Összes oldalmegjelenítés

2013. június 27., csütörtök

Anya

Csak, hogy legyen valami jó hír is:
Rákszűrés eredménye tökéletes a helyzethez képest. P2-es lett a cytológiám, ami az elmúlt hónapokhoz képest csúcsszuper.
Elmúlt a hányás, a durva hajhullás, a leadott 11 kilóból - egy hónap kábé - visszajött 7 kiló, dolgozom újra, de csak fél üzemmódban, újra van pisi visszatartás, vérzés, ecsetelés, lábszáron folyó lila-kék árnyalatú trutyi nélküli élet
Tanulság volt ez minden szempontból.
Ott a műtőasztalon, altatás előtt megfogalmaztam magamban: "sokmindent másként csinálnék" - aztán, amikor már nem voltam annyira beszarva - műtét után - meggondoltam magam.
Egy biztos, hogy sokkal több időt kell Dorkával eltöltenem, lehet akármennyi, akármilyen munka, a világ a feje tetejére állhat, akkor is egymásnak vagyunk, és azon az életvitelen, amit folytattam, változtatni kellett, ez egy intő jel volt.
Aztán a tágabb családdal, barátokkal való kapcsolatom is értékelésre került.
"Leltárt" készítettem és megmaradt az a pár ember körülöttem, akik fontosak, akiknek én is az vagyok. Miveol Győr kis "falu", gyorsan terjed a hír, jönnek a telefonok, smsek, érdeklődések, de már csak azoknak válaszolok, akiknek én gondolok és a sleppek mennek a levesbe. Főleg azok, akik az sms egyik részében megkérdezik mi van, a következő 8 oldalon taglalja a múlt hétvégi szétcsúszásukat.
Tanulság volt erre is.
Közben rájöttem arra, hogy mindegyik vetélésnél és most a műtétnél is ugyanazon a lelki folyamaton mentem végig, mindegyik lelki fejlődést mutatott. 1 héttel műtét után, amikor a klímás 34 fokos lakásban döglöttem otthon végiggondoltam az életem. Sokszor rontottam, sokszor voltam rossz, de soha nem akartam rosszat, soha nem ártottam senkinek. Őszinte voltam, sokszor rábasztam ... mégis igazolt az élet. Imádom az életet, sokszor hedonista módon ... féltem, hogy nem élhetem tovább; Dorka anya nélkül nő fel. Az első 2 hétben, amikor otthon voltam és Dorka gyakorlatilagkét hétvégét volt otthon, amit még lehet élveztem is volna, de nem ilyen körülmények között ... nagyon hiányzott ... őrülten. Tudtam, hogy jó helyen van, tudtam, hogy nagyon szeret ott, ahol van, tudtam, hogy nálunk 34 fok van a lakásban mégis szívem szerint hazahoztam volna, utána mentem volna, mégis kivártam a doki által javasolt időt és igaza lett. Türelmet is tanultam ... és nekem ez volt a legnehezebb része nemcsak az elmúlt 3 hétnek, hanem az elmúlt 3 hónapnak.
A legnagyobb lecke volt eddig, amit kaptam .... tudom miben kell változni, tudom merre tovább ... egyenlőre. 

8 megjegyzés:

  1. Én is pont számadást végzek magamban, hasonló dolgokra jutottam, mint te és változni, változtatni szeretnék sokmindenben. Neked is sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitartast es erot a folyamat vegeig...azt hiszem ez a dolog nehezebbik resze.

      Törlés
  2. Kár, hogy az embernek ilyen meg hasonlóan nagy fejbekólintó események kellenek ahhoz, hogy "összeszedje" magát és átértékeljen sokmindent. A lényeg, hogy van alkalmad szerencsére mindezt megtenni és erőd is lesz a kivitelezéshez. A legjobbakat Neked ehhez és mindenhez!

    VálaszTörlés
  3. Tovabbra is jobbulast kivanunk, mert ahogy te is irod megha az ember fizikilag fel is gyogyul lelkileg is ossze kell szednie magat. Jo,hogy rajottel bizonyos dolgokra, hidd el ez is nagy dolog.

    VálaszTörlés
  4. Vannak sajnos emberek, akiket jobb leépíteni az embernek, még időben, elveszik az energiát amit olyanokra kéne szánni, akik megérdemlik! A lényeg, hogy jól vagy már, ez a legfontosabb most!

    VálaszTörlés
  5. "Ott a műtőasztalon, altatás előtt megfogalmaztam magamban: "sokmindent másként csinálnék" - aztán, amikor már nem voltam annyira beszarva - műtét után - meggondoltam magam." bocsi, de ezen akkorát röhögtem, annyira Lizes, annyira bírom, hogy pozitív vagy. Ebből is látszik, hogy tényleg jól vagy :D
    Nagyon örülök neki és kívánom, hogy úgy élhesd a további éltet, ahogy szeretnéd. Csak majd azt az egy napot szánd ránk belőle, amire már nagyon várunk Borival most nyáron. NEMSOKÁRA!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Örülök hogy jól vagy, sokszor eszembe jutottál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt persze az előző megjegyzéshez szántam.


      Ennek a bejegyzésnek, annak hogy jól vagy örülök! Most már csak jó jöhet!

      Törlés