Összes oldalmegjelenítés

2014. július 9., szerda

Komoly gondok/gondolatok egy majdnem 3 éves életében

Dorka, Julika (csíkos pólós kislány, aki egyébként Lulika) után a legkisebb korban, a többiek mind elmúltak 3 évesek

Nagy a csajom, koravén. Ezen a képen abszolút kiütközik, még nekem is szembetűnő annak ellenére, hogy én minden nap látom mindegyiket.
Felmerült Dorkában a nagy kérdés, hogy neki ha "ottóbeben" - októberben - lesz a szülinapja és szeptemberben elmegy "odobába", akkor hogy fogja a bölcsiben megtartani a bulit? 
Neki nem lesz tortája és nem lesznek ott a barátai? "Nagyon szomolú leszek akkó!"
Amikor feltette a kérdést, őszintén megsajnáltam. Olyan édes volt és sajnos tovább gondoltam egyel a történetet. Se apa szülinapon, se barátok; elszorult a szívem.
Mondtam neki, hogy legyen otthon, nálunk a szülinapja, meghívjuk a barátait, aminek örült nagyon, de az nem ugyanaz szerinte. Minden bölcsis társának volt a bölcsiben szülinapja. Amivel nincs is gond, megtarthatjuk ott is, ám a barátai szeptemberben nem lesznek már, ugyanis ők az óvodáikban kezdenek, Dorka viszont megy vissza még a bölcsiben szeptember közepéig/végéig biztosan, amíg az óvodai beszoktatás meg nem kezdődik. Nem akarom és nem is tudom otthon tartani nyári szünet után. Szóval lesz 3 hét leállás július 23-augusztus 10-ig. Nagyszülői segítséggel tudjuk kivitelezni a 3 hetet: első héten megy anyámékhoz nyaralni. Második héten jön velem dolgozni, harmadik héten ketten leszünk 1-2 napot anyáméknál, aztán Gödön és utazni fogunk gyakorlatilag egész héten. 
Nagyon fontos esemény a harmadik szülinap Dorka számára. Ugyanis azt gondolja, hogy ha betölti a bűvös hármat, "nagylány" lesz. Túllép a "nagykislányon", ami sok mindenre fel fogja jogosítani SZERINTE!
Már most azon agonizál, "ha nagy lány leszek - értsd: betölti a 3-at, októbertől - akkor odaadod nekem a topogós cipődet?" és a rövid nadrágomat, a szép szoknyámat, a minit, a pörgőset, a rövid és hosszú ujjú felsőimet, az Y tangámat és a francia bugyimat, a fürdőrucimat, a nyakláncomat, kifestem a körmét és még sorolhatnám.
Ennyire fontos dolgok érdeklik.
Tényleg vízválasztónak tartja és nagyon készül a születésnapjára. Egyébként Csenge világosította fel arról, hogy őneki nem lehet a régi csoporttársaival ünnepelni, mert elmegy mindenki.
A végső megoldás az lesz, hogy otthon megtartjuk a régi bölcsis társakkal, házi sütivel, minden széppel-jóval a szülinapját, majd a bölcsibe is veszek egy tortát és még szeptember vége előtt ott is lesz Dorka-nap - még valakitől meg kell kérdeznem hogy kell tortát rendelni -.
Azt hiszem így minden igényt kielégítek! :)

2 megjegyzés:

  1. Az oviban is meg lehet tartani a szülinapot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, meg lehet tartani, valószínűleg még oda is vennem kell tortát ... de azokat a gyerekeket ismerni fogja egy hete vagy még annyi sem ... és igazából a lényeg a bölcsiben és a barátain van ...

      Törlés