Összes oldalmegjelenítés

2014. május 14., szerda

2,5 évessel 6,5 óra és egy kis panasz a végére

Szerda van, még ma sem pihentem ki, Dorka sem. Ma például simán bealudt reggel öltözés közben. 
Bár tegnap duhajkodtunk, 9-kor feküdtünk le.

A cél: Dorkának személyigazolványt csináltatni.

A fenti tényállást hétfőn sikerült abszolválnunk.
Úgy indult, hogy hétvégén szalma voltam. A péntek estét pihentem szombat egész nap, majd vasárnap életre kelve elindultam Vásárhelyre anyámékhoz a csajomért. Maja otthon maradt, azóta lelki beteg és csak a fenekemben létezve tud élni.
A telefonomban rögzítettem az időpontokat a kíváncsiság végett. Akkor még azt hittem kis naivan, hogy maximum délre otthon leszünk. Kis ostoba!
Hétfőn reggel minimális alvás után - Dorka mellettem kötött ki éjfélkor, így nem tudtam pihenni - indultunk vissza busszal. 2 óra volt Devecser-Győr, plusz Vásárhely-Devecser. Buszon énekelt, mondókázott, verselt, produkálta magát. Fél 10-kor szálltunk le a vidékiben, majd onnan elmentünk a Czuczor Gergely úti okmányirodában. Kint az utcán várakoztunk 3/4 11-ig, ahol is közölték, hogy persze, megoldják, június 10-én. Nekem május 24-ére kell az okirat. Ha tudom, hogy kell időpontot kérni, a fene se várakozik orkán szélben, hűvösben ennyit. Dorka mindvégig fogta a kezem, egy szava sem volt.
A városban tízóraiztunk, majd irány a népjóléti osztály, ha már szabadnapom van és a városban is vagyunk. Amit a 3. félrevezetésre sikerült nagy nehezen megtalálnunk. A városházán nagyon aranyosak voltak, az előtte lévő 2 helyet hagyjuk is, a kormányablak ... fingjuk sincs ... Gyorsan sorra kerültünk, megállapították, hogy magas a fizetésem, túl jól szituáltak vagyunk, nem jár semmilyen támogatás.
Dorka itt már nem akart menni, vegyem fel, elfáradt stb ... tényleg baromi sokat mentünk, mondhatni keringtünk, mint gólyafos a levegőben, mert senki sem tudta, hogy amiket szeretnék, azt hol tudom elintézni.
Fél 12 előtt húztam sorszámot az ETO parkban lévő Okmányirodában, ugyanis ott, ha kivárod a sorod, megoldják reggel 8-tól este 8-ig.
Előttem zárták le a sorszámos terminált a hömpölygő tömeg elől. Azt hiszem utoljára ennyi embert egy helyen az ETO kézilabda bajnoki döntőjén láttam 3 hete a stadionban.
Mondtam a csajnak, hogy olyan nincs, hogy nekem ma nincs a kezemben az igazolvány, úgyhogy húztam sorszámot; asszem szimpi voltam neki és kicserélte egy százassal kisebbre, így a 496-os sorszámból lett 396 és amikor odaértünk 100 fölött jártak kevéssel. Itt sátrat verünk gyakorlatilag. Megebédeltünk Dorkával, vettem levest, tésztát. Dorka még ekkor is hihetetlen nyugalommal viseltetett velem ellentétben. Már nagyon dühös voltam, hogy egy kisgyerekkel ennyit kell várni ... már minden bajom volt. Dorkát egyszer csak Anna Peti Gergő olvasása közben elnyomta az álom a kezemben. Aludt 3 órát, miközben bepisilt ... mikor máskor ... persze, hogy most alvás közben. Bár utoljára wc-t reggel láttunk még otthon Vásárhelyen. Úgyhogy hugyos gatyában toltam végig a várakozás következő több, mint 2 óráját, mire sorra kerültünk, megszáradtam. Ébredés után meguzsonnáztunk, átöltöztettem Dorkát, majd szólítottak minket, Dorkát lefotózták. A 10. kép lett jó Dorkáról. Itt már pörgölődött a széken, már nevetett, szívatta a nőt egyértelműen, aki egyre mérgesebb lett. Mielőtt leócsárolta volna, hogy Dorka mennyire neveletlen, megelőztem azzal, ha egy fél szót is mondani mer, felrobbantom az egész kócerájt, fél 12 óta ülünk itt. Kussolt.
5 órakor a 395-ös sorszámnál eltűnt Dorka. Elfutott egy kis srác után, én meg utána, mire visszaértünk, már a mi sorszámunk villogott, azt hittem idegrohamot kapok! Mondtam, ha most átugorják így röpke 6,5 órás várakozás után és kimaradunk, örökbe adom a gyereket én meg likvidálom magam Dubajba kurvának.
Volt olyan, hogy 7 gyerek kucorodott körém és olvastam mindenkinek, így hogy Dorka lelépett egy pasival már csak akkor vettem észre, amikor kimentek a külső várakozó termen kívül. A hónom alá kapva vittem vissza, így huppantunk be az ügyintéző elé a székbe. Betoltam telón Dorkának Bogyó és Babócát; kuss, nézd, itt maradsz!
Majd 5 perc alatt végeztünk:
6-kor értünk be a belvárosba és az iszonyatosan büszke anyuka az iszonyatosan türelmes és okos-ügyes, pasival lelépő csajával elfogyasztotta a jól megérdemelt fagylaltját a Rába parton.

Senkinek sem kívánom az össze-vissza 6,5 órás várakozást, ami gyakorlatilag nem is 6,5 óra, hanem jóval több ... mondjuk konkrétan fél 10-től kezdődött a menetelésünk és 7-re értünk haza, de mondjuk a 6 óra utáni fagyival egybekötött hesszelés már nem tartozik bele a stresszbe.
Dorkára nagyon büszke vagyok. Én nagyon fáradt vagyok. Soha életemben nem olvastam ennyi Anna Peti Gergőt - van 3 könyvünk, holnap lesz a 4. - és nem is fogok és ennyit prospektussal sem báboztam.
Ennyit a magyar ügyintézésről, a tudatlanságról, a szervezetlenségről, az empátiáról az össze-visszaságról, hogy mindenki tud mindent, mégis egy szociális ügyekkel kapcsolatos felvilágosításról a nyugdíj előtt lévő portás bácsi korrektebb tájékoztatást ad, mint az igen intelligens irodai kisasszony mind a 25 évével.
Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy a fiatalok ostobák - de mégis ... persze tisztelet a kivételnek -, de hogy valami olyan összetevő hiányzik belőlük, a tapasztalaton kívül, ami az idősebb korosztályban megvan. Nem tudom megfogalmazni és nem találom rá a megfelelő szót elég régóta. Nem elég precízek? Nem mennek eléggé a dolgok után? Vagy csak szarnak bele és nincs a szívük benne? Nem tudom. Persze, mindenkinek meg kell szerezni a tapasztalatot valahol, de bassza meg ... ne már az én káromra ... időmre ... már sokadszor.
Kifejezetten kiábrándító volt, hogy a csaj, aki készítette magát az okmányt a hétvégi Mundós bulit ecsetelte épp valakinek telefonon. Szóltam neki, hogy bár tudom, hogy nem zavarja, de itt ülünk.
Mundós buli: ismét annyira jó hétvégéink vannak. A szomszéd társasházban hétvégi sütögetős-hangoskodós nagyon bebaszós esték vannak. Halljuk-látjuk premier plánban. A szomszéd lépcsőházban újra élnek az egyetemisták hétfőtől szombatig. Egyhuzamban, alvás nélkül megy a hutyutyu ( már csak napok kérdése és kirakják őket ) A szomszéd lakásban dugnak; még az a szerencse, hogy nem túl jó képességű a srác, így max. fél óra és végeznek ... na és erre még rátolja a Mundo a huppogást! Imádom!
/azért remélem vágjátok az írásban a távolról közelítést :) /
Egyre jobban forog bennem a borjú a költözést illetően ... a klímáról vagy annak hiányáról majd egy következő bejegyzésben írok.

22 megjegyzés:

  1. Szia!

    Dorka nagyon ügyes kislány :) Nagyon cuki és szép az igazolványképe. Akartam már írni neked, hogy mostanában írhattam volna én is azokat a bejegyzéseket, amiket írsz, ugyanis én is voltam beíratni Levit az oviba, oda ahová én akartam , ráadásul a múlt héten csináltattunk mi is személyit a gyerekeknek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mostanában írhatnál sokkal többet! Én minden nap felnézek van-e hír nálatok! De gondolom ennyi szervezés és 2 gyerek mellett örülsz, ha élsz.

      Törlés
  2. Jajj de szép az igazolvány képen! Nagyon jó lett. De basszus ennyit várni?????????? Én biztos nem vártam volna. :D
    A kormányablakról meg annyit, hogy január óta nekünk még mindig nem intéződött el a családi pótlék (átírattuk nevemre, az emelt igénylése miatt), csak mert akkor, ott januárban nem voltak tisztában a szabályokkal. Nem értem minek vesznek fel olyat, aki nem köpi-vágja minek mi a menete...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is feltettem ezt a kérdést, amit most te!
      Muszáj volt kivárni, te is kivártad volna, ha azért csináltatod, amiért mi :D
      Az meg vicc, hogy hónapok óta húzzák-halasszák a dolgodat :( Nevetséges komolyan mondom hol élünk!

      Törlés
  3. Ejnye, ez ám a nemsemmi:((((( Amúgy igen, az Eto parkos okmányiroda tényleg azoknak való, akiknek nagyon muszáj, mert múltkor mi (két felnőtt) feladtuk. Szintén személyi, szintén majdnem egy hónapos időpont az Árpád útiban.. Nagyon brutál mindenesetre. Pedig nem is kicsi az az okmányiroda... Szóval minden elismerésem a Tiéd és Dorkáé. Azt a fagyit iggggencsak megérdemeltétek!!! Nem mellesleg megérte 10 képes is csinálni, nagyon cuki lett az igazolványfotója!! :) És ezt csak fél évre adják? Vagy csak mert ideiglenes vagy csak mert annyi idős, amennyi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ez most ideiglenes okmány. 3 hét múlva megjön az állandó, akkor beslattyoghatok érte - azt ne kérdezd, hogy mennyi lesz a várakozási idő én tudom, hogy nem fogok várni egy percet sem :D -.
      3 évre adják. 2017.09.09-ig lesz érvényes.
      Egyébként elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha elkérném az összes képet, mert nem homályos vagy képhibás lett, hanem az volt a baj, hogy Dorka az egyik oldalra eldöntötte olyan kislányosan mindig a fejét :)

      Törlés
  4. Anyám borogass!!! Ez nagyon durva!! Hősök vagytok mindketten. Dorka szuper ügyes és gyönyörű a képen is, na meg mindenhol! :) Az én Lányommal ezt képtelenség lett volna megcsinálni, szét szedett volna mindent és tuto hiszti lett volna... :)
    Egy jó kis györi eto női kézilabda meccsnek milyn jó hangulata van... De rég voltam... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is azt hittem, amilyen őrült Dorka, ezt képtelenség kivitelezni és szétszed, lerombol, összetör stb ... mindent. De okos-ügyes volt! Nagyon büszke vagyok rá!

      Törlés
  5. :-DDDD Bocs, most nincs időm reagálni hosszabban, de ez a "likvidálom magamat kurvának Dubajba" :-DDDDDDDD

    VálaszTörlés
  6. Mi is most gondoltuk, hogy nekiállunk személyit csináltatni, hogy ha kellene akkor legyen. De hát ezek után, marad az időpontozás. Mindenesetre minimum egy nagy tál fagyi Nektek a mai napért!!! Hogy mi hiányzik a mai kis 25 éves irodistákból? Az hogy mindegyik érdektelen, vagy legalábbis a legtöbb lesz*, amit csinál. Mert ő x egyetemről vagy főiskoláról jött, és baromira nem érdekli a problémád, csak legyen már kajaidő, vagy cigi szünet meg különben is mikor telik már le a 8 óra?! Mikor reggel 8-ra járnak, aztán úgy csinálnak, mint akik hajnalban kelnek. Én a saját személyimért loholtam tavaly az Árpád úti okmányirodába, biciklivel gyerekkel, hogy odaérjek, mert fél 6-ig volt nyitva, negyed hatra szó szerint beestünk, egy perccel sem később. Azt mondja, a kis ügyfélszolgálatis törpilla volt vagy 20 éves, hogy technikai probléma van sajnos, jöjjek vissza máskor. Közöltem vele, hogy nagyon örülök neki, hogy annyi technikájuk nincsen, hogy a kezembe nyomják a személyit aztán go. Másnap visszamentem, jött egy német bácsi, ügyet szeretett volna intézni, egy szót nem tudtak neki mondani, még annyit se, hogy nem értik. Akkor minek ülnek ezek is ott az infónál? Röhej az egész bürokrácia. Ui. a dubai-os hasonlatnál úgy röhögtem majd megfulladtam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere, téged is elviszlek Dubajba! :D Épp Babit próbálom fűzni :)
      Igazad van, az érdektelenség, a közöny stb ... nyilván azért, mert ők elvégeztek 1 fősulit anyu-apu pénzén és mindenhez értenek - cigiszünet, kajaidő, Mundós party - de amihez kell ... hagyjuk is.
      Egyébként mindenkinek megvan az ilyen életkora, nekem is volt olyan, hogy 7 napból 4 napig buli volt, de tovább lép az ember, nem ragad meg ezen a szinten, hiszen fontosabb - érettebb - céljai vannak. Egyébként lehet a buli előtérbe került a felhőtlen, gondtalan élettel egyetemben, amit azért sokszor visszasírok, és a családalapítás ezért tolódott ki ennyire??????????????
      Ez mind-mind számomra kérdés .........

      Törlés
    2. D jó is volt 7napból 4-et partyzni. Most mar caak az emlékeimből élek. :-))) D e most azzal nyugtattál meg, hogy ezek szerint érett vagyok. :-D
      Dubai: neeeeem. Én nem szabalyok közé akarok utazni, hanem.valami olyan helyre, ahol legalis a zöld. :-))))) nem vagyok arab fan. :-))))

      Törlés
    3. Egyebkent van egy almom: egy het Ibizan, feher poros, bocs feher homokos tengerpart egy het bul, porges ... aztan 2 honap regeneralodas. Jo pasik, jo zene, tenger, napfeny huuuuu de birnam!
      Hogy hol legal a fu, fingom sincs ... talan Hollandia. De asszem mar ott is van valami korlat.

      Törlés
  7. Basszus, mar agyban vagyok de rohogok. Tudom nem vicces bejegyzésnek szántad de akkor is. :) majd holnap...

    VálaszTörlés
  8. Én is írtam, hova lett?
    Szóval az ocsmányirodákban feltétel a bunkóság, úgy tűnik, itt is köcsögök voltak, tök csúnyán beszéltek velem meg az egyhós gyerekemmel...
    Költöztök?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak forog bennem a gondolat nagyon ... de Győrből ki nem tenném a lábam :) Sok összetevős, gondolati szinten van.
      Egy egy hónapos gyerekkel és az anyjával hogyan tudnak csúnyán beszélni? Ezt a gyökérséget! Mit várnak, megtartja magát egyenes háttal egy fotó erejéig, teli szájjal mosolyog és még világbéke jelet is mutat????

      Törlés
  9. Nah en meg mindig rohogok:) Ami az okmanyirodakban van az egy "vicc", bar nincs kedvem rohogni ha arra gondolok Lily milyen nehezen kapta meg a magyar allampolgarsagot, szerencsere azota nem volt dolgunk a hivatallal.
    Ez a oltozes dolog...hmm...hulyek sajnos mindenhol vannak...
    Gratula Dorkanak az obodahoz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Petra! Oke, hogy mindenhol vannak hulyek, de a 4 oldalbol -ami a szomszedsagot illeti - 3-ombol kapjuk a tam-tamot. A hetvegi pihenest felejtsd is el! Ami a legjobban felhaborit, hogy alberlok mind. En tulaj vagyok es nekem kevesebb a jogom!!! Ez a durva.

      Törlés
  10. Már akartam reagálni erre a posztodra, de valamiért mindig kimaradt... No mindegy, fogjuk a szenilitásomra....
    Azért ez nagyon nem semmi! Nagyon jó lányod lehet hallod, ha képes volt egy egész napot ilyen türelmesen "végigvárni". Nálam már rég borult volna a bili minden téren. Végül is jó lett a kép, csak olyan durci képet vág rajta Dorka :) Mondjuk ezen nem lehet csodálkozni, biztos elég rendesen lefáradt Ő IS.
    A gombóc fagyit mind a ketten megérdemeltétek, sőt akár többet is :)

    VálaszTörlés