Összes oldalmegjelenítés

2015. május 29., péntek

Heti eseményekről és a kételyekről, amik foglalkoztatnak

Minden napra jutott valami. Ma pl. reggel fél 8-kor megműtötték Maját, mert annyira szerencsétlenül lépett tegnap, hogy leszakadt a körme, amit el kellett távolítani és varrni is kellett.
Tegnap óvodai évzárón vettünk részt! Nagyon édesek, okosak, szépek voltak a gyerekek. Igényes, bájos műsorral készültek. Most láttam először hosszabb ideig Dorkát közösségi szinten és konstatáltam magamban, hogy ugyanolyan tűzről pattant, mint én. Szeret szerepelni és ahogy láttam, nagyon jól érzi magát itt. Irtó büszke vagyok rá!!!!! A ballagókat összeszámolva kevesen maradnak a csoportban, jönnek a kicsik a nagyok helyett. 
Szerdán megérkezett az új telefonom. LG G3s. Erre datálódik annak az időszaknak a kezdete, amióta nem tudok telefonálni, mert a számok a régi telefonomba lettek lementve, mivel a SIM gyorsan megtelt. Nem tudják átmenteni az adatokat régiről az újra. 2 Vodafone-os bolt is széttárta a kezét, nem csak ezzel kapcsolatban, hanem a tokvásárlással is. Győrben találtam egy boltot, ahol sikerült végre kapnom tokot, miközben két iszonyatosan jó pasi ugrált körbe, akik közül az egyik épp most hívott vissza, hogy meg tudják oldani a telefon adatainak az átmentését hétfőn délután.
Hihetetlen, hogy telefon nélkül meghal az ember ... idáig jutottunk. Nem tudok leadni megrendelést, nem tudok embereket elérni ... mindenki mobilt használ.
Múlt héten volt egy kisebb incidens, ami a hétre elrendeződött. Az egyik partnercégünk konkurencia folyosói beszélgetésében megkérdezték attól a férfitő Krisz hollétét, aki a raktárunk egy részét bérli és aki mit sem tudott a dologról. Persze első útja ide vezetett, bekérdezett, elmondtam, nem titkolom, de nem is reklámozom. Rá következő nap egy másik ember jött ugyanettől a cégtől, ugyanezzel a kérdéssel annyi különbséggel, hogy ő tudott a helyzetről, csak szólt, hogy ez így nem oké ... mármint, hogy erről beszélnek ilyen hátulról jövős formában.
Kaptam magam, telefonáltam érintett cégnek. Elmondtam, nagyon szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, csak nekem tegye fel és ne így, mert gyűlölöm az ilyet főleg úgy, hogy van egyéb kapcsolat is. Dorka egyik kis barátnőjének anyukája a meg nem nevezett cégben érdekelt és semmit nem tudott. 
A telefonálás elsődleges apropója ez volt egyébként, tisztáztam a helyzetet Dorka védelmében. Nehogy az legyen, hogy mástól előbb tud meg fél/rossz/vagy épp jó infót az apjáról. Anyuka nagyon normálisan, emberségesen állt a dologhoz, jót beszélgettünk erről az egészről. érdekes volt.
Számítottam rá, hogy lesz ilyen, egy dolgot megfogadtam, hogy magyarázkodni nem fogok Krisz dolga miatt. Nyilván nem fogok mindenkit végigtelefonálni, ha helyzet van, de ezt most szükségesnek éreztem. 
Hétvégén megyünk Dorka legjobb barátnőjének a szüleihez játszani délelőttre. Nem akarok hazugsággal indítani egy amúgy felületes, de jónak mondható kapcsolatot, nem tudok hazudni, egyből lerí rólam ... viszont az igazsággal sem sokkolnám őket, mert nem tudom hogy fogadnák. Nem ismerem őket azt meg nagyon nem szeretném, ha Dorka és a kislány között emiatt a viszony más lenne/megromlana. Jaaaaaj ... sokszor bonyolódik a helyzet. Többször, mint kellene. 
Krisz miatt nem akarom a kapcsolatokat 'nem építeni', ez butaság lenne. Az az anyuka, akivel beszéltem telón annyira kellemes meglepetést okozott a hozzáállásával, azokkal a szavakkal, amiket mondott, hogy valahol még sincs félsz bennem ... de ugye tudjuk, hogy nem mindenki ugyanolyan. Ha kiadod magad, védtelen leszel, ha titkolózol és borul a bili ... nem tudom melyik a jobb. 
Lehet ebben a helyzetben aranyközépút? 
Jövő héten kedden kirándulni megyünk az óvodával Bábolnára . Nagyon jó lesz! Mi nem busszal megyünk, Szofi anyukája visz autóval, Dorka már nagyon várja, hiszen lóőrületben szenved a sok egyéb kényszeressége mellett.
Szerdán rendőrségre kell mennem meghallgatásra az ajtórongálás/betörési kísérlet okán. Az ügyet  a bűnügyi osztályról áttették a szabálysértési osztályra. Nem tudom, hogy időhúzás-e vagy tényleg ennyi ideig tart kivizsgálni egy ügyet. A biztosító közben üti a fejem, hogy hol van már a jegyzőkönyv, ami a kifizetéshez kell ... arról nem beszélve, hogy addig, amíg le nem zárul az ügy, nem tudom megcsináltatni az ajtót, hiszen kérhetnek még be fotókat - ami egyszer már elkészült, csak elveszett, de pótoltam -.
Közben megműtötték a barátnőmet, eltávolították a méhét és én nagyon ott akartam lenni mellette, de nem tudtam Dorka betegsége miatt. Ma engedik haza, most Maja miatt nem tudok menni. 
Így állunk.

2 megjegyzés:

  1. Jó kirándulást! Krisszel kapcsolatban nagyon meg kell válogatni kinek mit mutatsz meg a kártyáidból, szerintem ez az aranyközépút most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom a tanacsot. Csak tudod azt a nehez megtalalni hogy kinek mit terit az ember a kartyaibol vagy inkabb kinek mit lehet. Ezert is jok a regebbi baratok mert elottuk nincs titok Krisszel kapcsolatban. De ohatatlan es szukseges is az uj.

      Törlés