaszi sportnap, Mihály napi vásár, Adventi játszóház és vásár, Mikulás, Játszódélután a szülőkkel, Ovikarácsony, Mindenki Karácsonya, Színházi előadások, zenés műsorok Húsvéti hagyományőrzés, Gyermeknap, Kirándulás a szülőkkel.
Intézményünk szolgáltatásai: heti gyümölcsnap, logopédiai foglalkozások.

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, és leendő óvodást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése