Összes oldalmegjelenítés

2014. február 17., hétfő

Alig várom ...

Alig várom, hogy Dorka hazaérjen!
Alig várom, hogy megölelhessem.
Jó volt a hétvégi "csak magam ura vagyok" feeling, de vasárnap este hiányérzetem volt ... nagyon.
Feküdtem este a kanapén, a Több, mint testőr c. filmet néztem a TV-ben - szégyenszemre most láttam életemben először elejétől a végéig - megkönnyeztem.
Szombaton a pénteki bulit próbáltam kipihenni; ?túlélni?. Mivel napközben nem tudok aludni, így a pirkadati elalvás számomra lehetetlenség. Nálunk volt a buli, 6-kor mentek el a vendégek, a torta hatalmas sikert aratott, tényleg jó lett, még nekem is tetszett - én készítettem -.
Nekiálltam takarítani, mosni, vasalni, főzni stb ... egyszer csak délután lett, elmentem úszni egy barátnőmmel, majd fél 6-kor beájultam zuhanyzás után. A kikészített vacsim még a reggel 7-es kelésemnél is ott várt az asztalon :)
Az előző napi mosás megszáradt, azt kivasaltam, majd ágyneműket, ágytakarókat tisztítottam, a szentsarkokat - ahova csak félévente egyszer nézek be és gyorsan vissza is csukom az ajtót - kitakarítottam, majd főztem és almás pitét sütöttem, hogy mire hazaér Dorka és anya, legyen ennivalóvalójuk. Vasárnap délutánra színház volt betervezve, de esélytelen volt jegyet kapni rá, úgyhogy elmentem feneket áztatni a termálfürdőbe.
Barátokkal találkoztam és sétáltunk a belvárosban is. Meg sem tudom mondani mikor volt ilyen utoljára.
Kikapcsolt, jó volt, de a hely számomra még mindig valahogy nem oké.
Maját elvittem sétálni és mikor becsuktam magam mögött a bejárati ajtót. leszakadt az ég. Ezt jól kiszámoltam.
Filmeket néztem - évek óta nem tettem ilyet -, nagyon jó volt egy kicsit magam lenni, kimozdulni, Dorka nélkül lenni, de mát nagyon várom haza.

29 megjegyzés:

  1. :) Jó bejegyzés volt! A tortáról lehet képet kuncsorogni? Akár priviben is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rakok fel mindenképp! A múltkor elkészítettem a hústortádat, hát ... überfinom volt! ezt bűn volt elkérni! :) :) :)

      Törlés
    2. Oké :), Örülök, hogy ízlett a hústorta, a receptet én is találtam :), Viszont a Lábtörlőért mai napig imába foglalom a neved, hogy itt írtál róla. A keresztelőn debütált, mint egyik kaja, de azóta is emlegeti a család, holnap meg is sütöm megint. Ha van még ilyened nyugodtan hozakodj vele elő, szeretünk enni :) Bár ne látszana meg :)

      Törlés
  2. Mostanra sikerült megértenem, hogy mit írtál nálam kommentben. :-) Félreértettem tegnap. Igazad van. Szerintem hülyén is fogalmaztam, és igen, alapvetően nem kell azonosulni egy véleménnyel, hogy elfogadjam. DE a véleménynek is van egy definíciója. :-) Nem minden válasz vélemény. :-D
    Jó, lapozzunk. Csak nem akartam, hogy az hidd, nem fogom fel. :-D

    Tényleg jó kis bejegyzés volt. Én is kicsit programoztam a hétvégén. Nekem összejött a vasárnap délutáni színház. :-) De egy péntek esti bulit sem bántam volna. :-D Tök jó, hogy összejött neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3-szoros hipp-hipp hurrá! :) :) :)
      Alapvetően tanulunk mindig azt gondolom ... még akkor is, amikor adott helyzetben nem értjük a miérteket. Neked is tanulságos volt az a vita. Az elfogadásnak egy másik szintét tanultad meg. Én már túl vagyok azon is, hogy a mondatot tudom hol kell befejezni és nincs a következő előtt egy DE szócska és úgy tudok elfogadni és továbblépni, hogy nincs bennem méreg sem mással, sem magammal szemben sem és nem érzek tüskét sem, amin forrongok. Tükörbe tudok nézni úgy, hogy nem megalkuváson gondolkozom, hanem hogy tök jó nekem, mert a lelkem nyugodt!
      Nekem van egy nagyon jó barátnőm, aki legalább akkora vehemenciával bírt, mint te, de mivel mindig harcolt a maga igazáért és mások véleményét csak hosszú (vagy rövid) idő után tudta megérteni/elfogadni/vagy egyáltalán végiggondolni. A társaság egy idő már nem állt le vele vitatkozni, majd egy idő után már beszélgetni sem, mert belefáradtak ... és butának kiáltották ki - ami alapvetően nem volt igaz, de mégis alá kellett írnom nekem is némi igazságtartalmat, ezt akkor megbeszéltem vele is -. Én nyilván kiálltam mellette, de időbe telt, mire megértették a többiek mit miért tesz. Elment egy önismereti tanfolyamra, majd beiratkozott fősulira és 4 év múlva egy másik Zsuzsit kaptunk vissza. Egy beszélgetés során, amikor vagy 20 ember osztott mindenki mindenkit szintén egy meleg téma kapcsán, Zsuzsi megmondta a frankót: "Butákák vagytok basszátok meg még ahhoz is, hogy egyáltalán a másik mondandóját értelmeznétek, csak a saját dolgotokat hajtjátok, a düh és az indulat vezérel benneteket! A buta ember cselekedeit mi vezérli?????" ... soha nem felejtem el ... mindenki vörös fejjel kussolt!!!!!!
      Nyilván ez egy más példa és nem is vonatkozik rád, de már régóta bennem van és most leírtam. Ne vedd magadra, nem azért írtam ... csak tanulságként.

      Törlés
    2. Abszolút fasza példa, amit írtal. Jól látod. :-) meg kellene tanulnom csendben maradni. Sak ugye ment a visszatámadás, hogy hogy lehetek elfogadó, ha nem fogadom el avéleményüket. Az ő nemelfogadásuk hátranyos lehet pár embernek... pl annak, aki az utcájukba be akar menni, de mondjuk nem mehet. Az én nemelfogadásomra pedig szarhatnak is, mert én csak az emberi jogok eltiprását nem tudom elfogadni, nemszabom meg, higy ki hova mehet. Én egyelőre ott tartok, higy nem tudok kussolni. De szeretném megtanulni, hogyan kell. Én csak attól félek, hogy az egyenlö azzal, higy nem a véleményt fogadom el, hanem a sajátomért nem állok ki. Az alapvető kérdés mndjuk lehetne az is, hogy miért fontos kiállni érte, ha én úgyis biztos vagyok mgamaban.

      Törlés
    3. Amúgy élőben egyszerűbb vitatkozni. Nem is szokott idáig fajulni. Nekem meg a legjobb barátnőm konzervatív. Vele sem szoktunk veszekedni. Szerintem elfogadom, hogy ő bírja.Vityát.:-) még olyan is van, hogy vitatkozunk, de ott érvek vannak.
      Amúgy értem, hogy mit írsz. És most azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e tudnom, higy ki mit gondol alapvwtő emberi jogokról, vagy akrmilyen erkölcsi kérdésről, h kedvelem... akkor lehetne úgy dönteni, hogy bírom, ajogy van, és inkább nem is beszéle semmi olyanról... csak z meg egyelőre nem én vagyok. De komolyan foglalkozni fogok a kérdéssel, mert zavar, hogy ráment egy sok éves kapcsolat.

      Törlés
    4. Szerintem megadtad a valadzt a hozzaszolasid utolso mondataval.
      A melegekert es bikert kiallok en is, nyilvan elfogadom, ha mas nem tudja oket elfogadni/latni/tapasztalni/egyutt elni ... Hivhatjuk barhogy. Mert az az o velemenye, amihez joga van. Egy dologhoz nincs joga, hogy tenylegsen bantsa oket. Bar ahhoz sincs senkinek joga, hogy szarmazas stb... miatt bantson mast megis megteszi. Gusztustalan. Egy biztos: en csak ugy posztolnek ilyet akarkihelyeben, hogy tiszteletteljesen tudok irni rola meg akkor is, ha nem tamogatom. A masik tisztelete alapveto emberi jog...ami meg az allatok kozott is meg van...csak bennunk emberekbol hianyzik sokszor.
      Es szerintem nem ... (szerintem nem vita volt, hanem gyozkodes, emellett sok-sok szemelyeskedes)
      Kurvara nem erte megvitaba szallni ugy, ahogy csintatok biztosan nem. De ez megint csak egy velemeny :-) ...meg sok elutott betu, mikozben a busz zotykolodik a fenekem alatt.

      Törlés
  3. Amit irsz nagyon igaz. Baromira igaz!!! Ne mindegy kivel allsz le... Es irol. :-)

    VálaszTörlés
  4. Oké, lehet, hogy győzködés volt. A hülye indulatok miatt. Érzem, hogy nem ártana nekem valami önkontroll tanfolyam. :-D
    Kellemes utazást! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze én is olvastam az egészet, de nem volt kedvem beszállni a vitába. Teljesen egyet értek Lizzel. Szerintem is már győzködés volt az egész. Én úgy gondolom, hogy nem kell elfogadni a másik véleményét, hogy is tudnád elfogadni, ha ütközik a Te véleményeddel, adott esetben az értékrendeddel. Azt viszont igenis el kell fogadni, hogy másnak lehet más véleménye és más értékrendje. És nem mindenáron meggyőzni a másikat, hogy márpedig az úgy jó, ahogy Te gondolod.

      Törlés
    2. Na, ugyanígy gondolom én is. Lehet, hogy most ez a gyakorlatban nem jött össze. :-) de azért vannak alapvető emberi jogok, magyar nyelvtan stb.. :-) de ilyenkor memeg binkább csendben kell maradni. Oké. Bedugulok kost már.

      Törlés
    3. Illetvw nem nyelvtan. Nehog félreértések legyenek belòle... inkább csak szövegkörnyezetnbennem voltak értelmezhetők a szavak... na mindegy. Hagyjik tényleg.

      Törlés
    4. Na, az utolsó másfél hozzászólásomat törölném, de nem tudom. Onnan, hogy "DE". Mert bennem most ez maradt meg Liz hozzászólásából.... hogy az a "de" nem kellene... és igaza van. :-)

      Törlés
  5. Örülök, hogy ilyen jól telt a hétvégéd. :) Megértem, hogy vártad, hogy hazaérjen Dorka. Én is annyira élvezem az ilyen hétvégéket, de mégis alig várom, hogy hazajöjjön Emma és újra csicseregjen, és betöltse az egész lakást az ő kis lényével. :)))

    VálaszTörlés
  6. Megfogalmaztad, amire en kerestem a szavakat..."hogy betoltse a hazat". Es tenyleg ures nelkuluk...en azt hittem ez csak klise. De ne, tenyleg igy van. Igaz, hogy csak vasarnaprol beszelek, mert elotte 3 napig azert nem volt gondom :-) :-) :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D
      Nekem nyár óta nem volt olyan, hogy Fanni nélkül aludtam, de én 1-2 éjszakát kibírok, aztán nekem is üressé kezd válni a lakás.
      Olyan fura, hogy pár éve még tele volt a ház nélkülük is, most már tényleg csak ők tudják betölteni....

      Törlés
    2. Tényleg így van. Előtte nem tűnt úgy, hogy üres lenne a ház. Most meg, ha nincs otthon, olyan fura a csend. Tényleg üres nélkülük a lakás. :DDD
      Én sem azt mondom, hogy nem bírom ki. Én is kibírom. :)) Csak tényleg pár nap után már egyre jobban várom, hogy jöjjön haza. :)))

      Törlés
    3. Igen, tényleg fura, hogy a születésük előtt tele volt a ház velünk, az életünkkel, és akkor is millió felé tudtunk szakadni és akkor is sokszor volt olyan, hogy "semmire sincs időm", aztán mégis mindent megcsináltam és most mindezt egyedül ... elgondolkoztató következő valamelyik bejegyzés téma :)

      Törlés
    4. ... egyébként amikor Krisz itthon volt, együtt tevékenykedés okán valahogy nem éreztem ilyen hiányérzetet. Valahogy olyan gyorsan elmentek a napok, gyorsan pörögtek a dolgok, buliztunk stb ...
      De most vasárnap este a Több mint testőr c. film záróbetétéjénél folyt a könnyem :) úgy minden miatt, de legfőképp az üres lakás miatt. Hát igen, ők az életeim persze Majával együtt, de szerencsétlent nem lehetett elviselni nagyon a szaga miatt :)))) Már jó lesz, ha ma vége lesz a varratszedéssel, utókezeléssel ennek az ivartalanítási mizériának.

      Törlés
    5. Igen, lehet, hogy gyerek nélkül még rohan az ember, és azért nem veszi észre, hogy üres a ház. Aki sosem vállal gyereket, az mindig rohan? :-) Én amúgy azt is megértem, ha valaki sosem vállal, csak még nem választ nem tudtam rá, hogy vajon miért nem fogalmazódik meg benne a vágy. Én elhiszem, hogy a karriernek és az utazásnak -vagy bármi másnak- is lehet élni, szóval elfogadom :-), de nem tudtam választ, hogy miért. és lehet, hogy ez az ok a rohanás.

      :-(

      Törlés
    6. Aki sosem vállal gyereket, az sosem rohan ... szerintem :)))))
      Hát tudod érdekes kérdésfelvetés ... sosem merült fel bennem, hogy ne legyen gyerekem. Mindig gyerekesen képzeltem el az életem, egy kitételem volt, hogy 30 előtt biztosan nem szülök, ennek ellenére már 25 évesen azon keseregtem, hogy évek óta csak vetéléssel tudok dicsekedni, majd 28 évesen megszületett Dorka :)))))
      De azt hiszem Dorka soha jobbkor nem jöhetett volna :)
      A húgom gyűlöli a gyerekeket (szó szerint) kivéve Dorkát. Érte meghalni is képes lenne, imádja, szeretgeti, vigyáz rá, óvja, Dorka úgy csüng rajta, mint egy kis majom.
      Soha nem akart és eztán sem kell neki gyerek ... és én gyökér módon sosem kérdeztem meg, mi az oka! de most jól megkérdezem! :))))
      Van egy nagyon jó barátom. Ő gyerek ellenes (talán kicsit lightosabban, mint a húgom, ő csak utálja őket és játszi közelébe sem lehett vinni, mert egyből agresszív lett :))) ). 2 évvel ezelőttig nem akart gyereket, aztán 8 hónapig Dorka küzdött a szeretetéért -értsd szó szerint-, és a jó barátom beadta a derekát, Dorka volt az első gyerek, akit 35 éves létére kezében fogott úgy, hogy van egy keresztlánya is, akit a keresztelőn sem volt hajlandó kézbevenni :))))) ... szóval azóta a Földön fetrengve vagy épp a hátán lovagoltatja a gyerekem. Dorka simán elvan vele órákat is és bármikor bármennyi időre rámerném bízni ... bár Dorka akárkivel elvan :)))

      Törlés
  7. (Ú, lányok! Elolvastam a kommenteket, és most az nálam jobban telibe talált, mint maga a poszt - Liz, ennek ellenére örülök, hogy jól telt :). )

    VálaszTörlés
  8. No, en az osszes kommentet nem olvastam el, inkabb "csak" a bejegyzesre koncentraltam es hjajjj...ertem ...pontosan ertem amit irsz, megig vagyom egy ilyen hetvegere...filmet nezni, megszakitas nelkul, csak ugy elruccanni ahova es amikor akarok...pl termal furdo...hjajj, kellenek ezek...nagyon kellenek.

    VálaszTörlés