Összes oldalmegjelenítés

2012. június 25., hétfő

Hétvégi egyveleg


Annyi minden történt hétvégén, hogy nem tudom, hol kezdjem, asszem talán az elején kellene, méghozzá a péntekkel. Anyám feljött hozzánk babafelügyelőnek, ami számomra mindig óriási segítség, nagy megnyugvással és szabadsággal párosulva. Dorka imádja, nagyon jól elvannak vele és szerencsére anyában benne van, hogy amit én mondok, az úgy van és úgy csinál  mindent Dorkával, ahogy én, szóval ebből nincs gondunk sosem. Néha az elkapatás természetesen bejátszik, de hát melyik nagyszülő viseltetik vasfegyelemmel imádott unokája iránt.
Szóval pénteken vacsi, fürdetés, kakaó hármasa után leléptünk apával bulizni végre, újra, újult erővel, társasággal, ami csak az én kedvemért verődött össze és nagyon megünnepelték, hogy nem szoptatok már és végre ihatnék alkoholt is ... de köztudott, hogy 11 éve egy kortyot sem ittam hála a 18. szülinapos háromszori totálkáros berúgásomnak és kijózanodásomnak, így ismét mindenki az egészségemre, majd Dorkáéra, majd mindenki mindenkire, majd újra arra, hogy nem szoptatok ... és ez így ment reggel 6-ig, amikor is zártuk a bulit, mert anya ment vissza, de ez csak jó indok volt arra, hogy Dorka is őrülten hiányzott már ekkor. Hazafele megittam egy kávét, hogy bírjam az egész napos Dorkázást, amitől hazaérve annyira rosszul lettem - nem kávéztam sosem - azt hittem kiugrik a szívem a helyéről. Majd igyekeztem csillapítani magam, ittam egy nyugtató teát és helyreállt a rend. Nagyi nagy sajnálatomra hazautazott, Dorka jó kislány volt éjjel és reggel kelésnél is, így nagyon megdicsérgettem, megölelgettem. Az este folyamán direkt kerültem a babás témákat és szerencsére a többiek is megértették, hogy azzal nem segítenek, ha kérdezgetnek róla, attól függetlenül sokat gondoltam rá, hogy biztos alszik-e, nincs-e gond, de tudom, hogy anyámnál jobb kezekben nem lehet a csajom.
Szombat délelőtt Dorkástól nyaralózni mentünk Krisszel, Majával majd csatlakozott hozzánk egy baráti házaspár is. Délután 3 körül azt éreztem, hogy kész, meghaltam, nincs annyi energiám se, hogy a gyerek alatt kicseréljem a pelust, nemhogy vigyázzak rá, még az a szerencse, hogy Krisz edzésben van a bulikat illetően, így egy szavam se lehetett, mert totálisan átvette a Dorkával kapcsolatos teendőket. Nekem annyi dolgom volt csak, hogy altassam, azon kívül mindent megcsináltak helyettem, sőt még a vendégeket is kiszolgálta, majd egy idő után mindenki kiszolgálta saját magát, mert nálunk ez egyébként így szokás. Pihenéssel és beszélgetéssel töltöttem az egész délután. Este átestem a holtponton, amikor úgy felpörögtem, hogy kitakarítottam az egész házat, megfőztem másnapra, kimostam, de előtte 10 perccel még azon imádkoztam, hogy Dorka gyorsabban aludjon, mert nem bírom tartani a kezeimet, vagy fejjel előre beesek én is a kiságyba a gyerek mellé. Ekkor - szombat este 8 óra - már nagyon zárójelesen megjegyzem, hogy csütörtök reggel fél 5 óta nem aludtam. 
Amikor végeztem mindennel, lezuhanyoztam, csönd volt a lakásban, már Krisz is aludt, végiggondoltam, hogy ez így nem volt oké. Legközelebb, ha egész estés kimaradást csinálunk, úgy oldjuk meg a dolgainkat, hogy reggel ne kelljen hazajönni, hogy tudjunk aludni buli után. Igaz Dorka semmit sem érzett meg az egész fáradtságból, hiszen arra nagyon figyeltünk, hogy mi mentünk el, nekünk kell most igazodni a mindig pörgő, sosem megálló kétfogú kis szörnyünkhöz, hiszen semmiről sem tehet. Nagyon vigyáztunk rá, talán sokkal jobban is féltettük mindentől, nem tudom, honnan jött ez, lehet a fáradtság hozta ki belőlünk az aggódást, nem tudom, mégis egy valami egyértelműen megmutatkozik azóta is: Dorka annyira apás lett, hogy Krisz csak kisurranva mehet el itthonról, mert ha Dorka észreveszi, hogy húzza a cipőjét, már görbül a szája. Ma is, amikor reggel elment, pizsibe beült az ajtóba és mondogatta, hogy "áphú, áphú, gyeje, gyeje" és mutogatott a kis kezeivel. Annyira édes volt, azt hittem megszakad a szívem. Felvettem kamerára, de az uram nem járult hozzá, hogy felrakjam ide, mert szerinte ez annyira csak neki szól, hogy nem szeretné, ami miatt haragszom egy kicsit, de tiszteletben tartom a kérését.  
A vasárnap gyorsan eltelt, amikor Dorka aludt, aludtunk mi is, majd nagyszülőkhöz mentünk ebédelni, ott maradtunk 4-ig, aztán hazaestünk, játék, vacsi, fürcsi, kakaó, alvás és mi is kidőltünk. 
Olyan jó volt újra társasági életet élni, miközben jó helyen volt a lányom. Jó volt újra másokról, általános, vagy épp üzleti dolgokról beszélgetni és nagyon aranyos volt mindenki. Megbeszéltük,hogy havi egyszer lesz egy ilyen ferde esténk, nagyon kell nekem, a társaságnak, nekünk, a kapcsolatunknak, mert megsínylette azért ezt a 8 hónapot, majd egy következő bejegyzésben rászánom magam teljes őszinteséggel szeretnék írni okulásból mindenkinek.
... és egy pár kép a hétvégéről, rólunk, magunknak, neki, mindenkinek ...
Észrevettem egy hangyát, amit jó alaposan, ám annál óvatosabban meg is vizsgáltam.

Indul a magyarázat kérem szépen, a kéztartás már jelzi ...

Itt már nagyon benne vagyok a mondandómban, csak az a baj, hogy senki sem érti ...

... asszem feladom ezt a nagy erőlködést ...

... és inkább diplomatikusan, reménykedve a távolba nézek ...

Dorkus indul medence nézésre


.... majd apára szépen néz és azt hiszi, hogy bele is mehet ...
... marad a csillagos egyberakós játék a szülői tilalom mellett ...


Megtanultam lépcsőzni is a hétvégén le- és felfele is megy a mutatvány, sőt négykézláb közlekedem teljes erővel és gyorsasággal.

 


16 megjegyzés:

  1. Jo olvasni, hogy lesz ido majd arra is hogy ujra tarsasagi eletet eljunk:) nah persze megint a rinyalogep beszel belolem...meg minek az ilyennek gyerek?! pedig akkora bulizos sosem voltam...
    De teny hogy a hazassagi evfordulonkat szeretnem Balazzsal kettesben unnepelni, ha csak egy vacsi erejeig is:)
    Ez a vegen beigert dolog a kapcsolatok alakulasarol nagyon erdekelne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg fogom írni, csak még gyűjtögetem a gondolatokat és szeretném nyugiban írni :)
      Van élet a gyerek születése után is, bár amikor Dorka 2 hetes volt, túl voltunk az első bulinkon, de az még csak pár órás volt. Ennyi időnek kellett eltelnie, hogy úgy tudjunk bulizni, hogy el tudjuk magunkat engedni.

      Törlés
    2. Nah, akkor azt hiszem mi le vagyunk maradva kisse a "bulizassal" mondjuk teny hogy itt senkire sem tudjuk bizni...de egyenlore nem is banom. Viszont a hazassagi evfordulonk nincs olyan messze - szept. 3. , 3 honapos lesz Lily, de ha tartjuk ezeket a mostani ebredeseket es csak egyszer kel fel akkor egy vacsi siman belefer. :))) es nagyon ugy latom mar hogy apanak is hianyzik mar egy kis kettesben eltoltott ido. Talan addigra a te igert bejegyzesed is megkomponalodik:)

      Törlés
  2. Nagyon sztár család vagytok :) Mind a hárman szuperul néztek ki :) főleg te előtted le a kalappal. Nem is mondani meg hogy szültél egy kis Dorkát :)
    A házasságiévfordulónkat mi is kettesben akarjuk tölteni, és azt hiszem december 30.án már itt hagyhatjuk a nagyszülőkkel 1 éjszakára is :) 7 hónaposan.
    Szóval rengeteg puszit küldök nektek és köszönök minden kis komplimented mindig sokat segítesz :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen! Épp Petrának írtam az előbb, hogy 2 hetes volt Dorka amikor először elmentünk bulizni, bár az még nem volt igazán annak nevezhető, de jó kimozdulni. Egyébként láttalak szombaton vagy vasárnap babát sétáltatni lent a faluban.

      Törlés
    2. Hm. megállhattál volna egy szóra! FEKETE PONT! legközelebb ígérd meg megállsz!

      Törlés
  3. Ugye milyen jó ha az ember kimozdul gyerek NÉLKÜL? Ahh, üdítő, felemelő érzés. Mert igenis KELL, igényli az ember hogy felnőtt emberek között, felnőtt témákról beszéljen, mert egy idő után begolyózik :) Szuper h jól éreztétek magatokat, csinik vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, nagyon aranyos vagy! Nagyon kell a mindegy mi, csak MÁS. Persze hiányzik a gyerek, de nem annyira, hogy hazarohanjon az ember, hiszen tudom, hogy jó kezekben van. :) Jó volt végre nem babákról, szaros pelusról beszélni. Jó volt nem játszósruhában lenni, szóval kellett, mint a víz :)))

      Törlés
  4. Örülök, hogy ki tudtál kapcsolódni, és remélem tényleg havonta el tudsz majd menni. Nálunk ez egyelőre sajnos még kivitelezhetetlen. :(
    Dorka cukorfalat. Nézegettem a képeket, Emma meglátta, és mondta, hogy Baba-Baba. Mondom Dorka, erre ő Dojta-Dojta. :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes Emma nagyon, az anyukájával egyetemben!
      Muszáj kikapcsolódni és ragaszkodom a havi egy alkalomhoz, mert nagyon kell már a más társaság. Most, hogy visszamegyek rendesen dolgozni, lehet változnak a dolgok, de ha nem is egész estét kimaradás, de egy vacsi, vagy romantika kell apával. :)

      Törlés
  5. Kell bizony...de mennyire. Én már most azt érzem magamon, hogy nem is nagyon tudok másról beszélni, csak a babás dolgokról, mert a fél szememnek rajta kell lennie mindig, mivel én vagyok vele napközben. Egy pár hete ezen ki is buktam, mert szerettem volna beszélgetni az egyik ismerősömmel egy jót, kint voltunk a játszótéren, s nem tudtam elengedni magam, mert néznem kellett, mit csinál Bori. Aztán egy percre belemerültem abba, amiről szó volt éppen, nagyon érdekelt és mikor felnézek, látom, hogy Bori egy energiaitalos dobozt emel a szája felé. Persze ordítottam egyet, így megijedt, s nem tette a szájához. Az egész játszótér engem nézett, de kábé óriási ívben sz***tam le. Csak kiakadtam, hogy ennyi sem maradt nekem? Egy jót beszélgetni valakivel arról, ami igazán érdekel a gyereken kívül? Tudom, ez most önsajnálat, de Bori lassan 18 hónapos és én még mindig itt tartok. Nincs kire hagyni, korunkbelieknek meg ugyanúgy van magánélete, ami miatt nem szívesen kérnék ilyen szivességet. Meg ha valaki nem elég magabiztos, nem is merném egy éjszakára ráhagyni Borit.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként, ahogy a fb-on már írtam a képekre: csodálatosak vagytok! Ez a csepp lány egyre gyönyörűbb (hogy magamat idézzem :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon drága vagy Bogi! Az biztos, hogy kell egy olyan ember, akire rá lehet bízni a gyereked, akiben maximálisan megbízol. Mi gondolkoztunk sokszor egy bébisintéren, de azt hiszem olyan nem létezik a Földön, aki megfelelne. Így marad anyám. Ti sajnos messze vagytok, pedig én szívesen bevállalnám Borit akármennyi estére. Dorkussal milyen jól ellennének. :)
      Apára kell bízni Borit, akkor neked is marad egy pár szabad órád.

      Törlés
  7. Mi is zseretnénk majd kettesben kimozdulni idővel pingvinke születése után.... szerencsére a szüleim a közelben laknak , és a tesómék is besegítenek a felvigyázásba.... a 9 éves keresztlányunk már most jelentkezett :)
    Tündéri a csajszi, az az igazi gyerek, aki nem fél leülni a földre, ha éppen ott kényelmesebb :D
    Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menjetek csak, nagyon kell a kimozdulás és minden segítséget igénybe kell venni, mert nagyon nagy kincs az a pár óra is :)

      Törlés
  8. Szia Liz!

    Elveszve de jöttem mindent pótolni!

    Húúúú anyám de egy bombázó vagy csajszi!Le a kalappal!
    Örülök hogy sikerült egy jót bulizni,és ugye ehhez az is hozzájárult hogy a mamira teljes biztonsággal rá lehet bízni a csajotokat!:)
    Dorka pedig ezer arcú tündér bogárka!:)

    VálaszTörlés