Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 8., hétfő

Margitnak is - homeos szülés

Számos homeopátiás szer létezik, ami megkönnyíti a szülés lefolyását, enyhíti a fájásokat, gyorsítja a tágulást, illetve segít a regenerálódásban. Én mégis azt mondom, ezek a bogyók csak akkor hatnak, ha valaki hisz bennük. Én nagyon régóta csak homeopátiás szereket szedek minden nyavalyára. Szerencsére ez nagyon kevés alkalom volt eddig. Gyógyszernek minősülő készítményt csak és kizárólag akkor veszek, ha má más lehetőség nincs. Ez az elmúlt 4 év alatt 1 alkalmat jelentett, a mostani 'fogrenberakási' Algopyrint.

Orvosi megfigyelések szerint a homeopátiás szerek hatására a vajúdás ideje átlagosan felére csökken, a fájások erősebbek és hatékonyabbak, ritkább az ún. fájásgyengeség és kevesebb a szövődmény.
A homeopátiás szereket előkészítésként a 37. héttől ajánlott szedni.
A 37. héttől a Caulophyllum C-12-t érdemes elkezdeni szedni, amelyből napi 3*3-at érdemes elszopogatni. Ez a szer a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét.
A vajúdás kezdetén a a Hypericum C-3o szedése javasolt, amelyből óránként 1 golyót vegyünk be, valamint az Arnica Montana C30-ból kell bevenni 5 golyócskát, ezzel a szülés közbeni vérzékenységet csökkentheted és a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását segíted elő.
A vajúdás alatt a Pulsatilla C-3o fogyasztása (félóránként 1 golyó) segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, és csillapítani a fájdalmakat, a Cicimfuga C-30 pedig fájásgyengeség esetén nyújthat segítséget (10-30 percenként 1 golyó), valamint ha a szülő nő kibírhatatlannak érzi a fájdalmakat.
A Caulophyllum C-30 túlhordás és fájásgyengeség esetén segíthet, valamint segíti a méhszáj tágulását és csökkenti a vérzést.
A Gelsemium C-30 azoknak az anyukáknak a szere, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások. A vajúdás alatt fél óránként 1 szem bevétele javasolt.
A kitolási szak elején újabb 1 adag Arnica Montana segítheti csökkenteni a vérzést és gyógyítani a sebeket.
A szülés után 2 órával újabb adag Arnica bevétele javasolt a sebgyógyulás elősegítésére.
Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után (vákuum, fogó, nehéz kitolási szak stb.) érdemes a Bellis Perennis C-30 potenciál alkalmazása, melyből 5 napig napi 3*3 golyót vegyünk be.
Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3*3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető).
Én minden bogyóból D9-et kaptam. Ezek is nagyon jók. A 37. héttől kezdve fogom szedni őket Bea, a szülésznő és egy másik volt szülésznő-ismerősöm ajánlásával. A kettőjük tapasztalata alapján állítottuk össze az utolsó szülésfelkészítőn a szülés előtti hetek és a szülés alatti adagolást. Így bízom benne, hogy minden rendben lesz és a 4-5 féle bogyó nagy segítségemre lesz. Bea - szülésznőm - nagyon rendes volt és mondta, hogy vigyen magammal az ampullákat és ő fogja adagolni a kórházban a cuccost ... így nekem csak magamra és a babámra kell figyelnem.

5 megjegyzés:

  1. Ez igazán részletes ismerteto volt és bevallom, ha tudok errol, akkor én is ezekkel a szerekkel szultem volna. Sebaj, talán a kovetkezo babánál. Biztosan fantasztikus élmény lesz a szulés/szuletés Dorkával és Krisszel, no meg a bogyóitokkal. Krisznek nincs valami "Kispapabátorító"?

    VálaszTörlés
  2. Bogi! Krisznek ott lesz a gáz, azt mondta, ő azt fogja szívogatni! Végszükség esetén meg ott van a szülőszobán a kötél :) Bár ahogy írtam, ő azt mondta nem fél. Még jó hogy ...

    VálaszTörlés
  3. Háháhá, el is felejtettem a szülőszobás a kötelet... :o)

    VálaszTörlés