Összes oldalmegjelenítés

2012. április 11., szerda

Pöttyöm Dorka

Pöttyöm Katica mellett lett a családban egy Pöttyöm Dorka is, ugyanis a gyerekem egy merő pötty a térdétől a feje búbjáig. Ma voltunk dokinál, aki vett mintát és közölte, hogy nem meri egyértelműen kijelenteni, hogy himlő, mert sokáig tartó láz is okozhat ilyen csúnya pontokat, így pénteken menjünk vissza, addigra meglesz az eredmény. Addig tartsam jó melegen, írt fel fürdető krémet és testápolót, mérjem a hőjét napi ötször és jegyezzem fel. Mondtam neki, hogy hétfőn voltunk ügyeleten is, ahol egy Szevasz Julissal és a 38,8 fokos hővel kitessékeltek minket, miszerint az nem láz. Nagyon fel volt háborodva és mondta, hogy legközelebb inkább őt hívjam, kijön és szívesen megnézi Dorkát. Tényleg nagyon jó fej a dokink. 
Nem elég, hogy jön 4 foga, nem elég, hogy tiszta kiütés, még viszket is neki, mert folyamatosan húzkodja a bodyját a testén, ezzel enyhítve a kínján. Nem baj, mindenen egyszerre átesik, addigra anya és apa már a végkimerültség határát fogja súrolni. Ugyanis napközben el teng-leng aranyom, tegnap előtt hajnali fél 5-kor sikerült elaltatnom, tegnap éjjel fél 2-től fent volt folyamatosan. Nagyon keveset eszik, viszont szerencsére sokat iszik. Szóval én most csak tapasztalatból azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy ha nem sikerül levinni a csemete lázát fél napon belül, azonnal orvoshoz kell vinni. Nálunk sem a Germicid kúp, sem a Nurofen nem használt egy idő után, viszont  mondta a gyerekorvos, hogy erre vannak a szurik, amik gyakorlatilag pár órán belül kifejtik jótékony hatásukat.
Most ápolgatjuk, szeretgetjük. Anya nem volt bárányhimlős, de az első terhesség alatt kimutatták, hogy immunis a szervezetem rá, úgyhogy nem félünk ...  viszont az én hasam is pöttyös.
Lehet Katica, Dorka után lesz egy Pöttyöm Anya is?

10 megjegyzés:

  1. Jujj basszus, a végén tényleg bárányhimlő lesz! :( Kitartást nektek és puszilom Dorkát!

    VálaszTörlés
  2. Hogy mutatták ki, hogy immunis vagy a bárányhimlőre? Nekem sem volt még, de hallottam, hogy felnőtt korban kellemetlenebb, pláne terhesen elkapni gáz. Kíváncsi lennék, én is immunis vagyok, vagy csak szerencsés/len.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első terhességemmel, amikor elvetéltem, leteszteltek több vírusra és baktériumra is. Így akadtak rá arra, hogy a bárányhimlőre immunis vagyok. Akkor azt mondták, hogy 1000 nőből egy van olyan, aki emiatt nem eshet teherbe és én az egyik vagyok. Na ez az állítás a második sikertelen terhességgel megcáfolódott és hogy meglett Dorka, kontráztam ismét :))))

      Törlés
  3. Nem lehet, hogy ez az ún. háromnapos lázas van Dorkának? Mert kísértetiesen hasonlítanak a tünetek. Pár nap láz, aztán pedig kiütésekkel végződik. Ilyenkor ez tök "normális" a gyerekeknél, ha minden igaz, ekkor kap meg valami immunis izét (nemtom pontosan, hogy mit, de ezen mindenki átesik). De ha nem, akkor is, meg mindenképpen javulást a lánykának és kitartást apának és anyának...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a himlő mellett ez a másik variáció. Ezért mondta a dokink, hogy nem meri egyértelműen kijelenteni, hogy himlő. Nagyon csúnya szegény Dorcus teste és most már a pofija is tiszta pötty. :(

      Törlés
  4. Hali,
    nem semmi! nem is tudom, mit mondjak...én elvileg voltam bárányhimlős, bár 2, azaz kettő árva pöttyel megúsztam. kitartást és gyors gyógyulást kívánok,illetve enyhülést a viszketésre!
    barbi

    VálaszTörlés
  5. Szegeny kis Dorka...amiket leirtal nem semmi...es ugy felnezek Rad hogy ezt igy kezeled es ketsegbe esnek es megorulnek a tehetetlensegben...Mindkettotoknek kitartast , Dorkanak jobbulast! Petra

    VálaszTörlés