Összes oldalmegjelenítés

2011. december 6., kedd

Oltás

Dorka 3-án betöltötte a 2 hónapos kort, így eljött a kötelező védőoltás ideje is. Két szurit kapott, az egyik a Diperte, a másik a Pneumococcus; mindkettőt combba. Nagyon hősiesen tűrte az injekciókat, alig nyekegett, szerencsére egy öleléstől gyorsan megnyugodott, míg anyának krokodilkönnyek hullottak a szeméből, taknyom, nyálam egybefolyt. Engem olyan szinten megviselt ez az egész, hogy el nem tudom mondani. Amikor odaértünk, igyekeztem nagy-nagy nyugalmat erőltetni magamra, nehogy Dorka megérezze a feszültségem. Gyorsan megszoptattam a rendelőben, mert nagyon csuklott. Bementünk, egy nagy mosoly a védőnőnek, egy a doktor néninek, majd jött a mérlegelés; 6090 grammal zártuk a mai napot. Szép kis pufi manónk van. Nagyon megdicsérgették megint, majd a vizsgálóasztal, sérv ellenőrzés, meghallgatták a tüdejét, megnézték a száját, ahol szájpenészt találtak. Ez fél éves korig előjöhet és a szopizós babák többségénél elő is fordul. Kapott rá egy nagyon rossz ízű ecsetelőt. Ezzel minden 'étkezés' után kezelni kell a nyelvét és a száját. majd jött a bűvös mondat, hol nekem már könnybe lábadt a kezem : "Liz, akkor most le kellene fogni Dorkát!" én erre azt mondtam, hogy én aztán biztosan nem ... s egyáltalán nem szeretném ... s teljesen komolyan gondoltam, hogy én nem szeretném lefogni! ... s itt a különbség: nem fogom lefogni és NEM AKAROM lefogni. Baromira sajnáltam! Majd jött Krisz és megoldották a kérdést. Mégiscsak ő az APA s neki ez nem nagy kunszt ... látszólag ... bár a lelke neki is sajgott. Amikor megláttam az első tűt, ott elszakadt a cérna, nagyon sírtam, majd a másodiknál már oda se néztem, amikor az én kis drágaságomnak, akit meg akarok védeni minden fájdalomtól a kis husis, pirospozsgás combijába izomig hatol a tű. A szívem megszakadt, kész, cserbenhagytam a lányom, megígértem, hogy nem fog fájni s ő mégis megnyekkent. Majd ráeszméltem, hogy ő nem is sír, meg sem nagyon viselte ... a felfedezés után a büszkeségtől sírtam már, majd azért, hogy nem vittem váltópelust, így a kissé használtba csomagoltam vissza szégyenszemre. Túléltük, Dorka túl van rajta. Elmondták a további teendőket:
-sűrű hideg vizes borogatás
-2 óránkénti lázmérés
-ha lázas, akkor Germicid C kúpból egy felet a végbelébe tolni. Én ezt a kúpot külön,előre kértem, ha baj lenne ne kelljen rohangálni sehova sem, kéznél legyen minden eszköz. Ebben van fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő is, úgyhogy ha Dorka felkel a következő szopira, fel is rakom neki. Bár, hogy hogyan és meddig, azt nem tudom, mert soha nem csináltam ilyet. Hozzáteszem végbélkúp helyett kajakra hüvelykúpot kértem, Krisz majdnem beszart a röhögéstől a rendelőben ... vele együtt még egy páran ... 
Mire hazaértünk, Dorka bal lába tűzben égett, annyira forró volt és fel van dagadva ... a borogatás segített neki valamelyest. Itt szundít mellettem most, olyan édes és olyan szépséges kis baba. Nagyon szeretem. Bízom benne, hogy ennél jobban nem viseli meg az oltás és nem lesz lázas sem.

4 megjegyzés:

  1. Teljesen át tudom érezni...Remélem, hogy nem lesz lázas, ügyes kislány, megbirkózik ezzel is.

    VálaszTörlés
  2. Ez most komoly??? Tényleg hüvelykúpot kapott??? ... és azt oda fogod felrakni neki, vagy az is mehet a végbélbe???

    Próbáltam elképzelni vajon én majd hogy fogom lereagálni ezeket az oltásokat, de el nem tudom képzelni! Ráadásul gondolom lesz még pár. Örülök, hogy Dorka ilyen hős volt, szerintem ő próbált nyugtatni Téged! :D

    VálaszTörlés
  3. Neeem! Csak véletlenül mondtam hüvelykúpot a végbélkúp helyett! Rendes végbélkúpot kapott Dorka a dokitól, értette mindenki mit szeretnék, csak helytelenül mondtam :))

    VálaszTörlés