Összes oldalmegjelenítés

2012. április 28., szombat

Az első fogacska

2012.04.28.-án reggelre kibújt Dorka első fogacskája!
Ami önmagában is nagyon nagy szó, de úgy még nagyobb, hogy 9 hetes kora óta kínlódik vele Édesem. Most egyszerre ezen kívül 5 foga jön. Lilásra vannak búbosodva a helyei és folyamatosan próbálja enyhíteni a viszketést, fájdalmat.
Beindult aranyom, nap, mint nap történik valami, nem győzök figyelni, jegyzetelni :)

26 megjegyzés:

  1. Nahát, egy napotok sem telik el eseménytelenül :) Gratula a fogacskához :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony, most nagyon belehúzott :) Már nagyon vártuk ezt a fogacskát.

      Törlés
  2. Szia!
    Évitől jöttem ide és maradok is, azt hiszem, nagyon szimpi, ahogy írsz :) és nagyon hasonlítanak a lányaink (enyém is mászik 6 hós kora óta, neki is most jön a foga, ugyanígy 3 hónapos kora óta növeszti, igaz, ő "már" 9hós :) )
    Az egyedülevéses kép-apa kommentjén sírva röhögtem :)
    Nagyon ügyi a Te Lányod is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mia! Üdv az olvasók klubjában, nagyon örülök neked/nektek!
      Mindig is Mia nevet akartam adni az első csemetémnek ... a második névnek Maját. Így az egyik ismerősöm mindig azzal szívatott, hogy ha elmegy orvoshoz a lányom, aki Mia Maja, akkor megkérdezik tőle, hogy mi a maja - mi a baja asszociációjaként? :)))

      Törlés
    2. Kistesó még lehet Mia :)
      Nekem Védám van.

      Törlés
    3. Soha többet szülés!!! Bár Ádám láttán majdnem ellágyultam, de szerencsére észhez tértem :)

      Törlés
    4. Én is sokáig ezt mondtam, de lassan győzedelmeskednek a felejtő hormonok :)))

      Törlés
    5. Viszont be is biztosítottam magam; mondtam M.-nek, aki a férj, hogy ha netán szülhetnékem támadna, akkor vaslapáttal emlékeztessen az érzésre :) Pedig aztán nekem igaziból könnyű és szép szülésem volt...Úgyhogy megértem az aggályaidat.

      Törlés
    6. Sokan mondják, hogy elfelejtődik a fájdalom, a kínlódás és csak a szépre emlékezünk ... én emlékszem minden görcsre, minden fájásra, minden belenyilallásba, minden keményedésre és sikolyra, emlékszem pontosan arra, hogy akkora fájdalmam volt, hogy ülésből lábujjhegyre tolt és nem tudtam túllépni a saját nyomoromon és felülkerekedett rajtam a dolog ... így nagy szerencsém van ... többet tuti nem szülök. Vagyis mondom máshogy minden lehetséges eszközt, módszert csinálok, amitől tuti elkerülhető a dolog :)) S ha a csillió-billó arány az egyhez, mégis bekövetkezik a terhesség, az tuti, hogy leérzéstelenítem magam nyaktól lábujjhegyig :)))) Csak a szemem marad olyan testrészem, amivel pislantani tudok egyet, ha megkérdezik kérek-e még érzéstelenítőt :))))

      Törlés
    7. :DDDDD
      Na én is szidtam bőszen a "természetesenszülünk, nemkérekfájdalomcsillapítót húdehajdeháborítatlanokvagyunk" énemet közben, azért.

      Törlés
    8. Hát igen, nekem szülés közben mondta az egyik nővér, hogy ősanya típus ... erre ráüvöltöttem, hogy én nem vagyok ősanya, hanem egy ősmarha vagy őstulok, hogy én ezt bevállaltam ...
      Helyesbítek: Dorkát sosem bántam meg egyetlen percre, életem csodájának tartom, a világ legszerethetőbb édes gyönyörének. De azt a szülést, ami volt, azt nagyon megbántam. Mert meg akartam kínlódni érte, ahelyett, hogy arra törekedtem volna, hogy szép élmény legyen. Most már több eszem van ... na jó, csak pejoratív értelemben :))))

      Törlés
    9. Lányok! Minden tiszteletem a Tiétek, ahogy több napig vajúdtatok. Én nem szólhatok egy szót se az 5 órás szülésemmel, amiből 2 órát már epidurállal hajtottam végre. Én nem bírom a fájdalma. A fájdalom küszöböm a bányás béka segge alatt van. :D Mivel indították, nekem azonnal 1,5-2 perces fájásaim voltak, úgy,hogy előtte azt se tudtam, mi az, hogy jósló. Elég váratlanul ért 3 óra szinte szünet nélküli fájdalom után feladtam. Az a két óra viszont csodálatos volt (leszámítva az aggodalmakat, hogy minden rendben van-e Emmával). Tök jól elvoltunk a férjemmel. Így már egy nap után újra szültem volna. Tuti, hogy a következőt is epidurállal szülöm majd. Ez van, puhány ember vagyok. :)))

      Törlés
    10. Nálunk a következőt Miki hordja ki, az biztos. Ugyanis én NAGYON terhes voltam :)))

      Törlés
    11. Evita! Neked baromi szerencséd volt! Én is azt mondom utólag, minek kínlódni? Ahelyett, hogy arra törekedtem volna én is, hogy szép, meghitt szülés legyen, egy kínlódás volt az egész ... és baromi hosszú. Megérte, minden megérte Dorkáért, de lehetett volna sokkal humánusabb :)
      Mia! Teljes mértékben megértelek! A nagyon terhes kifejezés rám is igaz volt és most te nagyon jól megfogalmaztad! :))) Irigyeltem mindig is azokat, akiknek semmi baja nem volt sosem! :)

      Törlés
    12. Hát majd következő szülésnél kérsz epit, és így simán szülhetsz. ;)Amúgy nem csak a szüléssel voltam szerencsés, hanem a terhességgel is. Semmi bajom nem volt. Alig volt hányingerem, amikor meg volt, szerintem akkor is már pszichésen produkáltam, mert már aggódtam, hogy semmi bajom. Pocakom is irtó kicsi volt. Tényleg semmi bajom nem volt, se egy görcs, se semmi, csak kicsit vizesedtem. Nekem nagyon hiányzik a terhesség. Akárhányszor bevállalnám. Nagyon hiányzik. :)))) Most újra terhes lennék nagyon, bár most még egy kisbaba nem kéne, mert Emma minden energiámat feléli. :DDD

      Törlés
  3. Mia! Bizony jó kis blog ez. :)) Én is nagyon szeretem olvasni. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!
      Lányok, most nő a májam, vele együtt a hájam is!!!
      Nagyon-nagyon köszönöm!!!

      Törlés
  4. Ó, de ügyes! Végre kibújt az első! Bár valamiért én úgy emlékeztem, hogy neki már akkor ki is jött a fogacskája, amikor még olyan kis pici volt. Bocsi :D
    Reméljük, az az öt dudor is hamar utat tör magának!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fogának a hegye oldalt bújt ki 9 hetesen és úgy is maradt hosszú hónapokra a dolog. Most viszont kint van teljesen a hófehér csoda!

      Törlés
    2. Na, akkor ez rémlett nekem. Bújik az az 5 is már, vagy most még a kínzás van?

      Törlés
    3. Megvan a második fog, teljesen kint. Most 3 fog van még, ami nagyon lilás hatalmas bubli Dorka ínyén. Kínzás van rendesen!!! De túl kell esni rajta!

      Törlés
  5. Gratulálok az első kis gyöngyszemhez!:)

    Nem is igazán írtál róla,ezek szerint Dorka babszit nem annyira viselte meg?

    Tudod pont én is a napokban írtam hogy Martin eléggé nehezen veszi a fogacskák okozta akadályt.
    Kívánom hogy Dorkátoknak meg se kottyanjon!!!:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz ezt megmondani, hogy viselte, mert volt hogy nagyon lázas volt minden ok nélkül. Volt, hogy akkorát sikított fájdalmában és nem tudom miért ... rá lehet fogni a fogacskára ... úgy nyáladzik, mint egy Bulldog, mindent a szájába töm, sokszor türelmetlen és hisztis volt, de nekünk a homeós Chamomilla bogyó baromira bejött. Sokkal nyugodtabban és higgadtabban viseli az egészet. Amióta szedjük fogra, átalussza az éjszakákat is. Szóval vannak jelek, amit rá lehet fogni a fogakra, de rá tudom húzni a frontokra, a szélre is, mert Dorka baromira érzékeny ezekre is. Azt mondják, hogy azok a babák, akik nehezen születtek meg, érzékenyebbek és Dorkára ez kifejezetten igaz.

      Törlés
    2. ... azt is szokták mondani, ha az első fogak megviselik, akkor mi lesz az örlőkkel ...
      Egyébként most elgondolkoztam és eszembe jutott egy eset: anyuéknál voltunk otthon, Dorka tök nyugiban, elmerülve játszott, egyszer csak nyughatatlan sikításba és hatalmas könnyekbe tört ki és a száját dörzsölte ... na ez tuti fog volt ... mégsem történt semmi akkor. Ez már hónapokkal ezelőtt volt.

      Törlés
  6. Gratula az első kis foghoz. Olyan aranyosak ezek a picik amikor mosolyognak és látszik mind a 2 fogacskájuk :)

    VálaszTörlés