Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 28., szerda

Szopogatni, nem lenyelni!

Saját példámból kiindulva, másoknak okulásként!
Őrült egy nőszemély - Krisz szerint nőszemélyzet - vagyok. Soha semmi gondom nem volt a homeopátiás szerekkel. Használom őket évek óta, ezzel gyógyítom magam amikor nagy ritkán kell. Szerencsémre utoljára januárban voltam kicsit náthás, azóta nem voltam beteg. Soha egyik bogyóval sem jártam úgy, ahogy a mostaniakkal - Cimicifuga 9ch, Arnica 30ch, Caulophyllum 9ch -. Ma bemegyek a Szent István úti gyógyszertárba, ahol egy régi ismerős arc üdvözöl. A szülésznőm, Bea egyik jó ismerőse, régen együtt dolgoztak a szülészeten nagy homeós a csajszi s egy faluban laktunk évekkel ezelőtt. Beszélgettünk, hogy képzelem a szülést, vannak-e extra igényeim ... ide csak egyetlen dolgot soroltam, hogy ne fájjon nagyon a dolog ... megjegyezte, hogy ez elég extra kérés. Jól kimosolyogtuk magunkat, majd mondom neki, hogy őszintén szólva én még nem jártam homeós bogyóval úgy, ahogy ezekkel, hogy ne hozták volna azt a hatást és segítséget, amit ígértek velük kapcsolatban vagy amit én elgondoltam, mert nem vagyok meggyőzve egyáltalán. Végigvettük, melyiket hogyan kell szedni, mi után mi következik ... a sorrendem jó, ezzel nincs baj ... az időpontokat is betartom ... a mennyiségeket is ... gondolkodunk, gondolkodunk, mint Micimackó és Malacka - ebből természetesen én vagyok Micimackó, alkatomnál fogva -, már csak a csupor méz hiányzik a pultról, mire megszólal a gyógyszertáros csaj: "Tudom, hogy hülye kérdés, mert fel sem merülne egyébként bennem veled kapcsolatban, hiszen régóta használsz homós bogyókat, hogy ugye szopogatod, nem vízzel veszed be?" - azt a döbbent fejet és arcot, amit akkor vágtam, amikor felfogtam a kérdés lényegét és értelmét ... akkora ökör állatnak éreztem magam ... 3 hete vízzel veszem be a homeós szülésre felkészítő bogyókat, amiket tulajdonképpen 5 percen belül kipisilek. SZOPOGATNI! NEM LENYELNI! Hát persze, nyálkahártyán keresztül szívódik fel! Basszus, hogy eddig ez nem esett le! Pedig evidens volt és tényleg a legtöbb bogyót így kell szedni, nagyon kevés az, ami gyomron keresztül szívódik fel és onnan hat.
Hát kérem szépen, mint akit leforráztak ... még jó, hogy nem feltételezték rólam, hogy ennyire hülye vagyok :)
Nagyot mosolyogtunk ezen az egészen, mától szopogatok és remélem meghozza a várt hatást szombatig. Hiszek benne s most hogy már helyesen szedem, hatni is fognak. 
Tanulságos volt a felfedezés miatt is a találkozó, illetve más szempontból is hasznos volt. Rájöttem, hogy nem csak én vagyok ám olyan, aki kis cipőt tesz az ágy alá, lépcsőzik és feng-shuival próbálkozik, hogy jöjjön már ki az a gyerek a pocakból. A gyógyszertáros csajszi még üres babakocsit is tologatott az udvaron fel-alá éjjel, - nem napközben, világosban - ... hogy ne nézzék bolondnak, csak hogy pszichésen is rásegítsen a történetre. Nála természetesen a szülés kiírása után majdnem 2 héttel született meg Marci fia.
Zsu javaslatára Tonicot iszom. A világ fájdalma rajta van az arcomon, amikor kortyolom, mert olyan bűn rossz ... utálom ... de azt mondta, a kinin segít. Ezt is kipróbáljuk ... 
Szóval bolondok ezek a kismamák mind s szerintem csak az nem csinál ilyeneket, akinél idő előtt jön a KicsiKincse.

2 megjegyzés: