Összes oldalmegjelenítés

2012. február 2., csütörtök

Super women

Helyzetjelentés röviden:
Dorka fél 11-kor kelt, háromnegyedkor elindultunk, autóban gyors szopi, majd mikor odaértünk a 20-as sorszámot húztuk. Cirka 10-en voltak előttünk. Dorkával beültünk a játszóházba időt elütni, ami végül is relatíve gyorsan eltelt. Dorka nagyon aranyosan elvolt a gyerekekkel, főleg a fiúkkal játszott. Mini Manómnak egy szava sem volt, nagyon türelmesen viselte a 2 órás etapot, majd nagy nehezen bejutottunk, ahol egy annyira tüneményes gárda fogadott minket, hogy épp csak a seggünk ki nem nyalták. Meg is voltam döbbenve, azt hittem ez is futószalag szerű, mint általában a dokiknál vagy a tömegrendeléseken. a két asszisztens nő körbeugrálta- és udvarolta Életkét, aki nagy mosollyal hálálta meg a figyelmet, a kedvességet és azt a nagy-nagy szeretetet, amit kapott az emberektől. A doktor bácsi a No.1-es, a legjobb fej bácsi, akivel eddigi életem során találkoztam. 5 gyereke van, Pécsről érkezett pár évvel ezelőtt, hasonló vetélési számú és próbálkozású asszonykával, mint én, így a hasonló sors oldotta a feszültségemet, ami tegnap óta rajtam volt. Dorkát levetkőztettem, addig 2 ember gyorsan rávetette magát, gügyögtek neki, szórakoztatták én meg majdnem hanyatt vágtam magam a meglepettségtől. Ilyen is van ... jé, létezik!
Doki bekukkantott Dorkám lába közé és konstatálta, hogy a hüvelynyílás, mint olyan nincs és a pisilőjénél is van egy kis összenövés és már kente is a zsibbasztót a célterületre mindezt olyan természetességgel, jókedvvel előadva, hogy eszembe se jutott, hogy ez fájhat Dorkának vagy bármi baj történne. Elhitette velünk, hogy teljesen fájdalommentes lesz és minden jól fog menni. 20 percet kellett várni. Többet nem lehet, ugyanis kimegy az érzéstelenítő hatása. Addig Krisz hozott ennivalót, ugyanis ekkor már 2,5 órája vártunk, nem ettünk semmit sem, Dorka szopott egyet, majd mi is jól laktunk egy-egy sonkás meleg szenyóval.
Közben azon imádkoztam, csak most ne rottyantson be a gyerekem, mert nem szeretném kitörölni a gélt ... még a végén kárba veszik. Tudniillik Dorka az elejétől a végéig kakil egy pelust olyan érzékkel, hogy a háta közepét és a térdét is érinti egyszerre a csomag tartalma. Mire végigértem gondolatban a mondaton már jött az a bizonyos nyögés és hozzá az elmélyült nézés és a rotty szaggal együtt. Gyors peluscsere, mentjük, ami menthető. Szerencsére egy lightosabb verzió csusszant ki, így nem volt gond az érzéstelenítővel. 
Idő letelt, bemegyünk újra, Dorka félmeztelen ismét 2 másodperc alatt. Doki annyira lelkiismeretes, hogy mindent nagyon részletesen elmond és bemutat ... mondom neki, hogy inkább az uram fele mutogassa az eszközöket és hogy mit csinál, mert én már érzem, hogy rosszul vagyok - pedig soha semmitől nem viszolyogtam, vagy voltam rosszul, most, hogy Dorkán csináltak, egyből előjött, na szép - ... majd jött a bűvös mondta, hogy akkor le kéne fogni a lábát ... én lányos zavaromban nekiálltam totyorogni, hogy én aztán biztos nem ... mondja az asszisztens, hogy nyugi, majd ő megfogja, épp fellélegeztem volna, hogy hú, ezt megúsztam, és már hátráltam is el, mire szólnak, hogy az nem úgy van, a kezeit valakinek fogni kell ... na jó, azzal még nincs gond, ha csak meg- és nem le kell fogni. Hozzáteszem nagy felkiáltójellel, hogy mindezt Dorka fülig érő vigyorral nézte végig és mosolyogva tűrte a beavatkozást is. Egy hangja se volt Életemnek, olyan ügyes volt. tulajdonképpen 30 másodperc alatt végeztünk úgy, hogy már a pelus is rajta volt és megmutatták, hogy kell kezelni minden nap a célterületet ahhoz, hogy ne nőjön újra össze. Tulajdonképpen egy seb keletkezett most Dorka punciján, amit nem szabad engedni összenőni, ügyelni kell arra, hogy a két seb külön gyógyuljon be. Ha mégis gond lenne, vissza kell menni és újra elvágják. Nagyon fogok figyelni és igyekszem jól kezelni.
Nem kívánom senkinek sem, hogy ilyen helyre kelljen mennie, de ezt a dokit, ah már gond van, mindenkinek meleg szívvel ajánlom. Nála emberségesebb, kedves, jó fej, gyakorlott orvossal még életemben nem találkoztam. Dorkát megnevettette, engem megnyugtatott és tényleg elhittem, hogy nem fog fájni, nem lesz gond ... és így is lett.
Majd vettünk az ajánlott fájdalomcsillapítók közül Nurofen Babyt, epres ízűt ... amiből 2x250 ml kell beadni 2-3 napon keresztül a babámnak. Mondták, hogy valószínű fájni fog neki, ha pisil, csípi majd a sebet. Majd itthon nagyon megdicsérgettük, elmondtuk neki, hogy mennyire büszkék vagyunk rá, ahogy viselkedett és amilyen kis ügyes volt. Többen megdicsérték a várakozók közül is, hogy mennyire édes és jó baba. Most alszik a drága, mert a kórházban csak pár percet szundított ... és hozzáteszem, amióta itthon vagyunk vigyorog folyamatosan, mintha misem történt volna, jó kedve van, csak mi vagyunk apával fáradtak. Ezek szerint a 3,5 órás kórházban eltöltött idő, minket jobban megviselt.
Ezt is túléljük, hiszen nekünk egy SUPER WOMEN-ünk van!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök,hogy a kisasszony jól viselte a mai napot, és hogy relatíve nem volt komoly probléma :) Tényleg SUPER WOMEN :))
    Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ritus! Túl vagyunk rajta s tényleg egy szuper csajunk van! :)

      Törlés
  2. Úristen, nekem már az olvasásól is fájt... :( Vérzett is a vágás? Azért azt tényleg jó olvasni, hogy ő mindeközben csak mosolygott.... lehet ebből a gélből nekünk is kellene. :D
    A totyogásodon jót mosolyogtam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit vérzett, de nem volt vészes. Most inkább piros csak neki a seb. Igen ... életemben először voltam az a tipikus "mitévő legyek" ... nagyon bepánikoltam, de Dorka mosolygása és hogy láttam, nincs gond és nem fáj neki segített túllépni a totyorgásomon. Krisz azt mondta, hogy büszke volt mindkettőnkre. Dorkára azért, ahogy viselte ezt az egész napot, rám meg azért, mert ügyesen totyorogtam :)

      Törlés
  3. Azt lehet tudni, hogy mitől nőtt be? Vagy már így született? Azt hallottam, hogy a popsikrémtől benőhet, ha oda kerül, de ez azért nagyon durva :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag veleszületett dolog lehetett. Én szégyen szemre nem vettem észre, pedig folyamatosan és rendesen tisztán tartottam a nuniját. Viszont annyira nagyon piszkálni sem lehet, hiszen azt mondják, hogy ameddig a magzatmázból még van ott, azt nem ajánlatos kitörölni.
      Szerintem nem lehet a popsikrémtől az összenövés ... ilyen alapon a fenekével is vigyázni kellene, hogy be ne nőjjön? :))))

      Törlés
    2. Plusz a doki direkt ajánlotta, hogy popsikrémet kell odakenni és azzal kell szétválasztani, ha esetleg nekiállna összenőni, ami tegnap este meg is történt :(

      Törlés
  4. Arany kis Csillag... Milyen ügyesek voltatok ma... Reméljük, mielőbb meggyógyul Dorka sebe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bóbita, mi is reméljük a legjobbakat. Bár este már szét kellett neki választani, ami egyáltalán nem tetszett neki ... elég gyorsan el kezdett hegesedni neki a vágás. De egy hős a csajunk! :)

      Törlés