Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 25., hétfő

"Akkor az Edvy Dorka szeptember elsejétől mehet óvodába!"

Elintéztem!
A következő történt:
Múlt hét kedden telefonáltak, hogy pótbefizetés lesz a Lehel úti óvodában 8-12-ig  augusztus 25-én.
Reggel elvittem Dorkát a bölcsibe, ahol Kriszti mesélte, hogy vannak új gyerekek: 8 hónapos ikrek és egy 10 hó körüli minike és még 8-10 hasonszőrű pár héten belül. Nem tetszett. 
8-ra odaértem a Lehel utcába befizetni az étkezési díjat, ahol közlik velem, hogy Dorkának nem kell fizetni, mert október 3-án tölti a hármat, nem veszik be előbb, menjek vissza egy hónap múlva.
Hívom az óvodát, hogy akkor most mi van, elmondom Ildikónak, hogy nagyon nem szeretném, ha Dorka bölcsis lenne még 6 hétig, amit a tények feltárása után abszolút megértett. 
Kérem, hogy mondjon valamit, tök mindegy, hogy mit. 
Hívjam fel a győri önkormányzatot, kérjem Várszegi Mónikát -infó -, ha ő külön engedélyezi, hogy Dorka megkezdhesse szeptember elsejével az óvodát a fentebb már említett indoklással, akkor Ildikó bevállalja a beszoktatást, rajta nem múlik (amúgy is Dorka az egyetlen szobatiszta).
Telefon, szabadságon van, átkapcsolnak máshova. Elmondom gondom-bajom, telefonszámot kérnek és negyed óra múlva hívnak, Dorkát mikor szeretném vinni? Mondom, amikor Önök javasolják.
"Akkor az Edvy Dorka szeptember elsejétől mehet óvodába!"
Gyorsan vissza a Lehel utcai központba befizetni, hogy nehogy lekéssünk és emiatt ne kezdhesse meg az óvodát.
Befizetést gyorsan elintéztem. Azt nem mondom, hogy szépen néztek rám, ám nem mintha érdekelne, hogy nyomtatni kellett őnagyságának. 22 napra 8.710,- Ft-ot kértek.
Vissza a munkahelyre, újra telefon, hogy mit kell vinni az óvodába? 
 - Váltóruha
 - Pizsama
 - Fogkefe/fogkrém/fogmosópohár
 - Váltócipő
Ennyi első körben. Szülői értekezlet csak szeptember elején lesz, úgyhogy semmit sem tudok, csak annyit, hogy hétfőn beszoktatni megyünk reggel fél 8-ra.. 
Gyors-intézkedésben voltunk. Amúgy az óvodás csomagja megvan a gyereknek egy hete készen.
Emellett festetem a lakást jövő héten, kazánt tisztíttatok és a legjobb, hogy FULL BETEG vagyok!

17 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm, már látom az alagút végét! :)
      Talán megmaradok! :)

      Törlés
  2. Ugyesen elintezted :) orias Dorka :) neked jobbulast!!

    VálaszTörlés
  3. Ügyes vagy!
    Továbbra is áll, ha kell bármi info, akkor keress meg (kicsinap kukac freemail pont hu).
    Majd később kell tornacucc is (tornacipő, kisnadrág, póló, ezek bármilyenek lehetnek). De októbernél előbb nem szokott kelleni, mert megvárják míg lemegy a nagy beszoktatási hullám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam már neked többször erre az e-mail címre, de nem jött válasz. Lehet el sem mentek az üzenetek??
      Légyszi írj rám az edeskispotty@gmail.com-ra egy üzit , akkor vissza tudom fordítani a levelet! Lenne kérdésem ... főleg a nevelőkről.

      Törlés
  4. Ilyen kicsiket kik adnak bölcsibe? Ilyenkor még a GYED extra sem igényelhető...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, gondolkoztam én is azon, mi lehet az oka annak, hogy így dönt valaki, mégis mindig ugyanoda jutottam: meg van az oka, hogy lemond a pénzről, a a gyerekeiről is az idő nagyobb részében :( ... mert ez ezzel jár. Biztos nyomós oka van.

      Törlés
  5. De jó hír! Neked, jobbulást! Felfigyeltem egy mondatodra. "Dorka az egyetlen szobatiszta." Nálatok lehet menni oviba, ha nem szobatiszta a gyerek!? Nálunk nem engedik. Viszont nem csinálnak (idén) problémát belőle, ha nincs 3 éves a gyerek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg nem lehet menni pelussal. Amikor voltunk óvoda-látogatáson, ott kihangsúlyozták, hogy pelus nélkül veszik csak be a gyereket. Ott betojt egy gyerek ... nagyon ... nagyon büdös volt és akkor is valami alternatív éppen csak megoldást sikerült találni a cserére. Vidéken - pl. vásárhelyen - sem csinálnak gondot abból, ha a gyerek 2,5 éves, de óvoda érett. Itt a "naffaluban" Győrben mindenki félti az állását, mindenkinek meg van kötve a keze, senki semmiről nem mer nyilatkozni, amit valahol meg is értek, másrészt háborgok miatta.

      Törlés
  6. 3 év eltelt..... Úristen!

    Jobbulást Csajszi! És már megint lakásfelújítazs! :) Te sohasenem nyugszol! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp most gondolkoztam, hogy tényleg nincs 1-2 hónap nyugi sem az életemben. Így legalább gyorsan telik az idő, ami nekünk ugye nagyon is jó! :)
      ... és igen, eltelt majdnem 3 év ... egyik szemem sír ...

      Törlés
  7. Ugyes voltal megint!!! Nagyon durvan megy az ido... A haromeves mar majdnem felnott!! Kesz vagyok... Neked jobbulast gyorsan!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt férjhez is adom :)
      Baromi gyorsan repül az idő, ami most nagyon jó, közben úgy megállítanám és még ringatnám, ölelgetném, beszívnám a babaillatát ... de már nem mindig lehet.

      Törlés
  8. Gyogyulj Aliz es csak nyugi, a bulizasra is maradjon ido, no meg a tancra Dorka lagzijaban:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Petra! Tudtam, hogy rad szamithatok! :-D :-D :-D
      Buli most egy darabig napolva lesz ... orulok, ha elek! :-D

      Törlés