Összes oldalmegjelenítés

2014. április 9., szerda

Ezt kezeld le!

Egy hét leforgása alatt annyi megmosolyogtató szituba kerültem bele, jobban mondva Dorka vitt bele, amit többször csak egy bárgyú vigyorral elütöttem vagy hatalmas röhögésbe törtem ki és nem tudtam mentségre mondani semmit sem.
A mainál jöttem rá, hogy nem is kell mentegetőzni: gyerekszáj, úgy van jól, ahogy mondják normális keretek között. Ha 'lekurvaanyázna' bárkit is csak úgy, nyilván elsüllyednék szégyenemben és akkor tuti milliószori elnézéskérés közepette még kártérítést is fizetnék az illetőnek, de ezek a helyzetek messze állnak tőle/m.
Ki hogy kezelné ezeket le?

Eseteink:
1. Dédizésből hazafele leszállunk a helyközi buszról, készülünk felszállni a helyi járatra, majd egy iszonyatosan duci nő, testhez feszülő rózsaszín felsőben megáll mellettünk. 
A felső annyira szűk volt, hogy bevágott több helyen is a testén.
Dorka így kiált fel - bocs, hogy a fonetikusságot kihagyom -: "Nézd anya! Olyan, mint malacka, megvannak a csíkjai is és rózsaszín is!" - hozzáteszem színtiszta jóindulattal mondta Dorka, semmi bántó szándék nem volt benne, mégis azt hittem elsüllyedek ... a berögzült sztereotípiák nálunk felnőtteknél, rosszindulattal spékelve.

2. Helyi járaton ülünk reggel 6-kor, ölemben Dorka, egyszer csak hangos nevetésbe tör ki - kacagott nagyon édesen -, majd elkiáltja magát: 
"Nézd anya milyen vicces! Az öreg bácsi zokniján egy piros panda van! Te bácsi! Ez már neked nem való! Anyukád nem mondta?"  - ezen volt a hatalmas röhögős eset a részemről.

3. Buszmegállóban állunk, helyi menő csávó jön. Eldobja a csikket, leül, bocs elfekszik, 3 helyet elfoglalva a padon, a táskáját bebassza a buszmegálló sarkába. Dorka odamegy hozzá és így szól: "Nem szabad szemetelni! Buta vagy!"
Volt egy másik hasonló esetünk csikkessel. Elpöckölte az utcán maga mögé, csak az volt a baj, hogy mi mentünk mögötte. Akkor rászóltam, hogy eltöröm a kezét, majd a nyakát is. Az volt a szerencséje, hogy nem közvetlenül ránk esett a dekk égő vége. Dorka hangosan megkérdezte: "Te anya, mindig ez a buta fiú dobálja el a cigit az utcán? Ez mindig cigit fúj!" - a szív helyett :)

4. Dóriéktól jöttünk haza hétfőn, szintén helyi járattal. Egy nő ült le a másik oldalon. Full rikító szerintem vörös, Dorka szerint piros haja feltűzve úgy, hogy tincsek lógtak le. Hosszú műköröm, vastagon feketére kifestett szem, valamilyen számomra felismerhetetlen színű rúzs. Dorka megsúgta először:
"Te anya, szerintem ez boszorkány!" Elmagyaráztam neki, hogy tuti nem boszorkány, csak egyedi a néni.
Majd valaki le akart ülni a hölgy mellé, Dorka riadtan rákiáltott: "Ne! Nem szabad! Boszorkány!!! El fog garázsolni! - varázsolni.

5. Két brutálisan jó pasi előtt haladtunk el. Az egyiken megakadt még az én szemem is, aki meg is jegyezte, milyen jól nézek ki, tuti bébiszitter lehetek, a kölök nem az enyém. 
Majd Dorka visszakézből: " Ez az én anyukám! Jó? Megmondalak az apukámnak!" - legalább egy kicsit hagyhatott volna fürödni a dicséretben :)))

6. Helyi járat szintén ... ma reggel: 
Cigány pasi száll fel. Susogós melegítő, hatalmas batyu a kezében, a derekára van kötve a pulcsija, ami lóg le a fenekén.
Dorka: "Nézd anya, ez olyan, mint a Mikulás" - gondolom a nagy batyu miatt mondta -. "Jaaaaj! Nem is, hiszen fekete, mint a krampusz, csak szoknyája van, de vicces!"
Na most erre mit mondtam volna? :-D

8 megjegyzés:

  1. Én tuti nevetnék, és zavaromban hirtelen nem tudnék mit reagálni :)

    VálaszTörlés
  2. Sírva röhögnék, mint ahogy most is tettem a malackás beszóláson :D:D:D
    Milyen szókimondó lánykád van tenéked! Lesznek ám még ebből visítva nevetések. Nem fogtok ti sem unatkozni :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók!!! Baromi jót szórakoztam ezeken a sztorikon. :-D
    Nálunk nem ilyen cserfes Máté. Talán ez inkább a lányokra jellemző ( gondolom én ). De kinyúltam milyen jó dumája van. :-D

    VálaszTörlés
  4. Mindig azon gondolkozom, hogy kire ütött ez a gyerek, mert én és Krisz sem voltunk ilyenek tuti.
    Aztán mindig jön a kontra, de bizony ... sőt sokkal rosszabbak voltunk! :)

    VálaszTörlés
  5. Imádom a gyerekek dumáit! :) Dorka nagyon cuki :)

    VálaszTörlés