Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 10., szerda

Ilyen volt, ilyen lett

Szerda, amikor már egy napja dolgoztak és kvázi nem látszott meg, ilyen volt

Ilyen lett:
Nappali egy része és a hálószoba egy része

Dorka büszkesége a képkerettel ellátott Csingiling :)

Nappali
Ez a napi bölcselet mára.
Gyermekét egyedül nevelő nő ebbe soha a büdös életbe ne vágjon bele esős időben, óvodakezdéssel, szülői értekezlettel, kutya betegséggel egybekötve fog/arc/fej/fülgyulladással!!!
Kiegészítem pár sorral, bár azt hiszem a bölcseletben minden benne van.
Úgy indult a festés, hogy szakadt az eső 2,5 napig. Folyamatosan! Úgy, hogy az ablakot sem lehetett kinyitni, mert ömlött, bevert, vizes volt a szigetelés, ami fel lett rakva.
Szerdán már nagyon untuk a malmozást és az egymás vérszívását, miután az alapozás, javítás megtörtént, úgyhogy nekiálltunk szárítani a másfél napja "csak úgy álló falakat".
Egyik kezemben ipari hajszárító, a másikban a saját hajszárítóm, hátam mögött a mobil klíma és 3 ventilátor nyomatta, aminek az lett az eredménye, hogy csütörtökre totális szárazság és egy gnómok gnómja fogadta a festőket reggel fél 7-kor. A szülői értekezleten már nagyon fájt a fogam és a fejem, estére már nem hallottam, nem éreztem szagokat. Bevettem egy Panadolt, ami kiütött egy az egyben, ennyit megért, gondoltam, legalább tudnak haladni a festők. 
Csütörtökön reggel muszáj volt elmennem fogorvoshoz, mert azt hittem leszakad az egész állkapcsom a fájdalomtól. Begyulladt a bölcsességfogam a huzattól, szedjek gyulladáscsökkentőt. Nem szedek gyógyszert - kivéve az esti - 4 festő vár otthon. . Leszarom mit, valamit csináljon vele, Nekiesett ideg-kezelni a begyulladt fogat, aztán rádobott egy gyógytömést. Egy mondat hagyta el a számat: "Inkább szülök még 3 gyereket, ugyanúgy, mint Dorkát ... mint még egyszer ez" 
Csak ennyire fájt, de egy hangom nem volt. 
Hazaérve nekiestem a szanálásnak, pakolásnak a garázsban. 12 óriás zsákot szedtem ki a gardróbból. Tudom most már, hogy még egy nő és egy pasi lakik velünk, mert hogy nekünk Krisszel nincs ennyi ruhánk, az tuti. Csak jó lenne, ha az egyik besegítene a háztartásba, a másik a nem létező nemi életemben.
Ebből csináltam 5 zsákot, a többit félreraktam. Amennyiben nem nyúlok hozzá 1 évig, megy a rászorulóknak. Letakarítottam a használati tárgyainkat a kiegészítőkkel együtt. 
Minden este sütöttem-főztem másnapra a festőknek. Nem igazán akartak elmenni. Jókat kajáltak, jól érezték magukat nálunk, végre élet volt a lakásban.
Maját megviselte helyének kirakása a lépcsőházba, így mindig ott aludt, ahol épp összeesett lakáson belül. Ebből aztán az lett, hogy első nap rózsaszínű volt a kutya után a víz a kádban, másnap sárga, harmadik nap lila és negyedikre érkeztünk meg a normál Maja-színhez. Maja az ekcémás bőrére kapott szurit, lemosót, krémet és cseppentőt. Ezt felváltva meghatározott sorrendben kellett adagolni, mosni stb ... kedden már nem tudtam hol tartok.
Soha többet nem ragasztok semmit a falra! A faltetoválást elfelejtettem egy életre. Csiszolni kellett a falat utána, mert nem fogta meg a festék a falat ott, ahol a faltetkó volt. Emellett megemlíteném, hogy a zsírkrétával falra rajzolt Dorka remekműveket is csiszolni kellett, mert szintén festékellenes a zsírkréta.
Mindeközben hatalmas nagy őrült szerencsém van, hogy van egy ilyen Dorkánk, aki ilyen okosan-ügyesen, nagylányhoz méltóan viselte ezt a hülye helyzetet és okosan alkalmazkodott mindenhez. Aki nélkül nem tudtam volna így megcsináltatni a múlt hetet.
Egyébként 4 napig Dorka ágyának kisebbik felén aludtam, magzatpózban, mert csak így fértem el, Dorka győri nagyszülőknél, Maja mellettem. 3-4 órás alvásokkal húztam ki per nap. Szombaton visszapakolás. A festők megcsinálták volna, de nem engedtem, az úgy sem lett volna jó, úgyhogy egyedül nekiestem. Visszahurcoltam mindent a garázsból, a bútorokat visszatoltam, ablakot pucoltam, takarítottam, portalanítottam és még sorolhatnám. Végem van konkrétan és a ruhák egy része még nincs visszarakva a gardróbba.
Még hátra van felrakni az ablakra a fényzárót és hővédőt. Ezek már megjöttek, most a szakit várom, hogy szigetelje le az ablakokat, mert ezt a szerkezetet csak ezután érdemes felrakni.
Haladok, igyekszem, szerintem szép lett!



8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett. Minden elismerésem a tiéd, na meg a Dorkáé. Ügyesek vagytok. Azért kicsit próbálj meg pihenni is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettetek! Te egy hősnő vagy! Nem tudom honnan van ennyi energiád! Szuper csaj vagy! Mennék hozzád kicsit tanulni! ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett a végeredmény! Minden elismerésem ahhoz, amit egyedül megcsinálsz, bár mondhatod, nincs nagyon más választásod, ha nem akarsz meghasonulni... Ilyen ez, ha az ember egyedül kénytelen mindent intézni. Ám ettől leszel még erősebb, nemde? Azért tényleg segíthetne néha az a plusz egy csaj és pasi, aki nálatok lakik!!! :D

    VálaszTörlés
  4. Nyilván amikor élitek a hétköznapokat meg teszed a dolgodat, akkor neked ez természetes és nem veregeted a saját vállad, hogy milyen szuper nő vagy...stb, de hidd el, hogy kívülállóként le a kalappal előtted és klassz vagy nagyon!
    Aki élt már egyedül, az tudja, hogy ez milyen sokrétű és nehéz dolog.
    Nem szoktam kommentelni, de ezt még leírom, hogy a bölcsis bejegyzésed olyan jó volt!
    Pont ezt éreztem én is, mikor elsején Máté oviba ment.
    Szépen megfogalmaztad. :-)
    Szuper lett a lakásotok.
    Nálunk is van falmatrica, "örülök" neki, hogy ez majd gázos lesz a következő festésnél. :D

    VálaszTörlés
  5. Jajjj lányok! nagyon aranyosak vagytok, hogy ezt írjátok!
    Mégis ott van a de! méghozzá az, hogy a Dorkával töltött idő rovására megy az egész. Sajnos ez most így sikeredett. Remélem nem vágja a fejemhez 16 évesen, hogy nem törődtem vele és másokra szorultam felvigyázás szinten :)

    VálaszTörlés