Összes oldalmegjelenítés

2016. szeptember 1., csütörtök

Szeptember 1.

Idén, a szeptember elsejei dátum kapcsán megelégedéssel töltött el a tudat, hogy újra megkezdődik az iskola. Teljesen abnormális, gyerekes érzés az, ha nem tudok örülni annak, amikor kitör a vakáció DE én ugyanúgy, mint az év többi napján kelek reggel 5-kor, munka és egyéb teendők után hulla fáradtan hazaesek a 32 fokba?! Igen. Azt hiszem ez a felnőttélet?! Vagyis annak kellene lennie. Valahogy nekem szeptember elsejével visszaáll a június tizennyolccal felborult lelki békém. Reggel minden kishangya elindul, közösen kelünk át a zebrán, ők gyalog a 30 kilós iskolatáskával, én Dorkával mögöttem a bicajomon. 
Nyilván, leszartam a lelki-béke felborulását 25 évvel ezelőtt, amikor nekem volt nyári szünetem, én vártam a június tizennyolcat és nem érdekelt az sem, hogy amíg én pisissarat keverek a földúton, addig a felnőttek dolgoznak, munka után hulla fáradtan érnek haza a 32 fokban.
Aztán ma reggel valami megváltozott.
Néztem reggel Facebookot és megállapítottam tőlem abszolút megszokott fanyarsággal, "nnnna ... ha már mindenki gyereke beült az iskolapadba, akkor végre neki is állhatok dolgozni"- reggel minden erről szólt, mindenki ezt posztolta és a harminckettedik ilyen fotó után már valóban azt gondoltam, hogy e nélkül a bejegyzések nélkül a nap sem kel fel MA reggel.
... néztem "a mindenki gyerekeit" és elszorult a szívem. Kapkodtam a fejem, hogy ennek is … meg annak is a gyereke ... te jó ég ... iskolás ... most fotózták anyja kezéből lelógó csöpp lábukat babafotózások alkalmával. Most ... 7 évvel ezelőtt.
Hogy a fenébe nőttek meg ennyire gyorsan??? Hogy lehet az, hogy a főiskolás csoport/évfolyamtársaim fia/lánya, a szomszéd csaj lánya, a boltos Kati néni unokája, a kedvenc fogyis tanító nénim lánya fehér ingben, fekete szoknyában/nadrágban évnyitón/iskolapadban vannak?! „Ez hogyan????”
Elszorul a szívem, mert 2 év és Dorka is fehér ingben, fekete szoknyában fog állni valamelyik iskola évnyitóján. Elképzelem magam, ahogy százas papírzsepivel mögötte kullogok, még tűsarkút sincs kedvem hordani miniszoknyával, sötét felhők gyülekeznek, vészjóslóan kopogtatják az iskola ablakát a szélfútta faágak és végérvényesen elköszönhetek az én pici babámtól. Mert ugye az iskolások már nem babák?!


Ui.: egy dologgal nyugtatom magam. Anyám a mai napig sokszor babámnak hív ... tudom, hogy kevés vigasz, na de mégis ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése