Összes oldalmegjelenítés

2012. április 2., hétfő

Nyuszira készülünk

Egy hete már készülünk Dorkámmal a nyuszi érkezésére. Mondókákat mondunk, locsolóversekkel ismerkedünk ... na nem azért, hogy elmondja, hanem ha hall valami hasonlót, akkor tudja merre kell menekülni. Meséltem neki, hogy sokszor úgy kiöntöttek locsolás alkalmával, hogy mínusz tízben 3 pasi lefogásával álltam a jéghideg slag előtt, majd a következő évben úszott a lakás, vele együtt a színes tévé. Aztán egyik éven április elsejére esett húsvét hétfő, így Zsuval nekiindultunk meglocsolni a minket minden évben kiöntő pasikat. Hát mit mondjak ... volt csodálkozás hajnalban, amikor egy szál boxerban futottak a fiúk két lány elől. Milyen jó kis murik voltak! 
Hamarosan a csajomat jönnek locsolni, így az idén már baba piros tojásokkal is készülünk s mindenki kap, aki meglátogat minket. A tojásfa kész s miközben díszítettünk, elmeséltem Dorcnak, hogy tavaly ilyenkor még a pocakomban volt és már akkor is közösen csináltuk ezt a feladatot. Most sokkal jobb, igaz nehezebb is, hiszen amíg bőrön belül navigált Életke, nem volt ennyire körülményes minden. Ennek viszont megvan az szépsége és varázsa, hogy végre együtt csináljuk, hogy közös élmény, hogy nagyon segít mindenben ... az első nyuszi érkezik, az első locsolókkal, az első nyulas ajándékokkal, amit természetesen a garázs melletti füves részen található fészekbe fog rakni Nyulam-bulam.
Mi így várjuk:
Készül a fa, Dorka dirigálásával és a szokásos "ebböe" magyarázattal lassan-lassan haladunk és nagyon élvezzük a közös munkát. Már nagyon vártam, hogy ténylegesen együtt tudjunk alkotni /ne csak úgy, hogy azzal segít, hogy alszik/. Most már annyira szeretne önállósodni, hogy túlontúl maga akar csinálni mindent.
 Egy kis bohóckodás a Nyuszi ül a fűben c. mondóka közben.
A háttérben anya már a szőnyeg mosásával is végzett, az ablakok pucolása, az ágyneműk tisztítása és a függönymosás van vissza és takaros az egész lakás.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyi Anya! Dorka annyira tünci, hogy meg kell zabálni!! És olyan ügyesen ül egyedül, hogy csak ámulok és bámulok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kész nagylány már Életke! S nagyon segítőkész mindenben. :)
      Sokszor már túlontúl is segít :)))

      Törlés
  2. Igazán drága a kiscsaj :) Bizots losoló fogja meglátogatni!

    VálaszTörlés
  3. .... és milyen barna ez a lyány! :) Amúgy nem borult fel a váza? :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem ám! Dorka olyan módszerrel kapaszkodik mindenbe, hogy ha valaminek csak egy lába van, az is megáll, mint a cövek :)
      Nagyon ügyesen díszített Édeském!
      A barnaság a non stop friss levegőn való tartózkodástól van :)

      Törlés
  4. Egyszeruen imadnivalo a lanyotok pofija:) es a tojas fatok is nagyon tetszik. Irigykedem is mert en nem vagyok ilyen kreativ...Kellemes Husveti Unnepeket kivanunk, Petra, Balazs es Lily:)

    VálaszTörlés