Összes oldalmegjelenítés

2014. február 5., szerda

Farsangi mizéria

Konkrétan a tököm kivan a farsanggal.
Komolyan ...
Úgy kezdődött, hogy Dorka otthon kijelentette, hogy ő bizony nem öltözik be semminek sem.
Ezt kijelentette a bölcsiben is.
Aztán Ilka néni, a dada elmesélte, hogy megkérdezték Dorkát mi akar lenni a farsangi bálon:
"Én nem jeszek semmi, én Dóta vagyok!"
Megkérdezték a többi gyereket is:
"Ők is Dóták akarnak lenni!"
Visítva röhögtem ... persze nem annyira vicces, mint amennyire röhögtem, no de mégis.
Farsang: melyik gyerek érti és értékeli ezt, pont 2-3 éves korban, amikor minden az övé, amikor nyílik a kis értelme, amikor Ő csak és kizárólag Ő akar lenni és amikor szerepjátékot is tárggyal játszat, nem maga a szereplője a játéknak????? Fingjuk sincs az egészről és nem is értik.
A héten Juditéknak köszönhetően már eljutottunk odáig, hogy hajlandó volt beszélni a farsangról, aztán hétfőn már kígyó akart lenni ... ???? Ne már!!!! - nekiálltam gyorsan nézegetni, tervezgetni ... kígyó ... de gáz!!!
Aztán szerencsére maci, miki egér, tulipán, szaloncukor, kutya, doktor bácsi, anya, apa, Maja és minden egyéb más akart lenni ... ahogy mondta az ötleteket - természetesen óránként mást - abban a sorrendben gugliztam az elkészítési terveket, mert hogy sk ruha lesz, mire megtaláltam és kiírtam az elkészítési módot, jött az újabb ötlet és persze gugli.
Feladtam.
2 nap után én is arra az álláspontra jutottam, hogy lehet tényleg Dókának kéne lennie :)
Isti és Judit jóvoltából 5 millió Bogyó és Babóca részünkn lett DVD-n, szerintem Dorkánál nagyobb fan nem létezik, én kívülről, szóról-szóra tudom az összeset.
Mondtam Dorkának, hogy mi lenne, ha ő lenne Babóca, a katica kislány?
Abba belement, hogy beöltözik olyan jelmezbe, de nem lesz Babóca ... érdekes gondolatmenet (beöltözik, de nem válik azzá) kicsit sem öntudatos :)
Szóval megegyeztünk a katica kislányban, ma gyorsan elfutok vásárolni alapanyagokat és 2 napom lesz megcsinálni. Helyesebben Dorkával közösen fogjuk elkészíteni, így talán szívesebben felveszi.
Valami nagyon alap lesz ...
Hétfőn, miközben a bölcsiben vártam a gyerekre, az anyukák arról beszéltek, ki honnan bérel ruhát.
Baromira felháborodtam, hogy 5-9 ezer forintért bérelnek ruhát, amit be kell rakni a gyerek szekrényébe, és az sem biztos, hogy felveszi, erre nem sajnálja a pénzt, de a rohadt max. 500,- ft-os - én 1.000,- ft-ot adok be minden hónapban, plusz zsírkrétákat, színespapírokat, rajzlapokat, ropogtatni valót, gyümölcsöt minden héten és még sortolhatnám - csoportpénz nem fizetik rendesen és a Mikulás csomag kifizetésével is goondok voltak????????????????????????????????? ... és még a mai napig vannak ...
Most nyilván nem vagyok megint népszerű, de szarok én bele, akkor is elmondtam a véleményem.
Kínos  csend volt gyorsan a bűvös kérdés után: ha hónap végére esne a farsang akkor is bérelnétek a ruhát vagy akkor sk is meg tudnák csinálni? Mert ezt az összeget, amit a ruhára szánnak rendezni lehetne akár a Mikulás csomagok elmaradt árát vagy a csoportpénzt. Bassza meg!
Annyira tud dühíteni a butaság, a rongyrázás.
De természetesen mindenki saját maga dönti el, hogy mit engedhet meg magának, mit ért meg a gyereke ebből az egészből, mire mennyit költ és abszolút nem ítélem el a vásárolt ruhát, mindenki azt csinál, ha rám hallgat, amit akar ... miután  aközösségre vonatkozó dolgait remdezte és nem négyünknek kell kifizetni a 9 gyerek csomagját.
Dorka pont 4 hónapos volt, amikor Krisszel farsangolni mentünk: minden sk rajtunk és Piroska kosarában még általunk készített süti is lapult :)



8 megjegyzés:

  1. Véda zombitündérhercegnő akar lenni, néha meg Peppa Pig. Szerinted? :D Van ami megvan a zth-jelmezhez.pl korona meg zöld szárny, én turizok majd egy hercegnő ruhát/jelmezt és zombisra kifestjük. Aztán tovább vitte a gondolatot, hogy H. gondozónénije is zombi legyen, Sz. pedig csíkos kabát :D
    Többivel egyetértek, itt még csak köremailt se írt az ezért felelős anyuka, hogy legyen a gyerekeknek valami extra ajándék :( Azt hiszem hárman pótoltunk bele a csomagjukba apróságokat.

    VálaszTörlés
  2. :D :D :D :D :D
    Alap, hogy véda zombitündérhercegnő akar lenni :))))
    Nagyon röhögtem! Jól van, nem csak mi vagyunk elmeroggyantak :)))))
    Ez a szülői hozzállás és az, hogy ennyi gyökér anyuka van ... már értem miért jó 6 darab pasival együtt dolgozni 6 éve :)))

    VálaszTörlés
  3. Több ponttal is egyetértek. Nálunk is sk. lesz a jelmez. Mivel Vivi se sokat fog még fel a farsangból, ezért olyat választottam, amit a legkönnyebben meg tudok csinálni. Babóca lesz. Kis tunika, nejlonharisnya, piros zokni, és dekorgumiból szárnyak a tunikára erősítve, kis fonott kosár. A fejére is tudnék ilyen kis bimballókat szerkeszteni, de hát semmit nem tűr meg a fején a sapkán kívül. Költséghatékony és saját :) Majd ha nagyobb lesz, akkor is szeretném vele együtt készíteni a jelmezét. Abban nincs túl sok fantázia, hogy bemegy egy boltba, aztán felvesz valamit. Jó lett a piroska és a farkas összeállítás! :) A gyökér anyukák meg hát... ugyanaz a véleményem.

    VálaszTörlés
  4. Pont a napokban tettem fel petinek ezt a kérdést, hogy majd ha szóba jön a farsang, mennyire fogunk kilógni a saját készítésű ruhákkal a sorból? Nekem jobban tetszik egy kisgyerek lavorral a hátán, zöld ruhában, mint teknősbéka, mint egy aldis hercegnő jelmezes kislány! Kígyó jelmezt megnéztem volna :D :D :D

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Egyetértek, de ne dühöngj ezen, felesleges. Nem vagyunk egyformák. Dóri

    VálaszTörlés
  7. Ez is annak a bizonyos változó világnak a hozadéka. ,,Bezzeg a mi időnkben" még szóba sem került, hogy nem házi a jelmez, sőt, éppen ezért rendezhettek versenyeket, mert a kreativitást értékelték. Ma már sajnos nem a kreativitás a fő szempont.

    VálaszTörlés
  8. Nálunk még csak terv a bölcsi, de már azt beszélgetjük apával mi lesz Nimi a bölcsi sfarsangon :)
    A Bogyó és Babóca sorozat Jelmezbál részében látta a keresztlányunk a szőlőfürt jelmezt ..... 2 hétig jártam a várost a szülőknek segítve lila lufiért :) Rita

    VálaszTörlés