Összes oldalmegjelenítés

2012. december 3., hétfő

Amikor a karácsonyi feeling beüt

... hát nekem ez a karácsonyi mizériás feeling valahogy most nincs meg. Jobban mondva egészen délelőttig nem volt meg ... valahogy nem adta magát. Pedig voltunk karácsonyi vásárban a Baross úton, ettünk Mikulás csomagból kilejmolt csokit meg cukrot, elővettem az ezer éves díszeimet, rakosgattam őket jobbra-balra, gondoltam hétvégén majd a húslevessel megjön a varázs, de nem. Aztán elolvastam Virág blogját ... és beütött. Olyan szeretettel írt, olyan szívből jövő volt és engem annyira magával vitt a Grincs emléke, az, hogy ő igyekszik minden nap valami ünnepi hangulatot belevinni ebbe a mocskos világba ... nagyon tetszett.
Innen is köszönöm neked!!! Igazából valami okosat akartam írni a bejegyzéséhez, de nem jöttek a szavak, csak egy jutott eszembe: "szép!" és igazából az érzésre és a gesztusra értettem, amit tragédiák közepette végigcsinál a gyerekekért, a családért.
Aztán eszembe jutott, hogy igaz, hogy Dorkának már volt egy karácsonya, amit végig stand upolt a Madagaszkarácsony mese kapcsán ... de akkor még értelmét éppen csak ki nem nyitó alig átforduló Dorkánk volt és vajmi keveset értett abból az érdekes illatú akármiből, ami a fél szobát elfoglalta és rajta valami villogó izéből. A tavalyi karácsony volt az első, amit nem otthon töltöttem, így az félig pityergéssel telt a családom hiánya miatt. Na, az idei is ilyen lesz; Krisz megkért, hogy az idén a szüleinél szeretne lenni szenteste, én pedig eleget tettem a kérésnek. Tavaly Dorkának a Mikulás oltást hozott, így azt nem is ünnepeltük, mert alapból utáltuk a Télapót a fenti eset okán.
Aztán napközben annyi melóm volt, hogy ráértem nézegetni Facen és Dóri pocakos képe előtt álltam meg, amint áll a karácsonyfa mellett ... és olyan melegség öntötte el a szívem a mosolygó arca láttán, amúgy is nagyon jólelkű csaj, de ott a fa mellett még drágább volt.
Szóval újra ütött a feeling, majd egyszer csak azon kaptam magam, hogy mégis csak Dorka első olyan karácsonya lesz, amit még ha nem is ért, de érzékel már és tetszeni fog neki a felhajtás, ami érte és körülötte lesz. Nyilván soha nem fogom annyiszor mondani, hogy "nem", "nem lehet" "nem szabad" "mit csinálsz" "mondtam, hogy nem" ... és a többi hasonló emelt hangon, magyarán ordítva a karácsonyi békesség jegyében ... a díszek törhetőségéről, a fa leveleinek hullásáról, ezzel egyenes arányosságban Dorka tűlevélevővé fogja kinevezni magát. 
Szóval valahogy mégiscsak hangulatba jöttem és nem erősen idegállapotba - ahogy Sacc húgom nevezi - mert hogy őszintén szólva a Baross úti séta mínusz húszban jó móka volt Dorkának, de engem kicsit húzott a mindenki mosolyog, miközben suttogva azt hallom, hogy "te, van még erre pénzünk ... " szóval nagy képmutatásnak tartottam bizonyos részeket és helyzeteket, bár a kisvasút, amire nem kerültünk fel, jó móka volt. A lézer showról nem is beszélve, ami teljesen elkápráztatta Dorkát és Kriszt, nekem hányingert okozva. 
Mégis készülődősben vagyok. Elkezdtem készülődni fejben ... és a pénzkidobós ajándékozásról nem is beszélek direkt, mert ezt tartom a legnagyobb hülyeségnek. Szóltam mindenkinek, hogy csak a gyereknek ... és tőlünk sem kap senki ajándékot, csak Dorka. Sok az anyagiasságból. Nem akarom, hogy erről szóljon! Mi már tavaly is sk ajándékokat készítettünk és olyan jó volt. Bár akkor Dorka még többnyire aludt, evett és aludt egy kicsit még. Idén is megoldjuk, hiszen már tud ő is segíteni. 
Mindenki ugyanazt kapja szépen csomagolva, örök emlékül.
Írtam már, hogy elkezdem elővenni a díszeket, ma átnéztem őket ... kuka. Az égősor rossz, a girland elszakadva stb ... úgyhogy az anyagiasság jegyében szépen körbenézek holnap. Ja ... adventi koszorú helyett tűzhely rózsát gyújtottunk, mert még koszorúnk sem volt, de holnapra lesz!
Teszefoszanyu ismét befigyel, de hát ha eddig nem volt hangulat ... én sajnos nem tudok alakoskodni és nem tudok úgy tenni, mintha ...
Készülünk a Mikulásra ... de ez egy következő poszt lesz.
Addig is egy kis ízelítő ... és ha a laptopot rongyosra lehetne nézni, mi Dorkával már megtettük volna:

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=channel%3Af06df6-3b8f-2109-91f8-20cf30223ee7&feature=iv&src_vid=w5dRMEn2scQ&v=MBWK1l04vEE

3 megjegyzés:

  1. Kösz Liz, nagyon kedves vagy, igazán jól esett. :-) Nagyon örülök hogy beütött a feeling!!!Én mindig azt mondom hogy kell készülni a karácsony érzésre, azért van előtte az ádvent, csak úgy, azért mert decemeber 24- e van, nem fog jönni az érzés. :-) Köszönöm mégegyszer! Virág

    VálaszTörlés