Összes oldalmegjelenítés

2011. december 1., csütörtök

Adventi készülődés

A szó latin eredetű, jelentése: megérkezés, az Úr érkezése. A karácsonyra való előkészület ideje, kezdete András naphoz (nov.30) legközelebb eső vasárnap. Tágabb értelemben a reményteli várakozás, a lelki készülődés ideje. S ezt most teljes szívvel megélem, átélem, hogy Dorka velünk van. A tavalyi karácsony is lótás-futással telt, hasonlóan az Adventi időszakhoz. Emlékszem 23-án vásároltam meg mindent, akkor díszítettem fel a lakást, nálunk akkor van a faállítás is, mert a szenteste édesanyáméknál telt minden évben. Éjjel sütöttem 7-féle süteményt és kajára már nem is maradt időm, mert a leltárt be kellett fejeznem időben a cégnél. Az idén ez másképp lesz - terveim szerint -. Jövő héten szeretném mindenkinek megvásárolni az ajándékot. Apróságot fognak kapni a családtagok, a barátok pedig szokásunkhoz híven saját készítésű dolgokat. Tavaly mézeskalács házat és süteményes meglepi dobozokat készítettünk. 
A szentestét szeretném itthon tölteni a szeretteimmel. Dorka első karácsonyára készülünk. Tudom, hogy ő ebből még nem fog érteni semmit sem. Maximum a fények fognak neki tetszeni ... mégis olyan jó, hogy van kinek készülni. Eddig is volt, mert Krisznek nagy öröm volt lakást, fát díszíteni és családi hangulatot teremteni ... ezt most már apával együtt csináljuk Dorkának. Másrészt olyan nehéz egyensúlyt teremteni a két nagyszülő között. Nem akarom, hogy sértődés legyen és azt sem akarom, ami eddig minden évben volt nálunk: a lótás-futás, ide rohanok, oda kapok, sehol sem tudtunk érdemlegesen időt eltölteni. Az idén nyugi lesz és nagyon szeretném, ha a nagyszülők jönnének először hozzánk, Dorkához s szerintem ez így is van rendjén még egyenlőre. 3-féle sütit fogok sütni: bejglit, rontott krémest, linzert és diós virágot. Ez 4, de az utolsó 2 egy tésztából készül, így 3. 
Tegnap előtt már nekiálltam a próbasütésnek, nagy sikert arattam a bejglikkel! :)
Elkezdtük Dorkával feldíszíteni a lakást is. Nagyon segítőkész babám van: vagy széles vigyorral meózza a munkám, vagy alszik ... ami ilyen helyzetben valljuk be őszintén a legnagyobb segítség tőle. Amikor fent van, mint a koszorú készítésnél, akkor magyarázok neki, mit hogyan kell csinálni s a nagy masnit együtt raktuk fel a mi sajátos Adventi-koszorúnkra. Íme az eredmény:











Munka végeztével megjutalmaztuk magunkat. Anya egy sport szeletet evett, Dorka fincsi tejcit kapott peluscserével összekötve, mert a készülődés nagy izgalma kihatott a fenekén lévő csomag tartalmára. Majd felöltöztettem Dorkát és kimentünk a lépcsőházba. Babahordóban édesen figyelte, amíg felcicomáztam a bejárati ajtónkat. Nagyon nagy segítség volt, ugyanis szorította a girland végét és ezzel ő csinálta a legnagyobb munkát. A végén ez lett belőle:











Miután ezzel végeztünk, Dorka elaludt. Elfáradt a nagy sertepertében. Alvás közben Dorka szobájában "Előmikulás" járt, aki a Télapó előtt körbenézi a babák szobácskáját azzal a céllal, hogy tudósítsa a Nagy szakállúnak, csizma híján a szoba van kitakarítva és ünneplőbe öltöztetve. Nálunk ez így néz ki:











Így Dorka biztosan ajándékot kap a Mikulástól virgács helyett!









Ébredés és a szokásos összebújás után megmutattam Dorkának a szorgos kis manók munkáját ... nagyon tetszett neki:










Mi így készülünk karácsonyra, Mikulásra. Az első nagy, közös ünnepünk. Már most nagyon izgulok, hogy minden rendben menjen, minden jó legyen és Dorka magához mérten élvezze a szeretet ünnepét. Biztosan érzi, hogy mennyire szeretjük, hogy ő az életünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése