Összes oldalmegjelenítés

2012. március 15., csütörtök

Újra doki és újra él a napirend

Csipetke beteg. Elvileg. Gyakorlatilag semmi sem látszik rajta. Jövő hét kedden 12:10-re újra doki és meglátjuk a folytatást. Jó kedvű, érdeklődő, játszik, tesz-vesz egész nap, néha-néha köhint egyet, az orrát még mindig szívjuk, amivel elértük azt, hogy ha bekapcsolom a porszívót, Dorka hasra dobja magát és Majával együtt igyekszik spurizni a helyszínről, ami annyit tesz, hogy a lánykám teper, húzza-vonja magát, hiszen még nem tud mászni, a fenekét az égnek emelgeti, Maja Benő pedig igyekszik segíteni neki, tegnap épp oldalról segítette meg ... ha elkapom a csemetém, a kutya e lehető legmesszebbre szalad a leggyorsabb idő alatt, tulajdonképpen 1 ezredmásodperc alatt gyorsul százra. Ugye-ugye a mondás: minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak?
Dorc kapott újabb gyógyszereket, a gyerekorvos szerint nem változott az állapota ... én határozott javulást veszek észre. Az orvos szerint az nem javulás, ha gyógyszerrel van teletömve és nem köhög ... az a javulás, ha nincs gyógyszer és ugatás sincs. Viszont jó hír, hogy éjjel nem kel óránként. Kétszer vagyunk fent: fél 12-kor és fél 5 körül. Az éjféli kelésnél 5 perc alatt visszaalszik, a másiknál szopizik rendesen. Éjjel már nem kell szívni az orrát. 
Megjött a tenyésztés eredménye, ami kimutatta azt, amit eddig is tudtunk: mellhártya-gyulladása van. Nincs mit tenni: várunk, napi kétszer gyógyszer, hőmérőzés és egy-másfél órás séta, hiszen a levegő kell és olyan jól érzi magát kint. 
Nagyon lassú menet ez a betegség, nagyon bízom benne, hogy elkerüljük a kórházat és szépen meggyógyul Életke és jövő hétre kutya baja sem lesz. Jó lenne újra közösségbe járni, barátokat fogadni.
Szépen beállt a napirendünk ismét: reggel 7-kor kel, reggeli, ezután fél 9-ig egyedüli szabad foglalkozás, ilyenkor anya összerántja a lakást és megissza a teáját, addig Dorka tevékenykedik egyedül, fél 9-kor masszírozás, felöltöztetem, elolvassuk Margit által készített Dorka betűket, megnézzük a szobát, hogy alváshoz mindenki megvan-e, Dorka becsukja az ajtót és segít a sötétítésben, majd 9-kor alvás újra. Ilyenkor 3/4 órát szunyál. Fél 11-kor ebéd, ami főzelék husival - ezt próbálom kicsit arrébb tolni-, délben alvás - ez a kinti alvás ideje, egy-másfél órát sétálunk -, majd játék, 3-kor alvás -szintén 3/4 óra -, majd uzsonna, ami tejpép és fél 6-kor egy kicsi pihi anya kezében szopival. Fél 7-kor vacsora - tejpép -, fél 8-kor fürdés, szopi és alvás. 

2 megjegyzés:

  1. Remélem keddre a doki is másképp látja majd a helyzetet. Szerencse, hogy Dorka ilyen jól viseli. Hőemelkedése, láza van? Nagy ölelés nektek és előbbi gyógyulás!!!

    Ui: a porszívós részen jót nevettem! :D

    VálaszTörlés
  2. Nincs már se hőemelkedése, se láza szerencsére. A nagy ölelés egy részét továbbítom Csipetnek! :)

    VálaszTörlés