Összes oldalmegjelenítés

2011. július 17., vasárnap

Okos döntések második felvonás

Utálok vásárolni ... magamnak ... olyannyira, hogy a nagyobb bevásárlóközpontokba is csak akkor megyek be, ha nagyobb kiadás előtt állunk és mindkettőnk véleménye számít. Régebben még a tamponomat is Krisz vette, sőt a ruha- és melltartóméretemmel sem vagyok tisztában ... ezt is az uram intézte.
Mindez alól két kivételt képező bolt van. A könyves és a babás butikok. Hazudtam, három! Az antikváriumoknak nem tudok ellenállni. Itt órákat el tudok tölteni régi kincsek után kutatva. Van egy jó ismerősöm, akivel rendszeresen megyünk "antikválni" a mai napig.
Szóval, mióta Dorka útban lefele/kifele hozzánk, azóta szeretek boltokat járni. Egyrészt mert kell, másrészt tündéri dolgokkal találkozik az ember és így még jobban képes vizualizálni leendő gyermekét és az anyai ösztönök kéretlenül is előbújnak. Múlt héten az egyik nem fogdokis napon, amikor már a fejemet is meg tudtam emelni, Pestre szerveztünk fuvart a kollágákkal és Krisszel felautóztunk. Így egybekötöttük a kellemest a hasznossal és ismét bevásároltunk a kis Angyalkánknak. 24.000,- Ft-ot hagytunk a Mini Manóban, viszont rengeteg cuccot vettünk: hálózsákot, takarót, lepedőket több fajtát több színben több méretben, textilpelenkákat, rendes pelusokat, ágyhuzatokat, popsitörlőket, matracot a kiságyba, lázmérőt, előkéket, nyálfogókat, agyagot kiöntőkészlettel Dorka első lábnyomának megörökítésére. Mami kapott bimbóvédőt és pocaktartót. Krisz annyira segített vásárolni, hogy javaslatára majdnem szilikonos cuclit hoztunk el mellbimbóvédő gyanánt. Még jó, hogy megnéztem. Jót mosolyogtunk rajta, mindenesetre örülök, hogy akar és próbál segíteni. Ezen kívül vásároltunk egy rattanos polcot a fürdőszobába, amire végre lehet normálisan pakolni illetve két szintén rattanos kaspót. Úgy gondolom nagyon költégkímélő módon költöttünk ismét. Mindenesetre amit mindenképp szerettem volna, annyira drága volt, hogy nem hoztuk el: légzésfigyelő és egy zsebes tároló. Légzésfigyelőt tegnap a http://www.babaszoba.hu/ weboldalon lefoglalóztam 11.000,- Ft-ért, bébiőrt pedig 6.600,- Ft-ért. Mégsem 45-50.000,- Ft, mint amennyiért mi láttuk... A zsebes tárolót megnézem itt Győrött, biztosan kapok olcsóbban. Ami viszont extra olcsó volt itt a boltban, az a szoptatós melltartó. 4-5000,- Ft-ért lehett venni és 2-szer is elmentem mellette, azzal a felkiáltással, hogy mindjárt visszajövök és próbálok ... természetesen kimaradt.
Amit én nagyon drágának találtam a Mini Manóban, de megnyugtattak, hogy nem volt egyáltalán az, mert mindenhol ennyi, azok a kisméretű - 56-os - ruhák. 3.300,- Ft-tól kezdődtek és csak felfelé ... na ez az a méret, amit hord a gyerek talán 2 hétig és jobb esetben soha többet. Jövő héten megyünk haza, Evi barátnőm is összeszedte a cuccait, amit odaad még, így csak azután következnek az esetlegesen elmaradt dolgok beszerzései. Ahogy nézegettem a papírom, amit kaptam babakelengye címszó alatt, szerintem a doki által felírt kencéken és alkoholon kívül mindene megvan a babánknak. A függönyt is megrendeltük az egyik ismerősöm textilboltjában, valószínű 2 hét alatt elkészül, ezért 4.000,- Ft-ot fizettem anyagostul varrástul mindenestül. Nagyon remélem, hogy a mérete is jó lesz. Micimackós függönyt válaszottunk az 1025-féle Hello Kitty-s és Verdás anyag közül. Nekem herótom van a hupirózsaszín Helló Kittys dolgoktól. Mindenesetre Micimackó és barátai nálam viszik a hiper-szuper aranyos kategóriát. Nyilván másnál ez veri ki a biztosítékot. Ehhez vettem Pesten Micimackós 3D-s kiegészítő dekorokat. A tapéta felrakása van még augusztusra illetve a hűtőre kell valami anyagot néznem, hogy ne legyen annyira hűtő kinézete a hűtőnek ... Szóval lassan révbe érünk. Bár azt beszélgettük Krisszel, ha most kibújna Dorka - még ne tegye - már így is meglenne a helye ...
Viszont ismét egy negatív példa: vásárolgatás közben egy édesen üvöltő babahangra lettünk figylelmesek és természetesen muszáj volt megsasolni kitől jön a hang. 10 napos bébi sírt az apja vállán ujjatlan trikóban és extra mini pelusba öltöztetve a 18 fokos, klímától hangosan zúgó teremben, miközben anyja hangosan kérdezgette az urát, hogy a fekete vagy a fehér szoptatós melltartó szexibb-e? Természetesen nem bírtam magamban tartani a véleményem és én mondatm a pasi helyett: "Bassza meg ... nem mindegy!" Tanulságos volt a kosarukba nézni. Biztosan mi is így leszünk... azt hiszi az ember, hogy mindent megvett és amikor megérkezik a csemete, akkor kell még 1000 helyre rohanni azzal a felkiáltással, hogy még ez meg az sincs meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése