Összes oldalmegjelenítés

2012. április 9., hétfő

Chamomilla fogzásra

Alapanyaga: kamilla. Az Arnica montana-val és az Oscillococcinum-mal együtt ez a szülők számára legismertebb homeopátiás szer.

Jellemző tünetek:
  • A fájdalomra való rendkívül erős érzékenység, nyugtalanság és düh kíséretében.
  • Javul az állapot passzív mozgás hatására - pl.: ringatás vagy a babakocsi ide-oda tologatása.
Gyermekeknél történő alkalmazás:

  • A csecsemő fogzás, düh kíséretében.
  • Hasgörcs, hasmenés, láz fogzáskor.
  • Ingerlékeny, nyugtalan, dühös gyermek.
Van egy nagyon szuper könyvem: Dr. Jacques Boulet: Homeopátia és a gyermek. Nagyon hasznos, én ebből szoktam mindent pontosan kinézni és tanulmányozni. Ebből gépeltem ki a fenti szöveget.
A gyógyszertárban pedig megerősítettek a döntésemben és valóban ezt ajánlották ők is. Napi egyszer-kétszer öt golyót fel kell oldani pici vízben és megitatni a gyerkőccel. Dorkánál nagyon hatékonynak bizonyul eddig a szer, hiszen nem dörzsöli az ínyét folyamatosan és durván, nem lóg a nyelve állandóan és nem szívja be az ajkát. Egyszerre jön 4 foga, megkínlódik vele. Mára már a gyerek ott tartott, hogy fél zacsi kukit megevett, mert azzal tudta az ínyét dörzsölni; ha rágókát vett a szájába, egyből sírva fakadt, hiszen a keményebb anyaggal való zsurmizás már fájdalmat okozott az amúgy körömnyi nagyságra duzzadt ínyén. Nyugodtabb lett most. 
Bizton merem ajánlani mindenkinek aki Dorchoz hasonlóan megszenved a fogzással.

2 megjegyzés:

  1. Az elozo bejegyzeshez irtam a fogolajat, de orulok, hogy sikerult azota csillapiani a pici lany fajdalmat:) de tetszik ez a "kukizos" modszer - rafkos a csaj mindenesetre, de el hiszem hogy jol esik neki:) Petra

    VálaszTörlés
  2. Nem hallottam még a fogolajról, de utána fogok járni! Köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés