Összes oldalmegjelenítés

2013. január 30., szerda

Dorka "Dotkr" néninél "hűhán"

A cím nem véletlen, kiderül minden a végére!
Tegnap 3/4 1-re mentünk oltásra, a 15 hónapos kötelezőt ejtettük meg.
Apósom jött el velünk "fogóembernek", mert nem volt biztos, hogy Krisz odaér ... és valóban ... csak a második szurira esett be. Nálunk a  fogóember sajnos muszáj, aki olvas/ismer tudja, bármit megcsinálok a gyerekemmel, de lefogni nem akarom/tudom ... főleg nem az injekciónál. Nyilván kiderült már, hogy  Dorkánál a "hűha" a szurit takarja. Nem tudom honnan vette, nem mondtuk neki, nem ijsztegetjük vele, sőt mindig azt hangoztatom, hogy egy kicsit érezni fogja, de ez azért kell, hogy ne legyen beteg. A "hűha" tegnap délutáni nem alvás után keletkezett a kis fejében.
Vissza a "dotkr" nénihez. Megvizsgálta Dorkát vetkőztetés után, majd megállapította, hogy "oltható". Arra már a hetekkel ezelőtti betegsége kapcsán figyelmeztettek, hogy ha oltás napján bármi gondja van a lánykámnak, nem oltják be. Vigyáztunk rá, mint a hímestojásra, gyorsan meg is gyógyult ... csak én nem tudok kijönni a köhögésből azóta sem. Majd első szuri a karjába - Prevenar -, a második a combjába. Az utóbbi volt a három élővírusos MMR. Az elsőnél elhessegette a csúnya szúnyogot, ami megcsípte, egy nyikkanás sem volt, a másodiknál, amikor kivette a tűt a "Dotkr" néni, akkor volt 2 könnycsepp, de a zsiráfos matricával 3 másodperc alatt le lehetett kenyerezni,  meg lehetett vígasztalni.
Elmondták a lehetséges mellékhatásokat: pöttyös lehet és baromi lázas 4-7 nap múlva. Ennyi.  Kell-e rá valami stb ... nem kell kenni semmivel, ha lázas lázcsillapítót kell adni. Gyakor mellékhatások, 10 gyerekből 9-nél tapasztalható a prakszisában. Én már bekészültem ... Dorka a csip-csup oltásoktól is totál láz ... akkor ezzel mi lesz?! Végeztünk, nagyon megdicsérték és kaptunk időpontot a 18 hónapos oltásra. Április 9.
Sétáltunk még egyet, beszélgettünk Krisszel, közben Dorka rohangált hol előttünk, hol alattünk, hol itt-ott, majd elindultunk haza. Otthon totál bágyadtság, élni nem akarás, bújás, ölelés volt, már ekkor éreztem, hogy hőemelkedése van. 37,9. Kakaó és irány aludni, még nem adok neki gyógyszert. 1 órát volt a kiságyában, beszélgetett, dalolászott, leosztotta a játékokat, majd jelezte, hogy kijönne, talán fél órát ha aludt. Jó kedvvel ébredt, sokat evett, rengeteget ivott. Majd olyan fél 5 körül, ahogy felkapcsoltam a villanyt ... nézem a gyereket, baaaaazzzzdddd meeeeeeggggg, hogy nézel ki ööööörrrreeegem, közben folyt a könnyem a röhögéstől - bunkó anya -!!!! Volt egy pöttyös Pankánk. Millió apró pötty a gyerek testén, szabályos szív alakban, továbbra is jó kedvvel. Nem viszketett. 
Aztán ma reggelre elmúlt. Este lázas volt 38,8 - korábban lefeküdt aludni -, de éjfélre az is lement, egy fél adag Panadol Baby-t adtam neki, úgy néz ki ez jobban beválik, mint a Nurofen.
Megbeszéltem Dorkával, hogy anya és apa pénteken elmegy bulizni, majd wellnesezni szombaton, úgyhogy ne merjen lázas lenni, mert ez most nekünk fontos és addig a mamival lesz itthon.
Bólintott, hogy ok, annyira édes volt.
Jó lenne, ha letudnánk ennyivel ezt az oltást ... bár nincs rózsaszín felhő a szemem előtt, csak reménykedek, mert ha lázas- vagy szarul lesz, nem megyünk sehova.
Kérdeztem tőle tegnap délután: "hol voltunk Kincsem?"
- ""Dotkr" - mondja Dorka.
-"És mit kaptál ott?"
- odakap a szájához mindkét tenyerével, közben huncutul vigyorog és mondja, hogy "hűhát".

8 megjegyzés:

  1. :) Édeske!
    Azért elég jól viseli ezeket a szurikat! Olyan kis okos! Remélem hétvégére összejön Nektek a lazítás, érezzétek jól magatokat!

    VálaszTörlés
  2. Aranyom! jó hamar kijött rajta minden, ami csak szóba jöhetett!! :) Én is remélem, hogy sikerül a hétvégétek, kicsit irigy vagyok, hogy van lehetőségetek lazítani.. Bár ilyen ügyes és okos nagylány mellett már akár lehet is! :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj Imadom Dorka " gyerek szajat" :) olyan cukin fejezi ki magat. A wellness miatt irigykedem en is, de Ti erezzetek jol magatokat:) Mi varunk majusig, de apa ragaszkodik hozza hogy Lily is jojjon, az lesz am az igazi wellness:)

    VálaszTörlés
  4. De kis ügyesen viselkedik! Ez annyira jó! Remélem, minden jól alakult és jót wellnesseztetek hétvégén, Dorka pedig pöttyök és láz nélkül énekel :)
    u.i.: Borinak mutattam még a múltkor a videót, ahol Dorka rötyög a kádban, pancsol. Na, ez időnként Borinak eszébe jut, s volt ez így tegnap is, mert anno kérte "Dúka bab"-t, hogy ő is hadd menjen bele a vízbe, de ez komoly fizikai akadályokba ütközött. Azóta időnként azt emlegeti, hogy "Dúka baba nem adta ide Bojikának a fúdóvizet." ...és ilyenkor mindig elmondjuk, hogy Bori babának is van fürdővize, amit minden este kiengedünk és oda mehet pancsolni, Dorka baba meg a saját kádjában teszi ugyanezt. Megnyugvás, és mint ha mi sem történt volna, beleveti magát a játékba :)
    Sok puszi nektek!

    VálaszTörlés
  5. Hát Bogi, ez a "Dúka bab" nagyon édes :)))) nagyon tetszik, azóta többször is mondogattam a csajomnak :)))
    Mi Borit várjuk nagy-nagy szeretettel Dúka vizébe közös pancsira. Majd valahogy megoldjuk ezt a teleportálós dolgot a fürdés idejére, lecsutakolom őket és mehet Boi vissza hozzátok szépen, tisztán ... vagy maradhat nálunk is :))))

    VálaszTörlés
  6. "Dúka baba" is jöhet hozzánk bármikor ;)

    VálaszTörlés