Összes oldalmegjelenítés

2014. február 7., péntek

Dorkakatica

Tegnap elkészítetteük Judit és Isti 'segédletével' a világ legcukibb - direkt nem a legszebbet írtam - katicajelmezét összesen 1000, azaz egyezer forintból ... se ... kábé.
Hát mit mondjak: visítottunk a röhögéstől, a kínlódástól, majd sírtunk a gyönyörtől ám inkább attól, hogy most toltam ki ezt a szarházit és az első farsangi jelmezét készítettük, miközben arra gondoltam, hogy basszus csak a felnőttek szoktak jelmezt készíteni nem? Akkor én is???? Aztán gyorsan megnyugtattak, hogy áááá, nem! Ne aggódjak, annyi eszem még nincs! :) Szóval megnyugodtam :)
A hozzávalók:

Kartonpapírból kivágtam a szárnyacskákat

Olló, gumi, ceruza a szárnyacskák rögzítéséhez  a kezeken, mintha egy hátizsák lenne rajta.
A bögre a pettyek rajzolásához, dressz kínais 400,- Ft tütükével, a csápokat kaptuk a nagyszülőktől, még apáé volt 5 évesen. Alsó hangon 34 éves a csáp :)

2 kartonpapírt vettem, a pohárral rajzolt pettyeket kivágtam, ráragasztottam, vágtunk a szárnyakra 2 lyukat, amibe 2 gumit fűztünk

illetve a végére egy fekete naci :)

Muszáj volt megcsinálni a jelmezt Dorka hazaérkezése előtt értsd: volt 2 óránk rá, ugyanis előtte este rámértem a kartondobozt, hogy hova fognak a szárnyacskák esni, mivel marhára nem volt mindegy, hogy a bokáját vagy a fejét veri ... helyesebben rámértem volna, ha nem kezdi el a hattyú halálát ... azt mondogatta krokodil könnyeket hullajtva: "Én nem jeszek kaaaatoooodoboz!!! Én katica jeszek!!!"
Mivel nem akarta megérteni, hogy nem kell kartondoboznak lenni, csak mérni akarok, így hagytam az egészet és saccperkábéra csináltuk meg a jelmezt.
Pedig nagyon elgondolkoztam a kartondobozos hiszti okán, hogy nem kell kartondoboznak lenned, de hogy becsomagollak és feladlak kínába kurvának, az biztos, ha még egyszer megnyekkensz!
Délután megtartottuk Dorka névnapját Dorka, Judit, Isti és jómagam jelenlétével, mert senki más nem ért rá a családból.
Apa is hívta Dorkát.
Dorka tegnap totál a végletek embere volt. Hol kirobbanó jókedve volt, hol a böszmeség határát súrolta a viselkedése. A frontnak tudom be, mert ennyire szélsőséges nem szokott lenni.
Egyébként kapott édes tulipánokat, katicát, pudingot és krémtúrót Judittéktól ... köszönöm nekik, hogy Dorka neve napján legalább ők velünk ünnepeltek és nem kellett kettesben ücsörögnünk otthon ...



Nem a "topogós cipő" volt rajta!!!  ... csak táncra használjuk otthon :) Volt pettyes cipője is :) ...
ja és nem ez a pulcsi lesz rajta, hanem egy édes :)









12 megjegyzés:

  1. Marha jó lett!!!! Nagyon ügyesek voltatok és ötletesek és olcsók! Ádám is kikészített tegnap... tuti front!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól sikerült! Nem leszek kartondoboz, hát sírok a nevetéstől :D

    VálaszTörlés
  3. Én is magam készítem a jelmezét a kiscsajnak.Nyuszis sapit és hozzá való gatyót horgolok neki kis bolyhos farokkal.Remélem hajlandó lesz felvenni.Boldog névnapot a katicalánynak.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy! Köszönjük szépen! :)
      Én is nagyon féltem, hogy nem veszi majd fel, de aztán mondták a gondozónők, hogy nem kell aggódni, fel fogja, a csordaszellem benne van mindegyikben :)))

      Törlés
  4. Nagyon jó lett!! (egyszer én is katica voltam :) ) Off: egy játékra invitállak, ha van kedved: http://golyahozza.blogspot.hu/2014/02/jatekra-fel.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen!
      ... és a meghívást is köszi a játékra, de nem élnék vele. Egyetlen egyszer csináltam ... és többet nem! :)
      Pussz

      Törlés
  5. Nagyon jó lett, nagyon ügyesek vagytok!!!! Én még agyalok, mit csináljak... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!
      Hétvégén nagyon mosolyogtam.
      Szombaton voltak vendégeink - gyakorlatilag egész nap átjáróház volt - 2 Dorottya és egy Dóra kislány ... és mindenki katica volt :)))))

      Törlés