Összes oldalmegjelenítés

2012. február 15., szerda

Dorka első névnapi partyja

Úgy volt, hogy szombaton tartjuk Dorka névnapját, ám Krisz balesete nagyban befolyásolta a hétvégénket. Lebeszéltük első körben a szombat estét anyósomékkal. Itt voltak délelőtt fél órát, hoztak Krisznek gyulladáscsökkentőt nagy nehezen, aztán elmentek s 'elmaradt' az esti összejövetel ... hogy miért? Ez örök kérdés marad ... Ráadásul anyósom szólt, hogy nekik a vasárnap délután semmi eshetőségre sem jó, mert kézilabda meccs van s apósom megy rá. Hát ez van ... Zsuékkal vasárnapra volt megbeszélve a találkozó, jöttek is Áronostul, Zsustól, Tomistul, anya már szombaton feljött segíteni, így itt volt vasárnap is, úgyhogy mindenki itt volt, aki számít, szóval a kemény mag. 
Már délelőtt, Dorka nagy alvása alatt megcsináltuk anyával a tortát, nagyon jó ötletei voltak, így gyorsan haladtunk:
Először az alapot csináltam meg. Egy csokikrémes piskótára esett a választás, aztán anya javaslatára jött a házikó forma, amit leborítottunk nyújtható cukormázzal. Marcipánt akartunk először venni, de egy kicsi tömb 900,- Ft belőle, Krisz viszont talált még előtte héten cukormázat, ami sokkal finomabb és 350,- Ft. S ugyanúgy színezhető, formálható:
Majd az aprólékos cicomázás anya segítségével:
S íme a részeredmény:
Hamarosan el is készült a nagy mű:
Zsuék rengeteg mindent hoztak Dorkának, mégis a legmeghatóbb pillanat az volt, amikor Áron megölelte Kincsemet és Életke is odatolta a kis fejét Árihoz. Könny szökött a szememben, annyira édesek voltak ...
Majd jött a torta átadása és szelése. 
Eszembe jutott, amit anyával beszélgettünk munka közben. Mindenki azt mondta, hogy minek csinálok sütit, még úgy sem értékeli s nem emlékszik rá ... nekem mégis fontos volt. Olyan jó érzés volt átadni neki s még annyi se jött belőle, hogy mukk, mégis jól esett. Az első igazi tortája Életkémnek, benne volt szívünk-lelkünk. Ő még tényleg nem fogja fel, csak érzi a felhajtást maga körül s azt, hogy mennyien szeretik. A fotó viszont megmarad s így meg tudom mutatni neki évek múlva is, hogy nézd Édes, ez volt az első névnapi partyd.
Anyától sálat, kesztyűt, sapkát, hajcsatokat, popsitörlő kendőt kapott Dorka egy kis kosárban, ami nagyon édes. Elfelejtettem róla képet készíteni, de pótolni fogom holnap s felteszem.
Én vettem még neki hajpántot is, amiben nagyon csini csajszi lett:
Mindenesetre nagyon jól sikerült az első névnapi buli, annyira, hogy Dorka bealudt a végére anya kezében, majd a szokásos fürdés, fekvés, alvás következett és lefektettem életem értelmét, a legnagyobb ünnepeltet.





2 megjegyzés: