Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 18., csütörtök

Minden jó után valami "szar" történik?

Tudtam ... ha megírom az előző hosszabb lélegzetvételű bejegyzést, nem jön a szar. 
Szó szerint és pejoratívan is.
A heti események a bejegyzést követően:
Az, hogy apánk nincs velünk, azt hiszem elég gánya dolog alapból ... hogy kevesebbet tudunk telefonálni e héttől kezdve, még gányább.
Az, hogy a (pót)nagyink elmegy Egyiptomba nyaralni és tesz egy kis kitérőt Lisszabonban - csoportos nyaralás -, mert csodaszép emlékek kötik oda és fullra kirabolják egy fél millás úton úgy, hogy csak konzulátusi segítséggel tud csak hazajönni egy szál üres táskával szar dolog. Az, hogy a biztosító ebből csak minimális kártérítést vállal fel, a "nem nyaralást" természetesen nem térítik vissza neki, hiszen elindult a csoporttal, bár (pót)nagyi egy percet sem töltött a lefoglalt szállodában még szarabb dolog. 
Az, hogy meghalt egy közeli ismerősünk szintén szar dolog, a körítése még szarabb.
Hogy lehessen még tetézni a szarkupacot, Dorka újra "szar-problémával" küzd, amitől nekem már előre gyomoridegem van, nagyon sajnálom a gyereket mindezt a kavalkád kellős közepén.
Tegnap Dóriék voltak nálunk. Már akkor sem akart elmenni kakilni. Toporzékol, markolássza a fenekét, nyűglődik, nyekeg, amitől én ugrok egyből és ha a másfél évvel ezelőtti szobatisztulós, szoba közepén lefogós, a hisztibe beleizzadós, pikkelysömörös, parkettára szarós, üvöltve ordítós történetre gondolok és vetítem előre ... bőghetnékem van, pedig nem vagyok sírós. 
Ilyenkor olyan düh, harag és tehetetlenség van bennem Dorkával szemben, emellett annyira nagyon sajnálom és annyira nagyon segíteni szeretnék neki, de nem tudok.
Szóval már tegnap toporzékolt, hasra dobta magát, ha nem engedtem leülni sírt. Ráraktam a wc-re így, úgy, amúgy. A végén beígértem neki, ha nem produkál a klotyóba valamit, addig ott ül, amíg nem lesz siker. Persze nem használt, sírt.
Eljött az esti fürdetés. Meleg víz, vízben toporzékolás, majd kakilt. Aztán újra jött az inger, de visszatartotta, majd fürdés után gyorsan elaludt.
Ma délelőtt hívnak az óvodából, hogy mit csináljanak? A fent említett dolgokat műveli Dorka, 8-szor ültették rá a wc-re, de semmi. Minden megpróbáltak. Elindultam érte, de Ildikó óvó néni rám csörgött, hogy volt egy nagy hisztije a kisasszonynak, de már evett, mossa a fogát, kaki nincs, megy aludni, ne menjek. Épp az óvoda bejáratánál álltam. Igaza volt, ne váljon szokássá, igyekeznek megoldani a dolgot, csak nem ismerik a gyereket, nem tudják mindig belőni a helyes utat ... khm ... khm ...
Fél 3-ra megyek érte. Hazaérünk, megtolatom hashajtóval, azt csak nem tudja visszatartani. Kiürül egy kicsit, holnap nyugis napja lesz és bízom benne, hogy visszaáll a régi rend.
Azt hittem rendeződött a gyerek lelkileg, nagyon úgy nézett ki, hogy Dorka nyugodt, kiegyensúlyozott. Beszélgetünk minden délután, este. Nem mond semmi olyat, ami gond lenne. Sőt, szeret oviba járni, szeretik a többiek is, ahogy néztem őket az udvaron. 
Az apás dologba belejöttünk, elfogadta a helyzetet látszólag, nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
DE! Nem tudom akkor mi!
Nem akarom még egyszer azt a kört megfutni!

4 megjegyzés:

  1. Pedig a székletvisszatartásra egyértelműen azt szokták mondani, hogy lelki gubancot jelent. Érdekes, hogy az ember ismeri a gyerekét, szereti, érzi a rezdüléseit is...stb és mégis lehetnek olyan dolgok a kis lelkébe, amik nem jönnek át a mindennapokba.
    Az én fiamnak is volt ilyen problémája. Akkor, mikor hat hónap után hazajött az apukája. Plussz akkor kezdte a bölcsit is. Annyira úgy tűnt, hogy minden rendbe, aztán mégse. Én voltam gyerekpszichológusnál is 1x.
    Kitartást Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gyöngyi!
      Igen, azt hiszed ismered a gyereked, aztán egy-egy ilyen problémánál állok, mint lóf..sz a hideg vízben és nem értem .... ennyit a mindent tudó/érző/ismerő szuperanyuról :)
      Nem merem elkiabálni, de azt hiszem lassan túl leszünk a dolgon.

      Törlés
  2. Jó, hogy írtál erről...hasonlókkal kűzdünk Lilyvel. A kaka nem megy a wc-be se bilibe se sehova csak pelusba. Éjszaka még kap és így reggel mielött cserélnék a bugyira telerakja , majd a délutáni alvásnál dettó ugyanez. ha vmilyen oknál fogva nincs prodoktum ebben az időben akkor jön a markolászás, a kínlódás...áááhhhh...és a tehetetlenségem. Én is azt gondolom, hogy lelkieredetű. Ami tőlem telik megteszem, legalább is azt gondolom. ma megyünk a homeos nőhöz majd elmondom neki is.
    Kitartást nektek, remélem megoldódik minnél előbb, mindenki érdekében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Türelem! Türelem! Türelem! Légyszi írj rám Petra, hogy a homeós nő mit mondott erre!!!!!!
      Kitartást nektek!

      Törlés