Összes oldalmegjelenítés

2017. május 24., szerda

Úszás, Dorka nyaka aranylik

Dorka tavaly november közepe óta jár úszásoktatásra külön órában, heti egyszer, vasárnap 1-1,5 órát attól függően mennyit maradnak játszani a végén.
Kezdetben, amíg a tanmedencébe alapoztak, gyakoroltak, eklevekléztek, semmi probléma nem volt, nagyon szerette.
Aztán átkerültek a versenymedencébe. Hossza 50 méter, mélysége 2,20. 
5 héten keresztül fosással indítottuk, sírással, félelemmel folytattuk, végül mosollyal zártuk az úszásoktatást. Az ötödik héten jött az áttörés. Dorka visított a medence szélén. Akkor úgy voltam vele, hogy befejeztük, ez az én lelkivilágomnak nem hiányzik ... igen, nekem és nem a gyerek habos-babos rózsaszín álomvilágát féltettem, mert annak ellenére, hogy remegett a versenymedencétől és patakokban folyt a könnye végigcsinálta, leúszta becsülettel a kötelező hosszokat és úszásnemeket, majd minden alkalommal telivigyorral jött ki az uszodából, mivel a kisvizes oktatás, a játék stb ... jó élményként maradtak meg órák végén.
Szóval ötödik vasárnap. Dorka visított a medence szélén, remeg, totyorog. Mondtam neki, hogy olyan nincs, hogy meg sem próbálja. Meg kell próbálni csak egyszer sírás nélkül végigúszni, ha nem megy, mert a hiszti most is erősebb, mint ő, akkor hazamegyünk, mert nem fogom engedni, hogy tőle zengjen az egész uszoda minden vasárnap délután .... úgyhogy ezt most megpróbálja. Vita nincs! Dorka azt kiabálta, hogy ő aztán magától bele nem megy!
Oké ...  és belelöktem a medencébe egy határozott mozdulattal. (had ne mondjam miket gondoltam, szaranya, szaranya, szaranya … miközben azon aggódtam, hogy volt-e ideje levegőt venni és fel tud-e jönni a víz fölé)
Nem tudom, hogy a meglepetés sokk erejétől vagy a beígért ajándékokért … bár előtte is ígértem fűt-fát mégis sírt úszás közben, DE Dorka 5 hét után először végigúszta gyors háton nemhogy sírás nélkül, hanem MOSOLLYAL a hosszt.
Azt az örömöt - nyilván részemről - és azt a boldogságot, amikor láttam a gyereken, hogy azt a kurva ezt így is lehet csinálni.
Mi szakadt át ott, akkor, abban a másodpercben Dorkában, nem tudom, de mosolyog a szeme azóta is!! Azt mondta nemrég, "anya, nekem az úszás mindig csak ad!" 
Nem titkolt szándékom, hogy rendszeres sporttá váljon és ezzel az ovis úszás is kiváltásra kerüljön télvíz idején.
Az edző szerint Dorkát vinni kell, nagyon tehetséges. Szeptembertől megpróbáljuk az egyesületet. Dorka hallani sem akar róla, mert akkor a mostani edzőtől meg kell válni, aki Dorka szemében istencsászárság és a minta, de menni kell és ezt a lendületet vinni tovább.

Két aranyérem boldog viselője az a gyerek, aki nem is olyan régen még sírva toporzékolt a medence szélén ... 



4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes :) 2 èrem is...nem semmi :) Nálatok az oviban is van úszás?
    Nekem Martina már 2 ès fèl èv jár úszni. Tökèletesen megy neki, mehetne szakosztály a, de nem megy hasonló okból mint Dorka. Most női oktató van ès imádja, a szakosztály meg fèrfi, ès nem szimpi ( nekem se). Igazából vele már csak a rebdszeressèg ès gyakorlás miatt járunk. Viszont tavaly szeptemberben megpróbáltam Levivel is. Ne tudd meg... Mèg a lába ujját sem volt hajlandó berakni a vízbe, ordított és visított, èn is ígèrtem fűt- fát, de nem hatotta meg, mèg akkor a következő hèten is megpróbáltuk, de ugyan ezt csinálta. Így vártunk kb. egy fèl èvet, most áprilisában teljesen magától mondta,hogy ő szeretné úszni, beirattam, ès azóta is örömmel jár, ès bár még nem úszik, de ha beleugrik a mèly vízbe kievickèl onnan,ha más nem kutya úszásban :D
    Amúgy nálunk oviba nincs úszás, iskolában is csak 3. Osztálytól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk van ovis úszás: alapvetően jó, csak más a technikai oktatás és én nem akarom, hogy Dorka máshogy kezdjen úszni, mint ahogy most. Emellett mindig télen van ... ami nem oké ... nyilván ebben nincs nagyon döntése az oviknak.
      Olyan régen olvastam rólatok, jó volt, hogy írtál magatokról, hiányoltalak!

      Törlés
  2. Tervezem már egy ideje,hogy írok megint. Lusta vagyok ilyen tèren, az az igazság. De próbálom összekapni magam :)

    VálaszTörlés